Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРЕЗИДЕНТ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРОМ
Прем’єр-міністр вважає, що Президент країни підпише ухвалений парламентом у середу Держбюджет на 2007 рік. Про це Віктор Янукович повідомив журналістам учора після зустрічі з Віктором Ющенком. «Ми говорили про бюджет. Я вважаю, що бюджет буде підписаний»,— сказав глава уряду.

Віктор Янукович також обговорив із Президентом підсумки свого візиту до США, підготовку до засідання українсько-російської міждержавної комісії «Ющенко—Путін» і відносини між гілками влади. «Наскільки я розумію з тієї інформації, яку отримав Президент, немає жодних підстав говорити про те, що ця поїздка мала якісь негативні для України наслідки. Я гадаю, що поїздка була позитивною»,— сказав Янукович.
Президент і глава уряду торк-нулися перспектив розвитку стратегічних українсько-американських відносин. Глава уряду зазначив, що під час зустрічей у США обговорювались питання торговельно-економічних відносин у зв’язку зі вступом до СОТ, підготовки нової угоди про співпрацю з ЄС, диверсифікації поставок енергоносіїв. «Безумовно, це — пріоритети наших внутрішніх і зовнішніх відносин. Ми над ними працюватимемо з нашими партнерами»,— додав Прем’єр, передає «Інтерфакс-Україна».
Прем’єр повідомив, що в розмові з Президентом вони також торкнулися теми «гармонізації відносин між гілками влади в міжнародних відносинах», обговорили питання співпраці між Президентом, урядом і парламентом «у контексті ефективної роботи влади».
Щодо кандидатур на посади міністрів закордонних справ і оборони, то вони будуть визначені урядом і антикризовою коаліцією до кінця 2006 року. Віктор Янукович зауважив, що розглядатиме це питання наступного тижня.
Керівник українського уряду прокоментував рішення Шевченківського районного суду про припинення ухвали ВР від 1 грудня 2006, яким Борис Тарасюк був звільнений з посади глави зовнішньополітичного відомства. Віктор Янукович вважає рішення суддів неправильним. «Я впевнений, що потрібно виконувати рішення Верховної Ради»,— сказав він.
Тим часом оптимістично налаштовані експерти не виключають, що пан Тарасюк може повернути повноваження керівника МЗС, якщо Віктор Ющенко (з урахуванням того, що кандидатура глави МЗС належить до квоти Президента) знову винесе на голосування Верховної Ради його кандидатуру для затвердження. Скандал із відставкою продемонстрував глибину конфлікту між урядом і Секретаріатом Президента України.
Під час візиту до США Віктор Янукович підтвердив свою позицію, висловлену ним у Брюсселі, що Україна не готова розпочати до виконання плану Україна— НАТО. Вчора в інтерв’ю радіо «Свобода» екс-посол США в Україні Стівен Пфайфер заявив, що нині Україна ризикує втратити динаміку у відносинах з НАТО і це може призвести до втрати усередині самої організації зацікавленості в українському членстві. Дипломат наголосив, що у нього складається враження про існування конкуренції гілок влади в країні у сфері зовнішньої політики. «Це не сприяє довірі до Президента, Прем’єр-міністра і України»,— сказав він.
також у паперовій версії читайте:
  • БАЛОГА — ГОЛОВА
  • КАТЕРИНЧУКУ БАЙДУЖЕ
  • КРИМСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ ОБУРЕНІ
  • КЛЮЧКОВСЬКИЙ: ЧУТКИ ПРО НАШУ СМЕРТЬ ПЕРЕБІЛЬШЕНІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».