Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КАПЕЛЛО ЗАЛИШАЄТЬСЯ. ЧИ НАДОВГО?
Чергові вихідні не принесли великих сюрпризів у провідних футбольних чемпіонатах Європи. У першості Англії обидва лідери — «Манчестер Юнайтед» та «Челсі» здобули переконливі перемоги. В Італійській серії А «Інтер» продовжує декласувати своїх суперників. Міланці жодного разу в останніх 23 турах не залишали поле переможеними. Нарешті «Реал» здобув три очки у чемпіонаті Іспанії, однак наблизитися до лідера — «Барселони» мадридцям не вдалося. Каталонцям також вдалося перемогти. А от у першості Німеччини «Шальке-04» на шість очок випереджає бременський «Вердер», який нещодавно очолював турнірну таблицю бундесліги.

Іспанія, 22-й тур
Сенсаційне повернення Девіда Бекхема до стартового складу «Реалу» допомогло іспанському клубу здобути перемогу після двох поразок поспіль від «Вільярреала» та «Леванте» (обидві з рахунком 0:1). Напередодні поєдинку з «Реалом Сосьєдад» із табору «королівського» клубу просочилася інформація, що в разі поразки у цій зустрічі Фабіо Капелло можуть звільнити з посади головного тренера, а італійського фахівця замінить наставник молодіжної команди Мічел. За іронією долі, одним із рятівників Капелло став англієць Девід Бекхем, якого після підписання астрономічного контракту з «Лос-Анджелес Гелаксі» вивели зі складу «Реалу». Капелло навіть говорив, що до закінчення угоди (кінець червня 2007 року) Бекхем не гратиме за «Реал». Однак серія поразок змусила Капелло змінити своє рішення і повернути Девіда до стартового складу.
Початок двобою вкотре змусив хвилюватися вболівальників «королівського» клубу. На восьмій хвилині після стандартного навісу жахливої помилки припустився Касільяс, від рук якого м'яч відскочив на голову Аранбуру — і той без будь-яких перешкод уразив порожні ворота. На куражі «Реал Сосьєдад» провів ще кілька небезпечних атак, одна з яких могла завершитися другим голом. Дарко Ковачевич головою пробив у нижній правий кут, але цього разу Касільяс зіграв бездоганно. Натомість мадридський «Реал» у першому таймі майже не створював гольових моментів, але завдяки чудовому удару зі штрафного у виконанні Бекхема на 37-й хвилині зрівняв рахунок.
На початку другої 45-хвилинки гості повели в рахунку. Ван Ністелрой точною передачею знайшов Гуті, котрий відправив Мігеля Торреса у прорив лівим флангом. Молодий захисник виконав чудовий навіс на лінію воротарського майданчика, де Ван Ністелрой випередив голкіпера і головою спрямував м'яч у порожні ворота. Надалі гості грали грамотно в обороні й заслужено утримали перемогу, хоча в одному з епізодів суддя міг вилучити Фабіо Каннаваро, показавши італійському захисникові другу жовту картку.
В іншому поєдинку, в севільському «дербі» за участю «Бетіса» та «Севільї», глядачі так і не побачили забитих м'ячів. Обидві команди впродовж напруженого матчу проґавили по кілька стовідсоткових гольових моментів, включаючи не реалізоване пенальті гравця «Бетіса» Роберта на дванадцятій хвилині. Щодо «Севільї», то команда вкотре виявила «беззубість» в атаці. Нагадаємо, команда Хуанде Рамоса з урахуванням кубкової зустрічі проти того ж «Бетіса» третій матч поспіль завершила нульовою нічиєю.
Лідер першості «Барселона» завдяки дублю Роналдіньйо здолала у себе вдома «Расинг».
Результати матчів туру: «Сельта» — «Еспаньол» — 0:2, «Бетіс» — «Севілья» — 0:0, «Реал Сосьєдад» — «Реал» — 1:2, «Леванте» — «Рекреативо» — 2:1, «Гімнастік» — «Осасуна» — 2:3, «Вільярреал» — «Депортиво» — 0:2, «Мальорка» — «Сарагоса» — 2:1, «Хетафе» — «Валенсія» — 3:0, «Барселона» — «Расінг» — 2:0, «Атлетико» — «Атлетик» — 1:0.

Німеччина, 21-й тур
У першості Німеччини команда з когорти претендентів на золоті нагороди — бременський «Вердер» — за два тури примудрився втратити перший рядок у турнірній таблиці. У звітному турі «Штутгарт» розгромив підопічних Томаса Шаафа на власному полі. На третій хвилині після передачі Маньїна з лівого флангу Хільберт у лівому куті штрафного майданчика залишився сам і відкрив рахунок. Через кілька хвилин Гомес мав змогу поліпшити становище рідного клубу, але його удару забракло влучності. Щоправда, на п'ятнадцятій хвилині дебютант збірної Німеччини скористався другою нагодою й після чудової передачі Какау реалізував вихід віч-на-віч. Нинішнього сезону — це дванадцятий гол нападника «Штутгарта». Через шість хвилин «Вердеру» вдалося скоротити різницю в рахунку. Дієго скористався передачею Клозе та забив у ворота Хільдебранда. Цей епізод виявився єдиним успішним і став голом престижу. Адже на 33-й хвилині «Штутгарт» утретє проштовхнув шкіряну кулю в сітку, а наприкінці двобою Марко Штреллер установив остаточний рахунок.
Невдачею бременців сповна скористався «Шальке-04», який після перемоги над «Гертою» на шість очок випереджає «музик» і на сім — «Штутгарт». Гельзенкірхенці набрали відмінний хід і перемога у звітному турі стала для них десятою в останніх одинадцяти поєдинках. Рахунок відкрив Кевін Кураньї, нападник збірної Німеччини, який на 64-й хвилині матчу відправив м'яч у ворота після подачі кутового у виконанні бразильця Лінкольна. За десять хвилин точний удар данця Петера Ловенкрандса закріпив успіх господарів поля.
Першою домашньою перемогою під керівництвом нового наставника Хуба Стевенса порадував уболівальників «Гамбург», який розгромив дортмундську «Боруссію». Нагадаємо, це — лише друга перемога клубу в нинішній бундеслізі й перша в рідних стінах. Рахунок у двобої відкрив голландський півзахисник Рафаель Ван дер Ваарт, який реалізував пенальті. Сам одинадцятиметровий призначили після спірного падіння Мехді Махдавікії. За п'ять хвилин до перерви господарям удалося подвоїти свою перевагу — на навіс того ж Ван дер Ваарта відгукнувся Коллін Бенджамін. Через дві хвилини «Боруссія» залишилася в меншості — за грубий фол вилучили бразильського захисника Деде. Наприкінці зустрічі «Гамбург» забив утретє, після помилки голкіпера Махдавікія легко переправив м'яч у ворота. Попри перемогу, «Гамбург» лишився на останній сходинці турнірної таблиці. Та зважаючи на тисняву в нижній частині (різниця між останнім місцем і дев'ятим якихось сім очок), має непогані шанси на порятунок.
Результати матчів туру: «Штутгарт» — «Вердер» — 4:1, «Шальке-04» — «Герта» — 2:0, «Гамбург» — «Боруссія» Д — 3:0, «Байєр» — «Айнтрахт» — 2:2, «Боруссія» М — «Алеманія» — 0:0, «Майнц» — «Енергі» — 4:1, «Ганновер» — «Вольфсбург» — 2:2 «Бохум» — «Нюрнберг» — 0:2, «Баварія» — «Армінія» — 1:0.

Італія, 23-й тур
Чиновники Італії вирішили надовго не затягувати паузу в національній першості. Щоправда, чимало поєдинків відбулися без присутності глядачів, що, природно, не прикрашає футбол. Крім того, італійська футбольна влада вирішила розпочати всі матчі о третій годині дня за місцевим часом. Можете уявити, яких збитків зазнають італійські клуби. По-перше, багато з них будуть неспроможні заробити гроші з продажу квитків. По-друге, потрібно терміново витрачати величезні кошти для наведення порядку на стадіонах. По-третє, телебачення може показати лише один поєдинок у прямому ефірі. Чесно кажучи, це зроблено не для безпеки місцевих уболівальників, а певніше за все ці пертурбації пов'язані з проведенням фінальної частини ЄВРО-2012. Якщо італійці з честю вийдуть зі складної ситуації, то ЄВРО-2012 на 99% пройде саме на Апеннінах. Щодо матчів, то вони пройшли якось буденно. Усі, хто мав здобути перемоги, зробити це, не докладаючи особливих зусиль.
Результати матчів туру: «Кьєво» — «Інтер» — 0:2, «Мілан» — «Ліворно» — 2:1, «Кальярі» — «Сієна» — 2:2, «Рома» — «Парма» — 3:0, «Аталанта» — «Лаціо» — 0:0, «Палермо» — «Емполі» — 0:1, «Сампдорія» — «Асколі» — 2:0, «Фіорентина» — «Удінезе» — 2:0, «Мессіна» — «Катанья» — 1:1.

Англія, 27-й тур
Черговий тур англійської Прем'єр-ліги найбільше розчарував Жиллета і Хікса нових власників «Ліверпуля», оскільки клуб, за який вони заплатили величезні гроші, практично втратив усі шанси у боротьбі за чемпіонство. Підопічні Бенітеса на виїзді поступилися «Ньюкаслу». Зате «Манчестер Юнайтед» і «Челсі» без зайвих труднощів переграли своїх опонентів. «Манкуніанці» перемогли «Чарльтон». «Челсі» зламав опір «Мідлсбро». Андрій Шевченко провів на полі 86 хвилин, був активним, але фортуна знову відвернулася від нього. Після його удару головою м'яч із лінії воріт вибив захисник гостей. «Арсенал» завдяки своєму бійцівському характеру здобув вольову перемогу, забивши два м'ячі з інтервалом у п'ять хвилин.
Результати матчів туру: «Болтон» — «Фулхем» — 2:1, «Рідінг» — «Астон Вілла» — 2:0, «Шефілд Юнайтед» — «Тоттенхем» — 2:1, «Евертон» — «Блекберн» — 1:0, «Челсі» — «Мідлсбро» — 3:0, «Манчестер Юнайтед» — «Чарльстон» — 2:0, «Вест Хем» — «Уотфорд» — 0:1, «Ньюкасл» — «Ліверпуль» — 2:1, «Портсмут» — «Манчестер Сіті» — 2:1, «Арсенал» — «Уіган» — 2:1.
Франція, 24-й тур
Результати матчів туру: ПСЖ — «Монако» — 4:2, «Ліон» — «Лорьян» — 1:0, «Тулуза» — «Лілль» — 1:0, «Ренн» — «Нансі» — 1:1, «Осер» — «Сент-Етьєн» — 1:1, «Ле Ман» — «Сєдан» — 3:2, «Нант» — «Валансьєн» — 2:5, «Ніцца» — «Труа» — 3:0, «Бордо» — «Марсель» — 1:0, «Ланс» — «Сошо» — 3:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • АЛЬПІЙСЬКІ ПАРАБОЛИ УКРАЇНСЬКОГО ХОКЕЮ
  • ЧЕМПІОН РОЗПОЧИНАЄ ПЕРШИМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».