Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РОНАЛДО + ШАЦЬКИХ = НІЧИЯ
Ну от і все... «Динамо» взяло останній акорд у нинішній Лізі чемпіонів УЄФА, сподіваючись грюкнути дверима в матчі з мадридським «Реалом». Для обох суперників поєдинок шостого туру групового турніру мав суто престижне значення. Футболісти іспанського клубу за будь-якого результату залишалися на другому місці, динамівцям навіть перемога з рахунком 10:0 не подарувала б путівки до Кубка УЄФА. Після першого тайму здавалося, що попрощатися з Лігою чемпіонів сезону 2006/2007 років на мажорній ноті таки вдасться, але протягом останньої десятихвилинки на дубль Максима Шацьких своїми двома м’ячами відповів схудлий до майже оптимальних кондицій чемпіон світу 2002 року бразилець Роналдо.

Образність українського прислів’я «плив-плив, а на березі втопився» добре пасує не тільки до зустрічі «Динамо» — «Реал», а й до всього цьогорічного шляху київської команди на європейській клубній арені. На передматчевій прес-конференції у вівторок наставник динамівців Анатолій Дем’яненко дозволив собі припустити, що сам вихід до групового турніру Ліги чемпіонів можна вважати успіхом. Вочевидь, зважаючи, з чим порівнювати, Анатолію Васильовичу: якщо з торішньою ганьбою в протистоянні зі швейцарським «Тюном» — це одне, якщо із грою «Динамо» 1997-1999 років — зовсім інше.
Останній поєдинок на міжнародній арені динамівці провели в такому складі: Олександр Шовковський у воротах, Андрій Несмачний і Мар’ян Маркович на флангах у захисті, в центрі оборони бразильська «солодка парочка» Родриго — Родольфо (останнього ще в першому таймі вимушено замінив Віталій Мандзюк), опорні хавбеки Тарас Михалик і Айїла Юссуф, праворуч у півзахисті Олег Гусєв. Під нападниками Валентин Белькевич, тандем форвардів склали Артем Мілевський і Максим Шацьких.
Склад «Реала», як і очікувалося, був напіврезервним. Абсолютних дебютантів четверо — голкіпер Дієго Лопес, захисник Торрес, півзахисники Ньєто і де ла Ред. Решта гравців більш відомі — Мічел Сальгадо, Роберто Карлос, Діарра, Роналдо, Кассано, Бекхем, Мехія.
Перший тайм розпочався мляво, «гру пішки» контролювали гості. Та на 13-й хвилині Валентин Белькевич зробив чудову передачу-навіс до одинадцятиметрової позначки, а Максим Шацьких у боротьбі з захисником змінив траєкторію м’яча настільки, щоб куля влетіла у дев’ятку воріт мадридців. Минає 14 хвилин, ще один провал захисту гостей призводить до виходу Максима Шацьких на побачення з Дієго Лопесом — перший удар голкіпер парирує, але після рикошету від узбецького форварда «Динамо» м’яч таки влітає у ворота.
Із рахунком 2:0 команди пішли на перерву. Ба більше — на початку другої половини матчу динамівці мали ще один непоганий момент, коли Маркович із правого флангу чудово «вирізав» на Максима Шацьких — нападникові не вистачило лічених сантиметрів для того, щоб переправити м’яч до сітки. Та за кілька хвилин Девід Бекхем відповідає пострілом у штангу. Команди кілька разів обмінялися небезпечними випадами, а коли здавалося, що мадридці погоджуються на поразку, ініціативу на себе взяв Роналдо, якому класно асистував... Родриго. Після подачі кутового бразильський захисник (у складі «Динамо» — це стовідсотковий оксюморон) побіг невідомо куди і залишив свого вищого за класом співвітчизника напризволяще — Роналдо не пробачив. Спливає ще хвилина — і Роналдо знову «вивалюється» на побачення з Олександром Шовковським, нападника збивають, пенальті — гол.
«У принципі, матч сьогодні був непоганий. Але знову-таки припустилися помилок, які призвели до двох м’ячів у наші ворота. Скільки всього кажеш оборонцям, але це повторюється знову, наступаємо на одні й ті самі граблі. Результатом, звісно, я незадоволений», — сказав після матчу Анатолій Дем’яненко.
Характерними є відповіді головного тренера «Динамо» на запитання журналістів.
— Ви могли б коротко зробити ретроспективу виступів «Динамо» в цій Лізі чемпіонів?
— Звісно, в цьому розіграші Ліги чемпіонів виступили невдало. Напевно, помилявся і я, як головний тренер. Деякі ігри ми провели слабко. В інших поєдинках начебто й непогано грали, однак усі голи — тільки в наші ворота. Я незадоволений, як у цій Лізі чемпіонів діяла наша лінія оборони.
— Уточніть, про які матчі йдеться, — коли «Динамо» грало непогано, а результат був одно негативним?
— Що вдієш, таке в футболі, справді, буває. Ви ж не хочете сказати, що у Ліоні ми погано грали? Гадаю, що добре. В Мадриді? Розпочали непогано, мали два чудових моменти для взяття воріт, але не забили. Що було далі, ви знаєте. Це футбол: не забиваєш ти, забивають тобі. Тим більше, враховуючи рівень наших суперників, котрі найменшої помилки не пробачать. У чемпіонаті України таке проходить, але ж не задарма грають майстри, трансферна вартість яких вимірюється десятками мільйонів.
Більшість м’ячів, що влітали у наші ворота, ми забили самі собі. Приміром, для розіграшу стандартних положень ще в роздягальні суворо розписується, хто з ким має грати в певних ситуаціях. На стіні висить папір, де написано, що при стандартах із Роналдо грає такий-то гравець. Що ще треба!? Вочевидь, має місце недисциплінованість деяких гравців.
За словами Анатолія Дем’яненка, зі співвітчизниками йому працювати легше. Можливо, в міжсезоння «Динамо» знайде оптимальні співвідношення між українцями і легіонерами, й за рік у грудні, за підсумками групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА, ми таки матимемо підстави для оптимістичніших коментарів.
Інший матч групи Е теж закінчився внічию — «Ліон» і «Стяуа» зіграли з рахунком 1:1.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • УМОВИ ДИКТУЄ «МАНЧЕСТЕР»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».