Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
СПОЧАТКУ — РІШЕННЯ КС
Правляча коаліція і уряд не реалізовуватимуть заходів з підготовки виборчої кампанії до рішення Конституційного Суду про конституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, заявив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович у середу на засіданні уряду.

«Ми повинні, дотримуючись Конституції й законів, дочекатися рішення Конституційного Суду і лише після цього можуть проводитися будь-які заходи з підготовки до дострокових виборів»,— сказав глава уряду.
Прем'єр наголосив, що уряд України ухвалюватиме необхідні рішення лише після висновку Конституційного Суду. «Доки питання не буде розглянуто в КС, ніякої підготовки до будь-яких виборів проводити не будемо»,— додав він.
За його словами, всю відповідальність за ситуацію в країні нестиме Президент України. «І я про це вчора сказав Президентові. Перш ніж ухвалювати рішення, потрібно було провести якісні консультації. Я не розумію, навіщо потрібна була така поспішність, чому тільки після підписання указу він запросив на зустріч главу законодавчої влади. Таке нехтування закону з боку Президента неприпустиме»,— вважає глава уряду.
Віктор Янукович заявив також про неприпустимість політичного тиску на КС під час розгляду справи про конституційність указу про розпуск Верховної Ради.
На його думку, указ про розпуск парламенту став можливим унаслідок того, що глава держави «потрапив під вплив політичних сил, які не задоволені результатами парламентських виборів 2006 року і у них є бажання переписати їх незаконним способом».
Прем'єр-міністр також вважає, що протягом усього часу після виборів 2006 року опозиція вживала заходів, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні. «Незважаючи на це, ми працювали, економіка росте, півроку не збільшувалися ціни, з 1 квітня ми підвищили соціальні виплати і плануємо це зробити тричі протягом року»,— пояснив пан Янукович.
Водночас, за словами Прем'єра, правляча коаліція готова на поступки опозиції в разі скасування указу про розпуск парламенту.
«Вихід з цієї ситуації можливий. Потрібно розробити план дій, який може бути приблизно таким: одночасно відміняється указ і постанова ВР, ухвалені вночі 2 квітня»,— сказав він.
Прем'єр-міністр також вважає можливим ухвалення політичного рішення, що стосується переходу депутатів із опозиції в коаліцію. «Але при цьому не втручатися в рішення Конституційного Суду про імперативний мандат. А політичне рішення можна ухвалити і заспокоїти Президента і опозицію»,— вважає глава Кабміну.
Віктор Янукович також повідомив, що правляча коаліція готова до досягнення компромісу щодо внесення змін до закону про Кабінет Міністрів. «Ми внесли відповідний законопроект, він ухвалений у першому читанні, давайте уважно подивимося на пропозиції Президента і подумаємо, що можна зробити при розгляді законопроекту в другому читанні. Можна піти на поступки»,— пропонує глава уряду.
Крім того, він не відкидає можливості надання Універсалу національної єдності статусу закону. «Якщо ми його підписали і готові виконувати, і ми його виконуємо, давайте розглянемо, як можна його закріпити як закон»,— зазначив він. За словами Прем'єра, можливий варіант включення положень Універсалу в закон про принципи зовнішньої й внутрішньої політики.
також у паперовій версії читайте:
  • ДО 2011 РОКУ — МОРОЗ?
  • ГОЛОВНЕ — КАБІНЕТ
  • ЛУЦЕНКО — НОМЕР ОДИН?
  • ДЕРЖДУМА РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ОБГОВОРИТЬ СИТУАЦІЮ В УКРАЇНІ
  • «БОРОТЬБА ЗА ВЛАДУ В УКРАЇНІ ДОСЯГЛА АПОГЕЮ»
  • ФРАНЦІЯ ЗАКЛИКАЄ ДО ДІАЛОГУ
  • УКРАЇНСЬКИЙ КОНГРЕСОВИЙ КОМІТЕТ АМЕРИКИ ПІДТРИМУЄ ПРЕЗИДЕНТА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».