Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ОЛЕКСАНДР ВОЛКОВ: «БЕЗ ПАДІНЬ НЕ БУВАЄ ПЕРЕМОГ»
Закономірно, що після поразки від естонського «Калева» президент баскетбольного клубу «Київ» Олександр Волков був налаштований не найкраще. Буквально наступного дня було оприлюднено інформацію, що тренерський штаб команди подав у відставку і цю відставку було прийнято. Саме з цієї теми розпочалася розмова кореспондента «ДУ» із президентом столичної команди.

— Олександре Анатолійовичу, прокоментуйте, будь ласка, відставку Віктора Бережного.
— Навряд чи це потребує особ-ливих коментарів. Самі бачили, як зіграла команда у матчі з «Калевом», у якому вирішувалася доля путівки до наступного етапу Кубка Європи. У другій половині зустрічі БК «Київ» був командою, котра не знала, що робити з м'ячем. І це все перед рідними глядачами, в Києві. Добре, якби на майданчику чимало часу проводили молоді баскетболісти. Тоді цю поразку можна було б списати на брак досвіду недосвідчених гравців. А так — повторилася історія, яку ми спостерігали у виїзних матчах із «Льєжем» й «Калевом». Мабуть, це — найгучніша невдача на міжнародній арені нашого клубу за всю історію існування. Тож не було жодних сумнівів — потрібно змінювати тренерський штаб і я прийняв відставку Віктора Бережного. Звичайно, я не вважаю, що у всьому винен лише головний тренер. Напевно, і я припускався помилок.
— Чи працюватиме цей фахівець у структурі клубу?
— Щиро кажучи, не бачу для Бережного гідних посад, окрім посади головного тренера. У будь-якому разі, йому потрібен час, аби все переосмислити і вирішити, що робити далі.
— У матчі проти «Калева» знову були проблеми з підбором м'яча, який ваша команда програла за всіма статтями. Чим можете пояснити це, враховуючи, що в команді чимало високорослих баскетболістів?
— Досі не можу збагнути, як таке сталося за наявності багатьох виконавців зі зростом вище від двох метрів десяти сантиметрів. Такого негативного враження від поєдинку не пам'ятаю відтоді, коли був баскетболістом. Незадоволений тим, як команда відпрацювала останні два-три поєдинки. Але відчував, що вона має значний потенціал і тренерський штаб зможе щось скоригувати, виправити ситуацію. Адже є непогані гравці, є з кого робити команду. На жаль, запізно зрозумів, що Віктор Бережной не може нічого вдіяти. За таким самим сценарієм, як ми програли в Таллінні, поступилися й у Києві.
— Йдеться про дисципліну в команді чи щось інше?
— Тренерський штаб не готовий керувати на такому рівні. Не побачив ідеї, розуміння тренерів того, як потрібно перемагати. Наставники не знали, як використати гравців, виконати завдання, яке, на мій погляд, не є складним — вийти з першого місця з цієї групи. Не вийшли навіть з другого. У чемпіонаті України граємо непогано. Але якби нам не так щастило, то могли зазнати трьох поразок. Дивом виграли в «Хіміка», перемогли «Черкаських мавп» і вкрай важко переграли вдома «Будівельників», а на виїзді — «Сумихімпром». На жаль, розумію, що в нас немає майбутнього з цим тренерським штабом.
— Якщо тренери не впоралися, хтось з гравців міг узяти на себе роль лідера та якось виправити ситуацію?
— Це вже інша річ. Так і сталося в матчах, про які щойно згадував. Не зрозумів стратегії останніх двадцяти хвилин найважливішої гри сезону. Як Віктор Бережной керував командою? Навіть не міг уявити, що так може статися.
— Попереду принциповий матч у межах чемпіонату України проти «Азовмашу». Хто виведе команду на цю гру?
— Поки з БК «Київ» працюватиме Віталій Лебединцев. Хоча у цій ситуації складно прогнозувати перемогу над «Азовмашем», все ж залишається якийсь романтичний оптимізм, що цей тренер здатен на невеличке диво. Щодо планів на майбутнє, можливо, озвучимо їх найближчим часом. До речі, днями команду посилить сербський розігруючий, що, втім, не означає, що ми відмовилися від раніше обраного курсу. Я вважаю, що у БК «Київ» має бути три, максимум чотири легіонери, а основу складатимуть українські баскетболісти. Тепер ми граємо тільки в чемпіонаті України. Працюватимемо над оптимальним варіантом на другу половину першості. З Нового року деякі баскетболісти залишать команду. Ми впали і нам дуже боляче. Розумію, що потрібен час, аби справи в команди налагодилися. Такого падіння в нас ще не було, однак без падінь не буває перемог.
— Чи шукатимуть нового наставника серед іноземних фахівців?
— Якщо ви можете підказати кандидатуру українського тренера, здатного взяти на себе відповідальність, то лише дякуватиму. Потрібно зробити правильні висновки і з гідністю пережити важкий період.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • КОЛИ «СЕВІЛЬЯ» ПРОГРАЄ?
  • КОЛИ М'ЯЧ НЕ ДО ВПОДОБИ
  • КНИГА «ДОСЯГНЕНЬ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».