Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«ЗОЛОТІ» ЯБЛУЧКА

Крім «захмарної» ціни, фрукти, імпортовані з Японії, відрізняються від звичайних більшим розміром і яскравим кольором. На їхніх боках красується непігментований ієрогліф «фу» (багатство, процвітання). Хоча цим китайських споживачів не здивуєш — місцеві садівники давно вирощують фрукти, на яких шляхом накладення трафаретів знебарвлюють малюнки, що символізують різні добрі побажання.
Незважаючи на високу ціну, яблука добре продають. Городяни купили близько тисячі штук. Одна пара витратила 50 тисяч юанів (6,25 тис. дол.), придбавши відразу 400 плодів, аби роздарувати родичам і друзям.
Щодо яблук за тисячу доларів, продавці пояснюють, що в Японії подібні плоди ростуть на єдиному в країні дереві, й кількість їх обмежена. Нині в Китай надійшло шість таких гігінтів, три з них — у Далянь.
Спеціалісти, які куштували й провели аналіз «делікатесу», заявили, що за смаковими та якісними показниками, а також за технікою вирощування ці яблука практично не відрізняються від звичайних.


КАЖАНИ РЯТУВАТИМУТЬ ТРОПІЧНІ ЛІСИ
Для відновлення тропічних лісів слід використовувати кажанів, вважає Гледсон Б'янконі, вчений з університету Сан-Пауло. Щоправда, для цього мишей треба якось обдурити, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.
Для свого проекту дослідники вирішили «найняти» фруктоїдних представників рукокрилих. Їх «зобов'яжуть» переносити насіння рослин, яких не вистачає на певних територіях. Аби примусити мишей летіти у визначені місця, вчені вигадали нескладний прийом: виготовили з піноґуми штучні фрукти і просочили їх різними ефірними оліями. Ці «підробки» розмістили в районах, де потрібно відновити лісовий покрив. Потім експериментатори встановили сітки, в які потрапляли кажани, що «клюнули» на приманку.
Серед спійманих тварин було найбільше кажанів, яких називають «великий фруктоїдний листоніс». Дослідники здивувалися, коли дізналися, що цих створінь привабили ґумові «фрукти» не з олією фікуса (як очікувалося), а з перцем.
Далі Б'янконі та його колеги з'ясували, що перець чомусь приваблював не всіх, а лише тих листоносів, які були ситі. В травному тракті цих мишей міститься багато залишків фруктів, а значить, насіння під час випорожнення потрапить на ґрунт десь у районі розміщення приманок. Такий спосіб залучення кажанів на території, де потрібно відновити тропічний ліс, дослідники вважають ефективним.

також у паперовій версії читайте:
  • КІНОСВІТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».