Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
І ЗНОВУ ПРИСТРАСТІ ПО ЗМІЇНОМУ
У зв'язку з прес-комюніке МЗС Румунії від 9 лютого 2007 року щодо ухвалення Верховною Радою України постанови про присвоєння населеному пункту Кілійського району Одеської області найменування селище Біле, що знаходиться на острові Зміїний, прес-служба МЗС України вчора заявила таке.

Україна як суверенна держава має право здійснювати адміністративно-територіальне облаштування та господарську діяльність на своїй території, у тому числі на острові Зміїний, який за статусом є частиною її державної території, що підтверджено договором між Україною та Румунією про режим державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань від 2003 року.
Що стосується твердження румунської сторони про те, що острів Зміїний є непридатною для життя «скелею», українська сторона неодноразово висловлювала свою позицію щодо статусу Зміїного як повноцінного острова та його впливу на процес розмежування морських просторів у Чорному морі. Про цю позицію інформували румунську сторону як двосторонніми каналами, так і в рамках представлення Україною відповідних процесуальних документів у Міжнародному суді ООН.
Українська сторона ще раз наголошує: Зміїний за своїми геофізичними характеристиками і ознаками, здатністю забезпечити постійне проживання людей повною мірою відповідає критеріям, необхідним для визнання його островом на підставі ст.121 Конвенції ООН з морського права 1982 року, і має право на свої територіальні води, континентальний шельф і виключну економічну зону.
Ураховуючи зазначене, МЗС України в черговий раз звертається до румунської сторони із закликом припинити практику надання оцінок заходам української влади на власній території.

НАСПРАВДІ МИ МАЛИ ПЛАТИТИ САМЕ ЗА ЦЕ...
Генеральна прокуратура встановила факти порушення законодавства під час підвищення тарифів на послуги ЖКГ у кожному регіоні країни. Про це вчора на брифінгу в Кабміні повідомила заступник Генерального прокурора Тетяна Корнякова. Вона навела кілька прикладів. Зокрема, в Ужгороді виконавчий комітет міськради при затвердженні тарифів на водопостачання необґрунтовано включив у них організаційні й представницькі (!) витрати комунального підприємства «Виробниче виправлення водопровідно-каналізаційного господарства». У Луганській області в тариф було включено зарплату двірників, чисельність яких не передбачена в штатному розписі. В Кіровоградській області комунальні підприємства в тарифи включили оренду автомобілів приватних підприємств, яка на місяць становила п'ять тисяч гривень.

Пані Корнякова повідомила, що ГПУ продовжує перевірки, і пообіцяла розповідати про їх результати. Вона зазначила, що до порушників можуть застосовувати дисциплінарні покарання, а також порушувати кримінальні справи. Заступник Генпрокурора попросила представників мас-медіа повідомляти про відомі факти порушень під час нарахування тарифів до Генпрокуратури і правоохоронних органів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧИ ДОПОМОЖЕ ТЕРНОПІЛЬ ІЗ СУХОДОЛУ МОРСЬКОМУ «ТЕРНОПОЛЮ»?
  • ВІДЛУННЯ ХАРКІВСЬКИХ ЗАВОРУШЕНЬ: ПОСТРАЖДАЛІ Є, А ПОБИТТЯ НЕ БУЛО?
  • ПОДАТКАМИ — ПО ВЛАСНІЙ НАФТІ
  • ПІДГОТОВКА ДО СТОЛИЧНОГО РЕФЕРЕНДУМУ: ТЕРНИСТИЙ ШЛЯХ
  • ЧИ ВИТРИМАЄМО ХВИЛЮ «СУСІДСЬКИХ» МІГРАНТІВ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».