Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПЕРША КІШКА-КЛОН СТАЛА МАМОЮ

Учені сподіваються, що поява кошенят не привертатиме великої уваги, тим паче, що їхня мати — не єдина у світі кішка-клон, яка дала потомство. Раніше у Новому Орлеані кошенят народжували дві клоновані африканські дикі кішки.

НАЙМЕНШИЙ СОБАКА
До Книги рекордів Гіннесса як «найменшого собаку у світі» занесено чихуа-хуа, що живе у штаті Флорида, передає Укрінформ із посиланням на Associated Press.
Вага «рекордсменки» — 900 грамів, довжина тулуба — 15 см. Хазяйка крихітки Бренді, мешканка Флориди Полетт Келлер, носить свою улюбленку в невеликій валізі з підкладкою з овечої шкури. Крім того, іноді вона наряджає Бренді в гавайську сукню, тоді міні-собачка виглядає ще кумедніше.


ЛЮДСТВО ПЕРЕСТАЛО РОЗУМНІШАТИ?
Психолог Джеймс Флінн, котрий займається дослідженням у галузі IQ, зазначив, що коефіцієнт інтелекту в сучасних людей перестав збільшуватись, передає Укрінформ із посиланням на «The Times».
Учений, на честь якого названо «ефект Флінна» (поступове стабільне збільшення середнього показника IQ рік від року), зазначив, що помічена ним тенденція не свідчить про те, що людство стало деградувати, йдеться про те, що люди досягли певної межі розумового розвитку.
Наступними етапами розвитку, вважає Флінн, буде поліпшення інших функцій, наприклад, відділів мозку, що відповідають за вивчення іноземних мов або «співпереживання». На думку вченого, дослідження в галузі інтелекту протягом тривалого часу були спрямовані в неправильне русло. Флінн заявив, що замість запитань «Чи стаємо ми розумнішими?» або «Чи стають наші діти розумнішими за нас?», ученим варто було б дізнатися, чи поліпшилися певні когнітивні навички. Відповідь на це запитання була б позитивною.
Як зазначив учений, останні дослідження свідчать, що жителі Америки продовжують демонструвати тенденцію до збільшення IQ, тоді як у країнах Скандинавії подібне зростання припинилося.

також у паперовій версії читайте:
  • ТЕСТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КРОСВОРД
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».