Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА ТУРИСТИЧНА
ЗАПРОШУЮТЬ ОАЗИ БІЛИХ ОСЛАВ
Білоославський сільський голова Микола Щерб’юк тішиться, що в його рідному селі до відкриття готуються три приватні садиби. Одна з них навіть із басейном.

— Однак це тільки початок,— зазначає Микола Миколайович.—Бо треба вчити туристичного ремесла і покоївок, і менеджерів. Яскравим прикладом для нас є Яремчанщина, туркомплекс «Буковель», що в Поляниці. Якщо 1998 року цей сусідній район був на тому самому рівні, що і Надвірнянщина, то вони тепер значно просунулись вперед, щороку збільшуючи на сто відсотків спорудження туристичних об’єктів. На жаль, сільська рада може допомагати лише поширенням інформації, хоча білоославці часто цікавляться можливостями одержати кредити тощо.
Для того щоб більш-менш стабільно функціонувати, в Білих Ославах на поточний рік заклали понад 400 тисяч гривень, каже М. Щерб’юк, зауважуючи, що конче прагне допомогти місцевій пластовій організації. Адже 18 молодих пластунів із Білих Ослав поєднують дружні зв’язки з поляками настільки, що останні готові всюди брати з собою українських дітей: чи до Франції, чи Голландії. Словом, поїздки будуть спільні й за рахунок сторони, що запрошує. Ми лише доправляємо дітей до кордону, а потім звідти забираємо, розповідає сільський голова і вірить, що в цій справі посприяють підприємці, районна влада. Водночас Микола Щерб’юк зауважує:
— Нині Білі Ослави хоч і дотаційне село, але одне з найпрацьовитіших і багатших. Понад 50 родин трудиться тепер на заробітках за кордоном. Поки вони інвестують кошти у свої сім’ї, але настане час, вірить сільський голова, що на загальногромадські потреби Білих Ослав виділятиметься й їхня частка.
Мріє про це і його односельчанин Михайло Струк. Основний бізнес колись і тепер для нього — торгівля автозапчастинами. Об’їздив усю Україну, а для перепочинку завжди обирав приватні обійстя. Тож поєднуючи корисне з приємним, придивлявся. Згодом і сам наважився взятися ще й за цю бізнесову ланку — зелений туризм.
— Хоча, чесно кажучи, до цього надихнула природа в Білих Ославах,— зізнався у розмові з нами. — Тут у райському куточку можна по-справжньому займатися туризмом, нікуди не їхати і нічим не ризикувати.
Михайло Юрійович кредит не брав, бо переконаний, що вигідних кредитів не буває, особливо тепер. Із навчання-семінару зрозумів, що допомоги чекати нізвідки, самому слід виходити зі становища. До цього бізнесу думає залучити членів родини. Тим більше, що Михайла Струка неабияк зацікавили можливості безкоштовного навчання в бізнес-центрі. Це — великий «плюс»,— каже він. Його садиба на 30 сотках у мальовничому куточку Білих Ослав готова прийняти до свого лона десяток стомлених цивілізацією і напруженим життям городян чи то зі столиці, чи з будь-яких інших «задимлених» міст. Можливо, 2007-й відкриє ширші можливості для розвою цього бізнесу в нашому краї.

Леся ДУТЧАК, Микола ПИТЛЮК, Івано-Франківська область
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУЦЬК—БУКОВЕЛЬ: ШВИДКО Й ПРИЄМНО
  • ДЕ ПРИЗЕМЛЯТЬСЯ МУЗЕЙНІ ЛІТАКИ?
  • ГІДИ Й ПІЛІГРИМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».