Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
РЕВОЛЮЦІЯ — ЯК РЕМОНТ, НІКОЛИ НЕ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович прогнозує більшу підтримку НАТО громадянами тоді, коли «люди відчують, що реформи, які розпочали влада та уряд, йдуть на користь населенню». Про це він сказав під час робочого сніданку з групою американських журналістів, повідомляє радіо «Свобода». Прем'єр наголосив, що не вважає важливою дату вступу України в НАТО: «Не бачимо проблеми в тому, коли це буде — у 2008-му, 2009, 2010 чи 2011-му...». «Коли це відбудеться? Коли вирішить сам український народ. Ми про це всюди кажемо. Ніхто не буде нікого нікуди заганяти. Люди самі мають відчути переваги тієї чи іншої системи безпеки. Це — їхнє власне життя, їхня країна, їхній дім»,— сказав Янукович.

Відповідаючи на питання про ставлення до Помаранчевої революції, Прем'єр назвав ці події наслідком «неефективної роботи влади, авторитарної системи управління державою, несправедливістю та низьким рівнем свободи слова». На його думку, всі українці, незалежно від політичних поглядів, мріяли тоді про «поліпшення рівня життя, свободу і демократію». Янукович висловив думку, що люди «майже нічого не отримали з того, про що мріяли», додавши, що все ж таки «суспільство стало більш відкритим, вільним». «Це — найбільше досягнення Помаранчевої революції. Хоча, якщо це називати революцією,— вона ще триває. Вона не закінчилася»,— заявив глава українського уряду.
Торкаючись теми відносин із Росією, Віктор Янукович зазначив, що крім економічних інтересів, Київ з Москвою пов'язують «історичні корені». Тому, за його словами, значна частина українського суспільства чутливо ставиться до цих відносин. «Україна ніколи не дружила з Росією проти Америки чи Євросоюзу, чи навпаки, Україна і Сполучені Штати не повинні дружити проти Росії»,— сказав Прем'єр. Він визнав, що Росія іноді виступає конкурентом України, а українці випереджають росіян у розбудові демократії та створенні програм для енергозбереження. Адже, додав Прем'єр з усмішкою, в українців немає таких низьких цін на газ, які встановлені в Росії.
Янукович уник коментаря про зміст зустрічей з американськими посадовцями. «Мені здається, що з багатьох напрямів оцінки ситуації в нас є багато спільного»,— так він коротко сказав про свої враження від зустрічі з держсекретарем США Кондолізою Райс.
У самому ж Державному департаменті США повідомили, що серед тем переговорів посадовців були питання енергетичної безпеки і подальші реформи в Україні. Водночас прес-служба Білого дому відмовилася коментувати зміст переговорів Віктора Януковича з віце-президентом Діком Чейні.
також у паперовій версії читайте:
  • ХТОСЬ ВТРАЧАЄ, ХТОСЬ НАБУВАЄ
  • ТОЧКА КИПІННЯ ЧИ ТОЧКА ПОРОЗУМІННЯ?
  • РОСІЯ — «НЕ ВЕРЕДЛИВА»
  • БОГАТИРЬОВА ЗАХИЩАЄ ГРИЦЕНКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».