Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЙДОРОЖЧІ БУДИНКИ

Торік найдорожчим будинком світу визнали маєток «Updown Court» у Віндлсхемі (Англія). У ньому налічується 103 кімнати і п'ять басейнів. За нього просили $139 мільйонів. Ще раніше рекорд вартості нерухомості належав Гонконгу: 1997 року там продали будинок за $ 101,6 млн.
А поки що в найдорожчому у світі палаці вартістю $130 млн. живе саудівський принц Аль-Валід бен Талал — п'ятий у рейтингу світових мільярдерів. Загальна площа житла — близько 130 тис. кв. метрів, у ньому є футбольне поле, 317 кімнат, 8 ліфтів і понад 500 телевізорів.
Трохи менше коштує будинок, який нещодавно намагався придбати Роман Абрамович. Однак його купив індійський сталеливарний магнат Лакшмі Міттал — третій серед світових мільярдерів. Його статок оцінюється в 3,5 млрд. фунтів. Житло оцінили в $128 мільйонів. Будинок складається з будівлі колишнього посольства Єгипту й частини старого посольства Росії. У ньому є власні турецькі лазні й інкрустований коштовним камінням басейн на цокольному поверсі. Деякі колони і підлога зроблені з того ж мармуру, який використовували для будівництва Тадж-Махалу. До речі, це другі апартаменти мільярдера в Лондоні. Інший особняк коштує дев'ять мільйонів фунтів.
Нині найдорожчим будинком у США журнал вважає особняк «Three Ponds», який дістав назву від трьох ставків на території маєтку. Там є 14 садів, поле для гольфу і тенісний корт із трав'яним покриттям. За маєток з будинком нинішні власники просять $75 млн. Висока ціна пояснюється розмірами маєтку і його престижним розміщенням на Лонг-Айленді.
Друге місце належить будинку мільярдера Марвіна Девіса під назвою «The Knoll» («Горб») у Беверлі-Хілз. Він коштує близько $60 млн. Площа маєтку — 10 акрів.
Найдорожчий будинок у Нью-Йорку є власністю емігранта з СРСР — 58-річного громадянина Ізраїлю Таміра Сапіра, його вартість не менш як $40 мільйонів. Це найвища ціна, яку коли-небудь платили в місті за так званий таунхаус. Він стоїть на П'ятій авеню навпроти знаменитого музею «Метрополітен».


ВИВЕЛИ МОДИФІКОВАНИХ КУРЕЙ
Британські вчені за допомогою генної інженерії вивели 500 курей, що здатні нести яйця, що містять складні медичні протеїни, які використовують у виготовленні препаратів для лікування раку й інших небезпечних для життя захворювань, передає Укрінформ з посиланням на АР.
Модифікованих курей створили фахівці Рослінського інституту під Единбургом шляхом введення гена людини. Цей науковий колектив знаний у світі своїми експериментами з клонування: їхнім витовором є перша у світі клонована тварина — овечка Доллі.
Досягнення вчених із Шотландії відкриває практично невичерпне джерело дешевих протеїнів. Одне з дослідних виробництв уже готується до отримання в яйцях інтерферону, інше — експериментального препарату міР-24, що його застосовують для лікування артриту, від якого тільки у Великій Британії страждають сім мільйонів осіб.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ФАКТ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».