Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ШУХЕВИЧА
У неділю в селі Тишківці Городенківського району Івано-Франківської області вшанували пам'ять головнокомандувача Української повстанської армії, генерал-хорунжого Романа Шухевича, відомого під псевдонімом Тарас Чупринка.

Біля його пам'ятника зібралися ветерани УПА, представники обласної й районної влади, лідери політичних партій та громадських організацій, жителі села, син Юрій.
Священики відслужили поминальну панахиду. Потім відбулося покладання вінків і квітів до пам'ятника й багатолюдне віче. Учасники згадували життєвий та бойовий шлях Р. Шухевича, його вірність боротьбі за свободу і незалежність України. За словами промовців, «ідею самостійної держави Роман Шухевич не зрадив до кінця свого життя». Він загинув 5 березня 1950 року в бою з радянськими вояками поблизу села Білогорща на Львівщині. Р. Шухевича тодішня влада боялася настільки, що «прах його спалили, а обгорілі останки викинули у річку Збруч».
Учасники віче схвально відгукнулися з приводу рішення Івано-Франківської обласної ради про проголошення 2007 року Роком Шухевича і клопотання до Президента України про присвоєння йому Героя України (посмертно), аби гідно відзначити 100-літній ювілей Тараса Чупринки, який припадає на 30 червня 2007 року.

ВІКТОР ЮЩЕНКО ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ПАРЄ
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч зі співдоповідачами Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен, Ренатою Вольвенд і секретарем ПАРЄ Іві-Тріін Одратс, повідомляє прес-служба глави держави. У зустрічі також узяв участь керівник Секретаріату Президента Віктор Балога. Співрозмовники обговорили політичні процеси, що відбуваються в Україні.

Відповідаючи на запитання представників ПАРЄ, Президент України зазначив, що внаслідок змін до Конституції 2004 р. Україна втратила баланс владних повноважень. Це нині позначається на роботі прокуратури, судів і Міністерства внутрішніх справ. Водночас політична реформа позбавила главу держави більшості правових механізмів реагувати на ці виклики. На думку Президента України, потрібно створити єдину комісію, яка б вивчала зміни до Основного закону. Цей орган мають очолити представники еліти, громадськості, а не влади. Віктор Ющенко наголосив, що його роль як Президента — покласти край протистоянню та налагодити співпрацю між гілками влади, які б взаємодіяли на основі державних інтересів.
Співдоповідачі ПАРЄ також цікавилися розслідуванням вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе, отруєнням Президента та притягненням до відповідальності замовників фальсифікації виборів-2004.
також у паперовій версії читайте:
  • І ПРОТОКОЛИ ФІКТИВНІ, Й «ПРАВОПОРУШНИКИ» ВИГАДАНІ
  • УКРАЇНА МАЄ НАМІР ЗБІЛЬШИТИ ЕКСПОРТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ В ЄС
  • «НАША УКРАЇНА» ПРОСИТЬ СБУ ПЕРЕВІРИТИ ЗАЯВИ ЛЕОНІДА ГРАЧА
  • ПРОДАЄТЬСЯ АЕРОПОРТ
  • ЦIНИ КИЇВСЬКИХ ЗАБУДОВНИКIВ ПЕРЕВІРЯТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».