Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
В АРХЕОЛОГІВ — СВЯТО
На півночі Греції, між містами Козані і Флоріна, археологи знайшли залишки доісторичного поселення, яке було тут приблизно за шість тисяч років до нашої ери.
Як передає РІА «Новости», розкопки в цих місцях тривають з 2003 року, але тільки тепер пошуковці починають розуміти справжні масштаби майбутньої роботи. На думку фахівців, йдеться про мережу невеличких доісторичних сіл, велика частина яких поки що під землею. Тут знайдено кам'яні знаряддя праці, залишки чечевиці, яку обробляли стародавні селяни, а також понад 50 скам'янілих глиняних фігурок.

Раніше в приморському афінському районі Вула виявили великі — площею понад 1500 квадратних метрів — руїни стародавнього ринку разом з античною вулицею, крамницями, святилищем. Ці руїни датують приблизно п'ятим-четвертим століттями до нашої ери. Думку археологів про те, що тут міг розміщуватися ринок, підтверджують знайдені монети, гирі для вагів і безліч черепків керамічних посудин.
А в афінському районі Меніді ведуться розкопки щойно відкритого античного театру. Учені припускають, що їм пощастило знайти давнє античне місто Ахарни. Вірогідно, що в цьому театрі колись грали комедію знаменитого драматурга Арістофана «Ахарняни», у якій, утім, жителі Ахарн зображені достатньо обмеженими людьми, які в політичних питаннях залишаються на позиціях неосвіченої черні.
Крім того, минулого тижня оголошено про ще кілька надзвичайно цінних знахідок. Так, в одному зі священних міст стародавньої Македонії знайдено масивну статую Гери. Неподалік міста Кавала археологи знайшли колісницю другого століття нашої ери, що практично повністю збереглася, з рельєфними зображеннями подвигів Геракла, а разом з колісницею — поховані останки чотирьох коней.
До цього ж періоду належить голова статуї, знайдена на розкопках міста римської епохи Калліндія неподалік Салонік. Найімовірніше, йдеться про копію знаменитої статуї античного героя Мелеагра, виконаної великим скульптором старовини Скопасом. Оригінал мистецького твору не дійшов до наших днів, проте знайдена першокласна римська копія разом з іншими копіями, вже відомими археологам, допоможе фахівцям скласти уявлення про те, яким був оригінал.
також у паперовій версії читайте:
  • США ТА ПІВНІЧНА КОРЕЯ: ПЕРШИЙ КРОК ЗРОБЛЕНО
  • ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗАПРОШЕНИЙ ДО БРЮССЕЛЯ
  • СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ ЗДИВОВАНІ
  • ЧОЛОВІК БРИТАНСЬКОЇ КОРОЛЕВИ МОЖЕ ПОСТАТИ ПЕРЕД СУДОМ
  • ТЕРАКТ НА СХОДІ АФГАНІСТАНУ
  • У ДІТЕЙ ЗНІМАТИМУТЬ ВІДБИТКИ ПАЛЬЦІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».