Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КРОВ ПОДОРОЖЧАЛА
Плату за здавання донорами крові, плазми й клітин крові збільшено в середньому в чотири рази. Це визначено постановою Кабінету Міністрів.

Постановою також затверджено новий порядок оплати за здавання донорами крові й (або) її компонентів натомість чинного раніше від 25 грудня 1997 року. Згідно з документом здавання донорами крові оплачується в розрахунку 160 гривень за один літр. У разі здавання донором плазми оплата є такою самою.
Крім того, за здавання імунної плазми крові, що містить антитіла, які утворилися після проведення попередньої спеціальної вакцинації, донор одержує на 20% більшу плату, ніж за здавання звичайної плазми. Донор імунної плазми крові отримує додаткову плату за імунізацію (одна ін'єкція) у розмірі 30 гривень.
За здавання ізоіммунної плазми крові, до складу якої входять антитіла антирезус, що утворилися після багаторазового введення резус-позитивних еритроцитів резус-негативному донорові, оплата здійснюється в подвійному розмірі оплати звичайної плазми. Донор ізоіммуної плазми крові одержує плату за ізоіммунізацію (одна ін'єкція) у розмірі 60 гривень.
Донор, що здає кров невеликими дозами (2–4 мілілітри) для виготовлення імунних стандартів, одержує плату в потрійному розмірі. Донор клітин крові (тромбоцитів) за одну дозу отримує платню в розмірі 160 грн.
Донорам платять в день здавання крові та її компонентів або імунізації.

УРЯД ЗАКЛИКАВ НЕ СЛУХАТИ ПРЕЗИДЕНТА
Уряд України закликає місцеві органи влади не допустити нотаріальної реєстрації актів купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення до розгляду парламентом ветованого закону про продовження на рік мораторію на вільний обіг земель.

Як повідомила прес-служба Кабінету Міністрів, із таким проханням до голів облдержадміністрацій від імені уряду звернувся віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. «Міністерство юстиції розіслало відповідний лист, а моє настійне прохання — проконтролювати через відділення юстиції, щоб не відбулася жодна реєстрація актів»,— заявив високопосадовець. За його словами, Мін'юст рекомендував до 20 січня утриматися від нотаріальної реєстрації договорів із землею. В іншому разі, на думку пана Клюєва, можливі численні судові розгляди.
Як ми розповідали вчора, Президент України Віктор Ющенко повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон про продовження до 1 січня 2008 року мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. Глава держави вважає, що подальше перенесення на невизначений термін упровадження вільного обігу землі може призвести до порушення прав громадян, загострити ситуацію із забезпеченням ефективного використання і охорони землі, а також до поширення «тіньових» механізмів відчуження земельних ділянок.
Тим часом соціалісти заявляють, що вето Президента на Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення до прийняття відповідних законодавчих актів» руйнує взяті в Універсалі національної єдності зобов'язання щодо запровадження не пізніше 1 січня 2008 року повноцінного ринку землі з одночасним матеріально-організаційним забезпеченням і створенням необхідної нормативно-правової бази. Про це йдеться в заяві парламентської фракції Соціалістичної партії.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯК У СТОЛИЦІ СВЯТКУВАТИМУТЬ РІЗДВО
  • «КВІТКА ПАПОРОТІ» ТАКИ РОЗЦВІЛА!
  • У БАНКОМАТІ ГРОШІ Є ЗАВЖДИ. АЛЕ ЧИЇ?
  • ПРИКАРПАТТЯ ОЧІКУЄ НА МІЛЬЙОН ТУРИСТІВ
  • СЛІДСТВО З'ЯСУВАЛО: БІЛЯ РЕСТОРАНУ «ДНІПРОВСЬКИЙ» ЗАГИНУВ КІЛЕР

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».