Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ГАЗОТРАНСПОРТНА СИСТЕМА: «КОМУ, ЗА СКІЛЬКИ Й НАВІЩО?»
Фракція «Наша Україна» у Верховній Раді не розпочне свою роботу в парламенті, поки не почує звіт Прем'єр-міністра Віктора Януковича щодо домовленостей з Росією про газотранспортну систему України. Про це вчора в інтерв'ю журналістам сказав голова фракції «НУ» В'ячеслав Кириленко. Він зазначив, що фракції «не зрозуміло, хто, за скільки, кому, навіщо і на якій підставі хочуть передати газотранспортну систему країни».

«6 лютого фракція «Наша Україна» не розпочне своєї роботи у пленарній залі, поки не заслухає звіт Януковича стосовно «революційної пропозиції» та можливості переговорів із владою Російської Федерації щодо умов передачі, а, на нашу думку, здачі, газотранспортної системи»,— сказав пан Кириленко. Він зауважив також, що всі інші питання відійдуть цього дня на другий план. Політик наголосив: якщо погоджувальна рада не погодиться заслухати звіт Прем'єра з цього питання, то на засіданні фракція «вдаватиметься до всіх можливих адекватних заходів».
Перед сьогоднішнім засіданням ВР відбудеться засідання лідерів фракцій, Голови Верховної Ради та Прем'єр-міністра щодо включення до порядку денного парламенту питання про заслуховування інформації глави уряду про участь України у створенні газотранспортного консорціуму.
Про це журналістам повідомив заступник голови лідера фракції Партії регіонів Василь Кисельов. Він зазначив, що ініціатива проведення такої наради надійшла від першого заступника голови ВР Адама Мартинюка під час засідання погоджувальної ради. За його словами, пан Мартинюк виступив з такою ініціативою у зв'язку з тим, що опозиційні фракції заявили про намір блокувати роботу ВР доти, доки не буде заслухана відповідна інформація Віктора Януковича.

ТИЖДЕНЬ ПІД ЗНАКОМ ЄС
Цей тиждень в нашій країні проходитиме під знаком Євроспільноти. Сьогодні в Києві трійка ЄС офіційно розпочне переговори про нову посилену угоду між Україною і Євросоюзом. А 8 лютого Президент України Віктор Ющенко відправиться з офіційним візитом до Німеччини, де має намір обговорити з канцлером ФРН Ангелою Меркель, зокрема, нову угоду «Україна—ЄС». Експерти зазначили, що Євросоюз активізувався через те, що не хоче робити Україну заручницею ситуації в Росії.

Політолог із Мюнхена Ірис Кемпе, коментуючи «Німецькій хвилі» те, що переговори про нову, посилену угоду між Україною і Євросоюзом все ж таки почнуться, незважаючи на те, що Україна поки не стала членом Світової торгової організації, зауважив: торік Берлін виступив із пропозицією розширити двосторонні угоди з такими країнами як Росія або Україна за рахунок політики сусідства.
Пан Кемпе наголосив, що досі позиція України була категоричною: «вступ або нічого». «Я не думаю, що це — розумна і далекоглядна позиція»,— сказав він. За його словами, Єврокомісія зрозуміла: потрібно щось нове і останні пропозиції Брюсселя в цьому плані цікаві: наприклад, полегшення візового режиму, можливості для українців працювати в країнах ЄС, економічна співпраця, посилений політичний діалог. На думку політолога, Україна має використовувати існуючі можливості.
Нагадаємо, що сьогоднішнє засідання «Україна—трійка ЄС» було під загрозою зриву. Україна залишилася без легітимного міністра закордонних справ, який повинен був представляти країну на перемовах. Саме проведення засідання «Україна—трійка ЄС» змусило уряд погодитися з пропозицією Президента про те, щоб виконувачем обов'язків міністра закордонних справ призначити Володимира Огризка.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОДАТКИ «ПРИДУШАТЬ» ЗАРОБІТЧАН?
  • ПРОБЛЕМИ АРМІЇ — ПІД ОСОБИСТИЙ КОНТРОЛЬ ПРЕЗИДЕНТА
  • НАШІ «МОЛОЧНІ РІЧКИ» ЗНОВУ ПЕРЕКРИЛИ
  • ПРОТИ ЗЛОЧИНІВ — ІЗ БОГОМ У СЕРЦІ
  • ЯК «ШМАТУВАЛИ» ГЕОГРАФІЮ Й ДОЛІ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».