Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
БЕЗКОРОВАЙНИЙ:«ВІД КОГО НАС ЗАХИЩАЮТЬ»?
Політичне керівництво України має унеможливити продовження після 2017 року терміну перебування ЧФ РФ на території України, і надіслати Росії ноту з вимогою відпрацювати план поетапного виведення російського флоту з території України. Про це заявив у Севастополі колишній командувач ВМС України віце-адмірал у відставці Володимир Безкоровайний.

В ефірі ТРК «Бриз» він, зокрема, сказав: «Верховна Рада України має ухвалити відповідне рішення, або Президент, або уряд, що термін перебування Чорноморського флоту на території України не може бути продовженим, і подати Російській Федерації ноту з вимогою відпрацювати план виведення ЧФ РФ із території України. Бо в 2017 році флот має бути виведеним».
На переконання колишнього командувача, «Україна має вимагати від Росії план виведення ЧФ РФ, але вона не вимагає». «Ця позиція мені не зрозуміла. Вона не зрозуміла народові України. Нам треба доводити політикам, аби вони займалися проблемами національної безпеки»,— зазначив віце-адмірал у відставці.
За його словами, «ми попереджаємо Росію про необхідність виведення у 2017 році, але надто лагідно».
На думку колишнього командувача, нині потрібна політична воля, оскільки, за його словами, «те, що ми зараз спостерігаємо на Чорному морі, у Новоросійську, на узбережжі Росії переконує, що Росія не готується до виведення ЧФ РФ із території України».
Водночас пан Безкоровайний наголошує, «що це питання занадто болюче, це не лише вивести кораблі. Треба збудувати базу, тому що кожен корабель потребує базового обслуговування. Це — судноремонтні заводи, склади, озброєння, більша частина Севастополя служила саме для обслуговування військового флоту. Це все треба збудувати на новому місці».
Проте, за словами віце-адмірала у відставці, питання про організацію виведення ЧФ РФ може виникнути лише в 2016 році, коли «Росія, безумовно, заявить, що вона погоджується з необхідністю виведення, але їй на це потрібно 25 років. Ми опинимося перед реальними умовами».
Як вважає колишній командувач ВМС України, «найкращою стратегією, що може бути застосована для виведення Чорноморського флоту Росії, є розміщення нових кораблів на національній території РФ». «Зараз 2007 рік, попереду — десять років. Ці всі роки Росія будуватиме і розміщуватиме нові кораблі по своїх флотах. Варто, щоб нові кораблі розміщувалися на національній території, туди завозили всі запаси для них, розбудовувалися бази, інфраструктура для обслуговування кораблів»,— сказав він. Тоді, на думку В. Безкоровайного, особливих проблем із виведенням кораблів не буде, тому що старі кораблі, які залишаться, треба буде вже різати, а нові кораблі розміщуватимуться на російській території, «і ця проблема зникатиме сама по собі».
На переконання віце-адмірала у відставці, «країна, яка має на своїй території іноземну військову базу, вона найперше втрачає політичні дивіденди, свій політичний авторитет, її не розглядають як самостійну державу на зовнішньополітичному рівні. Це на 100 відсотків стосується і України».
Водночас пан Безкоровайний висловив подив через те, що дехто «намагається розглядати питання ЧФ РФ у тому ракурсі, що це для нас допомога, захист». «Від кого нас захищають? Нас не треба захищати, нам це не потрібно, ми нікого не просимо нас захищати»,— переконаний колишній командувач. Він вважає, що Україна здатна сама себе захистити. «Тому питання про необхідність перебування в Україні цього флоту — це абсурд»,— наголосив віце-адмірал у відставці.
також у паперовій версії читайте:
  • ПАРТІЯ РЕГІОНІВ НЕ ВІДМОВЛЯТИМЕТЬСЯ ВІД «МОВНОЇ» ОБІЦЯНКИ
  • ЧИ БУДУТЬ ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ?
  • КОАЛІЦІЯ СУМНІВАЄТЬСЯ
  • УКАЗ — НЕ УКАЗ
  • «ПОРА» ОБРАЛА НОВОГО ГОЛОВУ ПОЛІТРАДИ
  • ХДС ПРОТИ ІМПЕРАТИВНОГО МАНДАТА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».