Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПОГОДА Б'Є РЕКОРДИ
Цьогорічне січневе перевищення екстремумів добової температури повітря в столиці України стало систематичним явищем, оскільки за 11 днів спостережень зафіксовано шість історичних максимумів середньої добової та максимальної температури повітря. Про цей природний феномен розповів директор Центральної геофізичної обсерваторії Олександр Косовець.

За даними спостережень метеорологічної станції Центральної геофізичної обсерваторії, зазначив він, 11 січня в столиці України було перевищено історичне (за період спостережень 1881–2007 років) значення середньої добової температури повітря для цього дня. Середня добова температура повітря становила +7,7°С, що перевищує попередній рекорд на 0,1°С.
Попереднім чемпіоном січневого погодного дива був минулий рік, коли за 20 і 21 січня було побито п'ять історичних максимумів температури, але у мінусовому значенні. Всі пам'ятають торішні хрещенські морози, що сягали 28 градусів. Минув рік, а «погодний маятник» різко колихнувся в інший бік. Такі різкі зміни температури свідчать, що глобальне потепління найперше приховує у собі збільшення повторюваності екстремальних погодних умов. Це можна спостерігати по всій країні, зазначив пан Косовець.
Чого чекати у нинішній вікенд? Часом опади, переважно у вигляді дощу, пройдуть напередодні старого Нового року на Меланки, у суботу, та Василя, у неділю, у більшості областей.
Температура повітря вночі становитиме 1–6° тепла, вдень у східній частині 1–6° тепла, на решті території 4–9°, на старий Новий рік у західних областях і південній частині — до 12° тепла; в Карпатах вночі 0–5° морозу, вдень близько 0°.

ЧИ СМАКУЄ ФАРБОВАНА ІКРА?
Правоохоронці Херсонщини у Генічеському районі області викрили діяльність двох підпільних цехів із виробництва фальсифікованої червоної та чорної ікри риб осетрових порід.

Перший цех у своєму будинку організував громадянин Вірменії. На території Російської Федерації він закупив 20 кілограмів ікри форелі, 10 — щуки, харчовий барвник у кількості п'яти кілограмів, три тисячі банок і стільки ж кришок та етикеток. Увесь цей товар незаконно завезли на територію України. У цеху ікру виготовляли без дотримання санітарних норм: найманий робітник ікру форелі перефарбовував у червоний колір, ікру щуки — у чорний. У такому вигляді її реалізовували під виглядом справжньої.
У 48-річної мешканки Генічеська працівники ДСБЕЗ разом зі слідчим відділенням викрили підпільний цех із переробки риби й виробництва фальсифікованої чорної та червоної ікри. Тут також працювали без дозвільних документів.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОЛТАВЩИНА ПАМ'ЯТАЄ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ
  • «УКРЗАЛІЗНИЦЯ» БІЛЬШЕ НЕ ЛЯКАТИМЕ НАС?
  • НА РЕЙДЕРІВ ЗНАЙШЛИСЯ АНТИРЕЙДЕРИ
  • ПІД НОВОБОГДАНІВКОЮ РОЗПОЧАТО ЗНИЩЕННЯ БОЄПРИПАСІВ
  • У ПОЛТАВІ НА ЗУПИНКАХ ЛАЮТЬ ВЛАДУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».