Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НОВОРІЧНІ ПОДАРУНКИ ВІД «ЧЕЛСІ»
Футбольна Англія не знає відпочинку. Поки в переважній більшості країн Старого світу продовжують відзначати новорічні та різдвяні свята, англійські клуби з’ясовують стосунки на футбольному полі. За цей час встигли відбутися два тури національної першості.

У центральному матчі 21-го туру лідер чемпіонату «Манчестер Юнайтед» приймав середняка ліги «Рідинг». Господарі активно розпочали цей матч, проте на створення першого гольового моменту їм знадобилося 28 хвилин. Кріштіану Роналду та Оле-Гунар Сольск’яер розіграли комбінацію, однак добре зіграв американський голкіпер гостей Маркус Ханнеман. Через п’ять хвилин ця парочка вивела «Манчестер Юнайтед» уперед — португалець виконав навіс із лівого флангу на Сольск’яера і той з близької відстані відправив м’яч у ворота суперника. Святкувати успіх підопічним Алекса Фергюсона довелося недовго — через п’ять хвилин під час подачі кутового Сонко вразив ворота господарів. Останні хвилини тайму знову залишилися за «Манчестером». Господарі почали масовано атакувати ворота суперника, але вийти вперед так і не змогли.
Початок другого тайму пройшов у атаках манкуніанців. Із виходом на поле Райана Гіггза господарі почали атакувати великими силами. Свої шанси втратили Сольск’яер, Роналду, Руні та Гіггз. Другий гол стався дещо пізніше — на 59-й хвилині після відмінної комбінації за участю Гіггза та Руні, зміг вискочити віч-на-віч із воротарем гостей Сольск’яер. М’яч після удару норвежця влучив у штангу, але Кріштіан Роналду був першим на добиванні. Через десять хвилин біля воріт гостей додалося неприємностей — Сем Содже, який вийшов на заміну, протягом п’яти хвилин заробив дві жовті картки і вилучення, залишивши свою команду в меншості. Господарі скористалися численною більшістю через вісім хвилин — Кріштіану Роналду замкнув простріл Гіггза. Слід зазначити, що в цьому епізоді арбітри припустилися очевидної помилки, не зафіксувавши у португальця офсайд. У заключні десять хвилин матчу гравці «Манчестер Юнайтед» розслабилися, внаслідок чого пропустили один м’яч у власні ворота.
Черговий подарунок, цього разу новорічний, команді «Манчестер Юнайтед» зробив лондонський «Челсі» — чинний чемпіон Англії на своєму полі не зміг переграти «Фулхем». Гості вийшли вперед на п’ятнадцятій хвилині матчу. Морітц Вольц засмутив голкіпера господарів Іларіо. Однак у середині тайму рівність у рахунку було відновлено — потужний удар Френка Лемпарда досяг своєї мети. У другому таймі господарі заграли цікавіше і 62-й хвилині вийшли вперед зусиллями свого бомбардира івуарійця Дідьє Дрогба. Та за шість хвилин до завершення поєдинку Карлос Боканегра з далекої відстані встановив остаточний рахунок (нічия 2:2).
Результати матчів 21-го туру:
«Манчестер Юнайтед» — «Рідінг» — 3:2, «Шеффілд Юнайтед» — «Арсенал» — 1:0, «Челсі» — «Фулхем» — 2:2, «Тоттенхем» — «Ліверпуль» — 0:1, «Болтон» — «Портсмут» — 3:2, «Евертон» — «Ньюкасл» — 3:0, «Вест Хем» — «Манчестер Сіті» — 0:1, «Блекберн» — «Мідлсбро» — 2:1, «Чарльтон» — «Астон Вілла» — 2:1, «Уотфорд» — «Уіган» — 1:1.
Головна увага вболівальників у 22-му турі була прикута до протистояння «Ньюкасла» та «Манчестера». Рахунок у цій зустрічі було відкрито на 33-й хвилині, коли півзахисник господарів Мілнер отримав м’яч на підступах до штрафного майданчика суперника, зробив кілька кроків уперед і пробив. Удар вийшов ідеальним, і відчайдушний стрибок голкіпера манкуніанців Ван дер Сара не допоміг. М’яч влетів у верхній лівий кут воріт. Гості відігралися за п’ять хвилин до перерви. Пол Скоулз потужним дальнім ударом відновив рівновагу. Тільки-но розпочався другий тайм, як «червоні дияволи» вийшли вперед. Знову відзначився Скоулз. Рудоволосий півзахисник укотре наважився на удар з-за меж штрафного майданчика і м’яч затріпотів у сітці. До честі господарів, де вони здалися на милість грізному лідерові чемпіонату і відігралися. На 73-й хвилині відзначився Едгар (нічия 2:2).
Осічкою головного конкурента не зміг скористатися «Челсі», який зіграв унічию з «Астон Віллою». Лондонці перегравали свого суперника за всіма показниками і навіть за бажанням перемогти, проте здобути три очки не змогли. Пояснюється це просто: резервних сил у «Челсі» немає. Якщо Дрогба або Лемпард не забивають, то чекати м’ячів від інших не варто.
З-поміж інших поєдинків туру варто відзначити перемоги з великим рахунком «Ліверпуля» та «Рідінга», відповідно над «Болтоном» — 3:0 і «Вест Хемом» — 6:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЧАС ЗМІН
  • БІЛИЙ ДРУГ РОМАНА ЛЕЙБЮКА
  • ПОВЕРНІТЬ ХВОСТЕНКО І ПЕТРОВУ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».