Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПОРТРЕТ ДЖЕЙН ОСТІН ВИСТАВЛЕНО НА ПРОДАЖ

Портрет письменниці належить її далекому родичеві Генрі Райсу — праправнуку брата Едварда. Родині Райсів картина належить з XIX століття і вважається справжньою. Однак 1948 року провідний експерт з творчості Остін назвав портрет анахронізмом, оскільки одяг зображеної дівчини не відповідає даті написання картини. Генрі Райс не раз намагався продати портрет британським музеям, але вони відмовлялися купувати, посилаючись на авторитетну думку експерта. Цього року кілька американських фахівців визнали атрибуцію достовірною, і аукціонники «Сhrіstіе's» погодилися виставити картину на продаж.
На «портреті Райса» прославлена романістка зображена світським живописцем Озайасом Хамфрі у віці 14–15 років, тобто в 1788–1789 роках. Припускають, що картину замовив багатий двоюрідний дід Остін, щоб демонструвати її потенційним нареченим місс Джейн, котра, утім, померла у 41-річному віці незаміжньою.
Дотепер єдиним автентичним зображенням Джейн Остін вважається начерк, який зробила її сестра Кассандра. Відому гравюру XIX століття, що її вміщували в численних виданнях романів письменниці, зроблено з цього малюнка, повідомляє lenta.ru.


ЗЛОВИЛИ «ДИВНУ СОВУ»
Надзвичайно рідкісну й одну з найменших у світі — сову уперше помітили в Перу в дикій природі члени Американського товариства птахів (АВС). Цей різновид пернатих виявили ще 1976 року, однак тоді дослідники лише зловили вночі в сітки кількох птахів, але на волі їх досі ніхто не бачив.
Співробітники ABC стверджують, що їхнє відкриття можна вважати «святим Граалем південноамериканської орнітології». Молода особина траплялася їм тричі і, що важливо, удень. А вночі дослідникам пощастило записати її «спів». Це сталося в лютому в джунглях заповідника на півночі Перу.
Ця сова настільки відрізняється від інших, що її визначають як окремий рід — бакенбардові сичики. Її назва латиною перекладається як «дивна сова». Так птахів прозвали через довге тонке пір'я навколо різнобарвних очей.
За інформацією ABC, нині у світі налічується менше як тисяча бакенбардових сичиків. Головна причина зменшення їхньої популяції — знищення природного середовища існування.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • ДИВА
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ФАКТ
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».