Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УКРАЇНА БОРОТИМЕТЬСЯ ПРОТИ РАКУ РАЗОМ ІЗ ЄВРОПОЮ
Президент Віктор Ющенко від імені України підписав Паризьку хартію боротьби проти раку. В церемонії підписання, що відбулась у Маріїнському палаці, взяли участь представники французької делегації на чолі з почесним президентом Національного інституту раку Франції Давідом Хаятом, а також посол Франції в Україні Жан-Поль Везіан.

Глава держави зазначив: приєднання України до хартії є для нашої держави важливим і принциповим кроком, мета якого — поліпшити доступ громадян до медпослуг, прискорити процес наукових досліджень і підготовки лікарів у сфері онкозахворювань. «Підписанням Паризької хартії ми наголошуємо, що державні зусилля, а також зусилля громадськості спрямуємо на боротьбу з онкологічними хворобами і забезпечення надійної допомоги пацієнтам»,— сказав він.
Для ефективної боротьби з раком необхідні правдива інформація про цю недугу, а також сучасна діагностика, інформування, профілактика і пропаганда здорового способу життя. За даними ВООЗ, за відмови від зловживання алкоголем і тютюном, відповідної профілактики і фізичної активності людей захворюваність на рак можна зменшити на 40 відсотків.
Жан-Поль Везіан, у свою чергу, зазначив, що Франція вітає прагнення України, яка стала 32-им учасником хартії, долучитися до світових зусиль у боротьбі з хворобою. З приєднанням України до цього документа починається новий етап співпраці вчених двох держав.

ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗМІНИ ДО ДЕРЖБЮДЖЕТУ-2007
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік», ухвалений Верховною Радою 15 березня 2007 року.

Як повідомили в прес-службі глави держави, водночас Ющенко надіслав Прем'єр-міністру Вікторові Януковичу листа, в якому зазначив, що «в значній частині положень» закон збігся з його баченням напрямів удосконалення державного бюджету на 2007 рік. Проте в листі глава держави звертає увагу на деякі положення цього закону. Зокрема, пропонується збільшити граничний розмір дефіциту державного бюджету України на 3 млрд. грн. Таке збільшення, на думку В. Ющенка, є необґрунтованим, «оскільки при внесенні змін до державного бюджету України не враховано збільшення надходжень від податку з доходів фізичних осіб у сумі понад 1,2 мільярда гривень і внесків до Пенсійного фонду України в сумі понад 3 мільярди гривень, які будуть мобілізовані у зв'язку зі збільшенням фонду оплати праці в бюджетах усіх рівнів на 2,5 мільярда гривень і в галузях економіки більше, ніж на 6 мільярдів гривень».
Таке збільшення граничного розміру дефіциту державного бюджету України, зауважує Президент України, може призвести до стимулювання інфляційних процесів у державі й, як наслідок, до зростання індексу інфляції понад прогнозований рівень і погіршення інвестиційної привабливості України.
Глава держави просить врахувати його зауваження до цього закону і за наслідками оцінки виконання прогнозних показників соціально-економічного розвитку і плану доходів державного бюджету за перший квартал 2007 року підготувати законопроект про внесення змін до відповідного державного бюджету України, в якому передбачити встановлення граничного розміру дефіциту бюджету на рівні не вище 2,6% внутрішнього валового продукту, уточнити положення щодо переліку місцевим бюджетам надпланових надходжень до державного бюджету і розподілів між регіонами субвенції на розвиток їх інфраструктури.
також у паперовій версії читайте:
  • СУД ВИЗНАВ ЛУЦЕНКА НЕВИННИМ
  • НАМ ЗАГРОЖУЄ ТЕХНОГЕННА КАТАСТРОФА?
  • ПРЕЗИДЕНТ НАГОРОДИВ ФУТБОЛІСТІВ
  • СБУ НЕ ДРІМАЄ
  • КНИГА-САМОРОБКА СІЛЬСЬКИХ ДІТЕЙ
  • В УКРАЇНІ БІЛЬШАЄ МІГРАНТІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».