Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
КУРС — НЕЗМІННИЙ
Президент України на традиційній зустрічі у Маріїнському палаці з керівниками дипломатичних представництв і міжнародних організацій, акредитованих в Україні, висловив державам, урядам, організаціям, які вони представляють, вдячність за плідний діалог із Україною упродовж минулого року. На зустрічі були присутні понад сто керівників дипломатичних представництв іноземних держав і міжнародних організацій включно з ООН, ЮНІСЕФ, ОБСЄ, НАТО, ЄБРР, Єврокомісією, Світовим банком, МВФ тощо.

Президент, акцентувавши увагу на завданнях керівництва України у поточному році, наголосив, що однією з ключових ініціатив найближчого періоду буде започаткування Конституційної комісії. «Ми зобов'язані встановити ефективний баланс прав і відповідальності між нашими гілками влади, надійно забезпечити права і свободи громадян, застерегти українське суспільство від будь-яких проявів авторитаризму»,— сказав глава держави, підкресливши, що Україна просувається до «сталого національного консенсусу».
Серед пріоритетів, які залишаються незмінними, він назвав затвердження плюралістичної демократії, розвинутого громадянського суспільства, сучасну інноваційну економіку й європейський вибір. Відтак ключовим завданням країни та її влади є досягнення конкурентоспроможності держави — в політичному, економічному, гуманітарному, безпековому вимірах, зазначив Віктор Ющенко.
Глава держави підтвердив послідовний курс України на європейську й євроатлантичну інтеграцію, першочерговою практичною справою якого є вступ до СОТ і продуктивна робота разом із Євросоюзом над новою посиленою угодою, що «стане основою для політичної асоціації та глибшої економічної інтеграції». За його словами, Україна також налаштована на подальше зміцнення стратегічного партнерства зі США як на двосторонньому рівні, так і в подоланні глобальних та регіональних викликів.
Президент зауважив, що відносини України та Росії залишаються стратегічно важливими, він висловив переконання, що українсько-російська міждержавна комісія стане потужним чинником у наповненні двосторонньої співпраці конкретними масштабними проектами.
«Як глава української держави я чітко підкреслюю — Україна відкидає політику невизначеності, що здатна привести до дефіциту безпеки. Ми продовжуватимемо практичний і взаємний діалог із НАТО задля спільної безпеки і стабільності»,— заявив Віктор Ющенко.
Президент, торкнувшись питань діяльності України на світовій арені, зокрема, у рамках ООН, ОБСЄ, РЄ, підтвердив, що «Україна була, є і буде послідовним контрибутором стабільності й поширення демократичних цінностей» і докладатиме максимум зусиль для вирішення придністровського конфлікту, до конструктивної роботи в рамках СНД. Президент також заявив про зацікавленість країни у подальшому розвитку регіональних ініціатив, таких як ОЧЕС і ГУАМ.
Серед головних завдань української зовнішньої політики Віктор Ющенко назвав надійне партнерство та взаємовигідну співпрацю з іншими країнами та міжнародними організаціями, гарантування конструктивної участі у творенні єдиної міжнародної реакції на нові виклики тощо.
Дуайєн дипломатичного корпусу, Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе від імені своїх колег наголосив, що «Україна впевнено стала на незворотний шлях демократичних перетворень».
У зустрічі в Маріїнському палаці також взяли участь Голова Верховної Ради України Олександр Мороз, Прем'єр-міністр Віктор Янукович, в. о. міністра закордонних справ Володимир Огризко, Секретар РНБОУ Віталій Гайдук, глава Секретаріату Президента Віктор Балога, урядовці та народні депутати.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗБИРАННЯ ПІДПИСІВ ТРИВАЄ
  • ЛІДИРУЮТЬ СДПУ(о) ТА «БАТЬКІВЩИНА»
  • ЯК ДБАЄМО ПРО ВЕТЕРАНІВ?
  • ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА — СВЯТО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».