Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДЕНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ «ВІДСВЯТКУВАЛИ»...
Учорашні пристрасті в Київраді були дійсно гарячими. Проте проект рішення від фракції «Наша Україна» про скасування нових комунальних тарифів у столиці підтримано не було.

Проект від опозиції передбачав скасування рішення про підвищення комунальних тарифів у Києві в 3,4 раза з 1 грудня. Документом також пропонувалося створити комісію з вивчення правильності нарахування тарифів. Крім того, в проекті передбачалося зобов’язати КМДА проводити поетапне підвищення тарифів, у остаточному підсумку не більше, ніж у півтора раза.
У сесійній залі сталася бійка між народним депутатом БЮТ Анатолієм Семиногою та секретарем Київради Олесем Довгим. Як передає кореспондент УНІАН, після завершення обговорення проекту рішення, висунутого «Нашою Україною» про скасування тарифів, депутати від цієї фракції та від фракції БЮТ і блоку Кличка наполягали на тому, щоб почати голосування із цього проекту. У свою чергу, міський голова Леонід Черновецький та Олесь Довгий наполягали на тому, щоб виступив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко з доповіддю про запровадження з 1 грудня нових тарифів. Депутати «Демократичного Києва» заблокували трибуну Київради, а народний депутат Семинога вирвав мікрофон у Голубченка. Семинога та Довгий встигли обмінятися ударами, поки їх розборонили охоронці.
Тим часом зранку близько десяти тисяч протестувальників зібралися біля будівлі Київської міськдержадміністрації. Біля входу в мерію відбувся мітинг. Коментуючи створення промерської більшості в Київраді, депутат Олександр Бригінець розповів, що в Київраді «завжди була так звана земельна більшість». «Це люди, які ночами, коли вимкнені телекамери, дерибанять землі»,— сказав він, додавши, що саме тому є одним із тих, хто виступає за розпуск нинішнього складу Київради. Учасники акції тримали плакати: «Ми не будемо бідними у власній країні!», «Ми — проти підвищення тарифів».
Уздовж тротуару по обидва боки Хрещатика було встановлено імпровізовані скриньки з картонною фігурою мера з табличкою в руці, на якій зазначено: «Напишіть, що ви про мене думаєте. Немає слів — плюньте».
Годі й казати, що більшість мешканців столиці не підтримують рішення про підвищення тарифів.
Такі дані соціологічного опитування були оприлюднені вчора директором з наукових питань Всеукраїнської соціологічної служби Борисом Сагалаковим. Опитування проводилося з 2 до 5 грудня в десяти районах столиці. Згідно з опитуванням, 76,7% мешканців столиці однозначно не підтримують рішення про підвищення тарифів, 13,6% — більше не підтримують, ніж підтримують. Тих, хто однозначно підтримує таке рішення, виявилося 1,8%, а тих, хто більше підтримує, ніж не підтримує — 3,8%. Така ж кількість респондентів заявили, що їм важко відповісти на це запитання.
Із усіх опитаних тільки 19,6% повідомили, що однозначно сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги, незважаючи на їхнє підвищення.
До речі, Президент Віктор Ющенко вважає невиправданим різке підвищення комунальних тарифів у столиці. Про це він сказав під час зустрічі з головою Київської міськдержадміністрації Леонідом Черновецьким, повідомила журналістам речниця Президента Ірина Ванникова.
«Глава держави висловив різке невдоволення рішенням міської влади про кількаразове підвищення комунальних тарифів. Він не розуміє, за якими формулами були розраховані ціни на житлово-комунальні послуги. Якість цих послуг низька. Соціальний захист малозабезпечених мешканців столиці не гарантований»,— сказала вона.
Коли номер газети готувався до друку, у Київраді тривали сутички, й не лише словесні.

ПОЛТАВСЬКА ЖУРНАЛІСТКА ПРОСИТЬ У МІЛІЦІЇ ЗАХИСТУ
Завідувач інформаційною службою — заступник директора FM-радіо «Ваша хвиля» обласної державної телерадіокомпанії «Лтава» Тетяна Кружко звернулася до міліції й прокуратури області із заявами про погрозу її життю з боку бізнесмена Сергія К. (Оскільки його вину не доведено, редакція утримується від оприлюднення прізвища.— «ДУ»).

«Я звернулася з проханням убезпечити від можливих злочинних зазіхань, шантажу, тиску на мене як журналіста»,— повідомила пані Кружко.
За її словами, вона проводила журналістське розслідування щодо трудових відносин приватних підприємців із найманими робітниками, зокрема в одній з перукарень, яка належить названому бізнесменові.
Журналістка стверджує, що підприємець телефоном неодноразово погрожував фізичною розправою їй та членам її родини. Як вона розповідає, бізнесмен заявляє про свою безкарність «через зв'язки в органах міліції й СБУ».
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИКАРПАТТЯ: КАЛУШ НА ПОРОЗІ ЕКОЛОГІЧНОЇ КАТАСТРОФИ
  • ТЕПЛО «У НАШИХ РУКАХ». А ГРОШІ НА НЬОГО?
  • ІСТОРИЧНІ КУРГАНИ «ПІД БУРЯЧКИ» НЕ ПІДУТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».