Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ВІТАЛІЙ КЛИЧКО:«Я ПОВЕРНУВСЯ, ЩОБ СТАТИ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ»
Екс-чемпіон світу серед професіоналів у надважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко вирішив повернутися у великий спорт. Напередодні в коментарі на своєму офіційному сайті він підтвердив інформацію, що повертається в бокс для завоювання одного з титулів чемпіона світу і для того, щоб збулась мрія братів Кличків — водночас заволодіти всіма чемпіонськими поясами.

— Віталію, Ваша заява була настільки несподіваною, що не відразу вірилося у її реальність. Що зумовило таке рішення?
— В історії боксу ніколи не траплялося, щоб двоє братів одночасно ставали володарями титулів чемпіонів світу. Ми про це мріяли з Володимиром, однак цьому завадила травма, отримана в листопаді 2005 року, напередодні мого поєдинку з Хасимом Рахманом, коли я вдруге мав захищати титул чемпіона світу за версією WBC. Скажу чесно, навіть займаючись суспільно-політичною діяльністю, з сумом поглядав у бік рингу. Спорт був і досі лишається важливою частиною мого життя і, схоже, не відпускатиме мене.
— Якщо Ви настільки сумували за рингом, чому лише тепер, після більше, ніж річної паузи, наважилися продовжити спортивну кар’єру?
— Я — реаліст. Під час своїх останніх поєдинків більше боровся проти травм, аніж проти суперників. Я усвідомлював, що це — необхідна пауза на відновлення. Важко відновити сили, продовжуючи активно виступати. Це як потяг, що тягне вагони на підйом — унизу обертів не скинеш. Було неймовірно важко взяти паузу, але я знайшов у собі сили. Нині готовий знову вийти у ринг, щоб разом із Володимиром вписати в історію боксу яскраві сторінки.
— Аматори та експерти боксу свідчать, що в суперважкому дивізіоні немає по-справжньому яскравих особистостей, а, отже, відсутня інтрига й видовищність...
— Конкуренція породжує інтригу і додає видовищності. Тут у нас із Володимиром є що продемонструвати.
— Чи зможе Ваше повернення гарантувати любителям боксу те, чого бракувало після завершення спортивної кар’є-ри Вами і Ленноксом Льюїсом?
— Це любителям боксу вирішувати, наскільки той чи інший боксер задовольняє їхній смак.
— Гаразд, запитаємо інакше. Бій з Льюїсом залишив свого часу чимало запитань без відповіді. Чи можемо прогнозувати Ваш повторний поєдинок?
— Я цього дуже хочу. Переконаний, що шанувальники боксу сприйняли б рішення Леннокса про повернення з великою радістю. Це б остаточно розставило всі крапки над «і». Повернеться Леннокс чи ні треба запитати в нього.
— Як Ваша суспільно-політична діяльність?
— Я й надалі обстоюватиму інтереси виборців.
— Коли Ви розпочнете тренування?
— Кожен мій день починається з тренування о шостій ранку і закінчується тренуванням пізнього вечора. Як бачите, це не заважає роботі. З іншого боку, у спорті мені допомагає кваліфікована команда.
— Віталію, можна припустити, що Ваше повернення в бокс викличе у багатьох скептиків прогнозовану реакцію... Мовляв, не вийшло в політиці, й він тепер повернувся в спорт.
— Якось німецький філософ сказав: «...є такі, котрі скаржитимуться і в раю...». Ті, хто не задоволений певною ситуацією, шукає в ній лише негативне. Так буде завжди. Якщо брати до уваги їхні міркування, виходить, потрібно сидіти вдома і нічого не робити. Вкотре хочу наголосити: я не повертаюсь у спорт, я відновлюю спортивну кар’єру, оскільки мені дозволило моє здоров’я. Тільки спортсмени можуть усвідомити, що це означає.
— Що можна взяти з собою у спорт із політики?
— Я багато чого навчився в спорті, чого не можна застосувати в політиці. Чесність, справедливість, відкритість у спорті — це основа-основ. У політиці — це швидше мінус, камінь, що тягне на дно. Тому з політики у спорт брати, на жаль, нічого.
— Ви не раз заявляли, що не хочете бути грушею ще молодих спортсменів.
— Я говорив це в контексті травм, які в мене були. Гадаю, що наші головні суперники — це ми самі. Я переміг свої травми. І це найголовніше.
— Ви маєте титул Почесного чемпіона світу за версією WBC у суперважкій вазі, що дає вам право провести поєдинок за титул чемпіона світу. Чи можна сподіватися на бій проти володаря чемпіонського поясу за цією версією росіянина Олега Маскаєва?
— Так. Я докладу максимум зусиль, щоб це сталося якнайшвидше, однак вважаю, що надто поспішати не треба. Дії мають бути виваженими.
— Хто буде вашим тренером і з кого складатиметься ваша команда?
— Я не змінюватиму свою команду. Це люди, з якими ми багато років разом.
— Коли відбудеться Ваш перший поєдинок після значної перерви?
— У найближчий місяць завершаться переговори і протягом трьох, максимум чотирьох місяців я буду в ринзі. Хочу подякувати уболівальникам за підтримку, яку вони надають нам із Володимиром. Ми завжди проводили поєдинки для вас. Гадаю, що настав час повернутися до нашої з братом мрії — водночас стати чемпіонами світу за всіма провідними версіями.

Підготував Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ПРОГРЕС І ПРОВАЛ АНТОНА КОВАЛЕВСЬКОГО
  • СКАНДАЛ ПО-ПОЛЬСЬКОМУ
  • ПРИСТРАСТІ ЗА БЕКХЕМОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».