Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРИМХИ ПОГОДИ
У ніч проти п'ятниці в Британії, Німеччині, Білорусі та в європейській частині Росії вирувала стихія. У Латвії вийшла з берегів Даугава.
У Москві шквальний вітер повалив рекламні щити, дорожні знаки й обірвав лінії електропередачі. Поривами штормового вітру зламано 12 дерев, на декількох будівлях пошкоджено покрівлю. За відомостями правоохоронних органів російської столиці, серед людей жертв і потерпілих немає.

У Мінську внаслідок падіння дерева травмовано жінку. У деяких районах міста не раз вимикали електроенергію і зупиняли роботу громадського транспорту. Загалом у Білорусі без електрики залишилося майже 700 населених пунктів.
У протоці Ла-Манш і Північному морі скасовано поромне сполучення. Біля берегів Ірландії зазнали аварії два риболовецькі судна. У Німеччині швидкість вітру сягала ста вісімдесяти кілометрів за годину. Там також пошкоджено лінії електропередачі, будинки, поваленими деревами заблоковано дороги і залізниці. Вітер перекинув десятки вантажівок і автофургонів. На автошляхах — численні багатокілометрові затори. Збитки від урагану сягнули десятків мільйонів євро.
Через потужний вітер у Великій Британії вже загинув один чоловік — вітром його автомобіль скинуло в кювет. Частину доріг закрили для пересування. Щоб запобігти жертвам та руйнуванням, у деяких графствах спилюють верхівки дерев. Крім того, британцям рекомендують оминати лінії електропередачі.
У Нью-Йорку вперше з початку нинішньої зими в четвер випав сніг. Ще жодного разу за всі 129 років спостережень зима не приходила в це американське місто з таким запізненням. У 1878 р. перший сніг нью-йоркці побачили лише четвертого січня. Ця зима в США — одна з найтепліших. За прогнозом національного управління океанічних й атмосферних досліджень Сполучених Штатів, нинішня зимова температура на північному сході країни має бути вищою, ніж в середньому за останні 30 років. Учені пов'язують це з ефектом «Ель-Ніньйо». Цей природний феномен характеризується незвичайно теплими океанічними течіями в Тихому океані, які, на думку фахівців, понад усе впливають на щорічні зміни в земному кліматі. Проте тенденція до підвищення температури, яка є постійною вже 15 років, свідчить про важливу роль парникових газів, які спричиняють глобальне потепління, зазначають американські вчені.
також у паперовій версії читайте:
  • У МАЛАЙЗІЇ — СИЛЬНІ ПОВЕНІ
  • «ТРОЯНЦІ» ГУЛЯЮТЬ В ІНТЕРНЕТІ
  • ВСТУП ЧЕХІЇ ДО ЄС «НЕ БУВ НАДТО КОРИСНИМ»
  • ПРАВОЗАХИСНИКИ ОБСТОЮЮТЬ ПРАВА ЛЮДИНИ
  • ПРОБЛЕМИ ВИРІШУВАТИМУТЬ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ
  • У США РЕАГУЮТЬ НА ВІЙНУ В ІРАКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».