Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ТУРИЗМ — УЛЮБЛЕНЕ ДОЗВІЛЛЯ

Журнал на початку року дослідив споживчі переваги мільйонерів, котрі мають статок не менш як 10 млн. юанів (1,2 млн. доларів) і з'ясував, що найпопулярніше місце туризму в Китаї — місто Санья, південна провінція Хайнань, за кордоном — Австралія, а потім США і Франція. Навчати своїх дітей «вершки» китайського суспільства вважають за краще у США, Британії, Австралії, Канаді й Новій Зеландії.
Водночас із дослідженням життя забезпечених громадян журнал для еліти спільно з маркетинговою компанією «GMI» опитав півтисячі звичайних людей для порівняння. З'ясувалось, що мільйонери менше відпочивають. Лише 25% із них щороку байдикують по 20 днів і більше, а серед простих людей таких 51%. При цьому 30% мільйонерів щомісяця проводить у відрядженнях по три тижні, тоді як з-поміж звичайних людей таких лише 7,86%. Зате улюбленим дозвіллям і у тих, і в інших є туризм. Та якщо мільйонери віддають перевагу пляжам Санья, то решта — історичним місцям столиці Пекіна.


НОВІ ЖИТЕЛІ ЧОРНОГО МОРЯ
За інформацією вчених Одеського національного університету імені І. Мечникова, тепла зима поступово змінює живий світ Чорного моря, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Поблизу одеського узбережжя з'явилися невластиві для середніх широт морські тварини. Зокрема, тут поселилися морський півень, чорний горбиль і піломіда. Невеликі популяції морських півнів раніше жили біля берегів Одеси, а чорний горбиль і піломіда мігрували в цьому регіоні. Однак наприкінці 60-х — початку 70-х років ці риби пішли в інші райони моря через погіршення екосистеми та інші чинники.
Наукові працівники, які досліджують місцеву фауну, схильні пов'язувати появу в морі незвичних різновидів із прямими наслідками процесу глобального потепління. Крім того, вчені попереджають про можливу незворотну зміну екосистеми й загрозу поступового вимирання традиційної фауни.
Завідуючий гідробіологічною станцією Одеського університету Олег Ковтун зазначив, що процес глобального потепління може призвести до зникнення деяких популяцій тварин. «Якщо морські тварини до весни не зможуть відкласти ікру, то в наступному році не буде молодого покоління, тобто станеться різкий спад чисельності багатьох видів», — наголосив він.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».