Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАШОГО ПЕРВОЦВІТУ — ПО ВСЬОМУ СВІТУ...
Ось тільки тішити це не може. Служба лісової держохорони Криму вважає необхідним, аби Верховна Рада внесла доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки нинішнє законодавство не дозволяє лісникам припиняти незаконну торгівлю рідкісними первоцвітами, зокрема пролісками. Про це повідомив прес-секретар Рескомлісу АРК Максим Головань.

«Кримськими пролісками і цикламенами Кузнєцова торгують не лише на півострові, по країні, а й за кордоном. Наприклад, спритні торговці червонокнижними ендеміками (квітами, що ростуть лише на певній території) дісталися до російської столиці. Везуть нашу дорогоцінну флору просто вагонами»,— розповів пан Головань. Він нагадує, що «перешкодити цій вакханалії» покликана традиційна операція «Первоцвіт». При тім посадовець зазначає: «Кому як не лісникам у межах лісового фонду потрібно займатися охороною червонокнижного рослинного світу шляхом притягнення правопорушників до відповідальності». Проте законодавча база не дає лісникам права виносити постанови і штрафувати порушників. «Скласти протокол служитель лісу, звичайно, може, потім передавши його в Рескомприроди Криму чи в суд, але користі з цього буде мало — більше тяганини і втраченого часу. Люди, котрі постійно перебувають в лісі, можуть зберегти флору і фауну»,— зазначив прес-секретар.
За його даними, нині в службі лісової держохорони Криму працює близько 600 осіб: «Виходить, кілька сотень людей, готових стежити за рідкісними і зникаючими рослинами, занесеними до Червоної книги, по суті, є лише спостерігачами. Для того щоб наділити лісників необхідними повноваженнями, Верховній Раді України потрібно доповнити Кодекс.

КИЇВРАДА ПОСЯГНУЛА НА ПИРОГОВО ПОМИЛКОВО
Київська міська рада помилково ухвалила рішення про забудову охоронної зони музею Народної творчості та побуту в Пироговому і має намір скасувати його. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської держадміністрації. Як зазначається, «рішення про надання в оренду земельної ділянки 9,98 гектара на вулиці Академіка Заболотного, 29 у Голосіївському районі Києва для будівництва готелю, розважального комплексу і кінно-спортивного клубу було ухвалене депутатами за відсутністю інформації про те, що це — охоронна зона».

За словами голови постійної комісії Київради з питань земельних відносин Олексія Євлаха, «від «Київзему було надіслано цілий пакет документів, які й розглядали в комплексі на пленарному засіданні. Через це ухвалили помилкове рішення, яке можна буде скасувати на сесії Київради найближчим часом».
31 жовтня 2006 року сесія Київради ухвалила рішення про виділення ТОВ «Науково-виробнича фірма «Укрінвестбуд» у довгострокову оренду на 25 років земельної ділянки площею 9,98 га на вул. Академіка Заболотного, 29 у Голосіївському районі для будівництва готельно-розважального комплексу та кінно-спортивного клубу. В документі зазначається, що попередньо цю земельну ділянку слід перевести до земель запасу житлової та громадської забудови і внести відповідні зміни до Генплану розвитку Києва.
Це рішення депутати ухвалили без погодження постійної комісії Київради з питань екологічної політики.
Історики, екологи, столична інтелігенція загалом категорично протестували проти забудови музейної зони.
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНУ ЗАПРОСИЛИ НА МІСЯЦЬ
  • ЦЕЙ ГАЗ НЕ ДЛЯ НАС?..
  • ГРИП ТАКИ «ПІДРОСТАЄ»
  • ЛІТАКАМ ЗАБРАКЛО ПАЛЬНОГО
  • ІЗ МІЛІЦЕЙСЬКОГО ДОПИТУ НЕ ПОВЕРНУВСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».