Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
...ЯКЩО НЕ ЗМОЖЕМО, ТО СУДДІ ДОПОМОЖУТЬ?
Нарешті, в Україну прийшла справжня футбольна весна. Поновилися матчі національної першості у вищій лізі й, звичайно ж, головна увага була прикута до поєдинку за участю лідера — київського «Динамо». Кияни вдома зустрічалися із запорізьким «Металургом».

Матч розпочався у швидкому темпі. Гравці обох команд намагалися не перетримувати м’яч, а довгими передачами перевести до воріт суперника. Одна з таких атак принесла успіх динамівцям. На сьомій хвилині Мілевський відпасував на Гусєва, і той метрів із 25 сильним ударом відкрив рахунок, поклавши м’яч у нижній кут воріт Глущенка. В наступні п’ятнадцять хвилин господарі домінували на полі. Ворота гостей постійно були під обстрілом гравців «Динамо». Футболісти із Запоріжжя часто не встигали за своїми опонентами і змушені були порушувати правила. Після одного з таких порушень на 22-й хвилині Корреа зробив небезпечну подачу у воротарський майданчик, однак ніхто з партнерів не зміг дотягнутися до м’яча. Майже весь перший тайм кияни провели на половині поля суперника, а запоріжці навіть не думали про контратаки. На останній хвилині тайму Гусєв ледь не збільшив перевагу своєї команди до двох м’ячів. Він вийшов сам на сам з голкіпером, але не зміг його переграти.
Другий тайм розпочався інакше. Відбивши першу атаку «Динамо», запоріжці відповіли небезпечним випадом. Першим тривожним дзвіночком для киян став дальній удар Акобяна — м’яч пролетів вище від воріт. Після цього гості зрівняли рахунок. Після навісу з лівого флангу Кабанов прийняв м’яч на лінії воротарського майданчика і пробив. Шовковський в цьому епізоді залишився в ролі спостерігача, адже парирувати удар із п’яти метрів було складно. Сталося це на 61-й хвилині. Динамівці великими силами стали відігруватись і арбітр цієї зустрічі Ігор Покидько з Полтави значно полегшив їхнє завдання. Він вирішив допомогти в цьому, призначивши у ворота гостей сумнівний пенальті. Після навісу з правого флангу і метушні у штрафному майданчику запоріжців м’яч потрапив на ногу Каддурі, котрий відразу пробив і м’яч, на думку арбітра, був відбитий рукою захисника. Та під час польоту м’яча гравець знаходився спиною до нього, і, до того ж, шкіряна куля потрапила йому в плече. Це сталося через дві хвилини після того як «Металург» зрівняв рахунок. У майстерності Сергія Реброва ніхто не сумнівався. Він легко і невимушено переграв Глущенка з одинадцятиметрової позначки, поклавши м’яч у верхній кут воріт. Після цього кияни продовжували атакувати і забили третій гол на останній хвилині гри. Зробив це Клебер, але й тут не обійшлося без певних нюансів. Нападник господарів у боротьбі з голкіпером устиг відправити м’яч у сітку воріт, але все ж травмувати його (за попередньою інформацією, у Глущенка зламане ребро). Тож «Динамо» перемогло з рахунком 3:1.
Сергій Ященко, головний тренер «Металурга»:
— Із яких саме моментів у Вас претензії до суддів?
Із пенальті — раз! М’яч летить у небо — він ставить пенальті! Це ж абсурд! Те, що зламали ребро Глущенку (Клебер стрибнув прямою ногою),— це два! Замість того щоб зафіксувати небезпечну гру, суддя зарахував гол. У нашого голкіпера на грудях знайшли своє відображення всі шість шипів бразильця.
Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— Дії судді ніколи не коментував і не збираюсь цього робити. У цьому матчі м’яч після удару нашого гравця у штрафному майданчику потрапив суперникові в руку. Клебер забив чистий гол, зігравши на випередження. Спочатку випередив воротаря, а потім по інерції зіштовхнувся з ним. Вийшов гарний гол унаслідок класної комбінації.
Головний переслідувач киян — донецький «Шахтар» не мав жодних проблем у поєдинку з луганською «Зорею». Гірники перемогли з рахунком 3:0. Дніпропетровський «Дніпро» друге коло чемпіонату України розпочав нічиєю (1:1) з маріупольським «Іллічівцем». Команда Олега Протасова першою забила, мала ігрову перевагу, але втримати переможний рахунок не змогла. Одеський «Чорноморець» з рахунком 2:0 виграв у київського «Арсеналу». Столичні «каноніри», котрі після першого кола опинилися на високому четвертому місці, не зуміли щось протиставити одеситам. Донецький «Металург» зі своїм титулованим голландцем Ко Адріансе зазнав розгромної поразки в Алчевську від місцевої «Сталі» з рахунком 0:3. Донецька команда, завданням якої на цей сезон є потрапляння до зони єврокубків, була нищівно розгромлена командою, яка є одним із головних претендентів на пониження в класі. Хет-трик у цьому матчі — на рахунку форварда господарів Жоземара.

Результати матчів 17-го туру:
«Шахтар» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ) — 3:0 (1:0)
Голи: Матузалєм 36, Жадсон 53, Фернандіньо 61
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 1:1
Голи: Корниленко 3, — Конюшенко 54 — з пенальті
«Динамо» (Київ) — «Металург» (Запоріжжя) — 3:1
Голи: Гусєв 7, Ребров 64 — з пенальті, Клебер 90 — Кабанов 61
«Таврія» (Сімферополь) — «Ворскла» (Полтава) — 1:0
Гол: Першин 18
«Карпати» (Львів) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 1:1
Голи: Ковель 50 — Ковальчук 69
ФК Харків — «Металіст» (Харків) — 0:0
«Чорноморець» (Одеса) — «Арсенал» (Київ) — 2:0
Голи: Шищенко 51, Полтавець 81 — з пенальті
«Сталь» (Алчевськ) — «Металург» (Донецьк) — 3:0
Голи: Жоземар 7, 51, 79 — з пенальті.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • РАФАЕЛЮ, НЕ ЙДИ!
  • І БЕЗ ЛІДЕРІВ Є МЕДАЛІ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».