Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«ТАКІ ФАКТИ НЕ МОЖУТЬ ЗАЛИШИТИ БАЙДУЖИМИ»
Президент України вчора, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, закликав до консолідації зусиль у протидії епідемії цієї страшної хвороби. «Я звертаюсь до кожного громадянина України, урядовців, громадських організацій, керівників підприємств і установ, медиків, освітян, служителів церков щодо необхідності послідовно і щоденно робити свій внесок у справу подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні. Ми маємо бути толерантними, емоційно та духовно підтримувати людей, яких торкнулась ця біда, не створювати перешкод на їхньому життєвому шляху»,— наголосив глава держави у своєму зверненні до народу.

Президент зазначив, що епідемія ВІЛ/СНІДу продовжує стрімко поширюватися в усьому світі й набуває реальної загрози для людства. Україна посідає одне з перших місць у Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції.
За словами Віктора Ющенка, нині в державі кількість людей, котрі живуть з ВІЛ/СНІДом, сягає більш як 100 тисяч осіб, серед них — понад 10 тисяч дітей. Щодня ВІЛ-інфекція уражає близько 40 громадян України, восьмеро помирає від СНІДу. «Такі дані вражають, не можуть залишити байдужим нікого»,— сказав керівник держави.
На переконання Президента, усвідомлення наслідків епідемії ВІЛ/СНІДу дедалі більше потребує широкого впровадження заходів медичного, соціального, інформаційного та виховного характеру. «Важливо, щоб наша держава відповіла на епідемію об'єднанням зусиль та взаємодією органів державної влади, громадськості, міжнародних і неурядових організацій»,— сказав він.
Президент запевнив громадян України, що реалізація програми боротьби з ВІЛ/СНІДом перебуває під його особистим контролем.

ВІЗИТ ЯНУКОВИЧА ДО МОСКВИ: КЕРІВНИЦТВО РФ ЗАДОВОЛЕНЕ
Керівництво Російської Федерації задоволене тим, як останнім часом складаються відносини між Росією і Україною. Про це заявив під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем президент Російської Федерації Володимир Путін. «Мені приємно, що останнім часом зміцнюються контакти в усіх напрямах і всіх азимутах»,— сказав російський лідер.

Володимир Путін акцентував увагу на тому, що 22 грудня в Києві відбудеться його зустріч із Президентом України Віктором Ющенком. На думку російського Президента, нинішній візит Януковича до Москви має завершити процес підготовки документів до засідання міждержавної комісії у Києві.
Найближчим часом Україна і Росія повинні значно посилити взаємодію в гуманітарному і культурному секторах, яким раніше приділяли обмаль уваги. Таку думку висловив Прем'єр-міністр України під час зустрічі з Володимиром Путіним.
Віктор Янукович повідомив, що під час його зустрічі з російським колегою Михайлом Фрадковим було переглянуто всі документи, які мають розглядатися у Києві.
Візит глави українського уряду до Москви не був позаплановим, він викликаний необхідністю остаточної підготовки документів до засідання міждержавної комісії «Ющенко — Путін». Про це заявив Віктор Янукович журналістам перед вильотом в Україну.
також у паперовій версії читайте:
  • КИЇВ: ТАРИФНОГО «ОБВАЛУ» ВЧОРА НЕ СТАЛОСЯ
  • ...А КМДА З ЦИМ НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ
  • КІРОВОГРАД: ПІСЛЯВИБОРНІ ПРИСТРАСТІ
  • НА ВІКЕНД ЗИМИ НЕ БУДЕ
  • ЖЕРТВИ НОВОБОГДАНІВКИ ЛЯЖУТЬ НА РЕЙКИ?
  • СБУ, ЯК І РАНІШЕ, ПОВНІСТЮ ПІДКОНТРОЛЬНА ПРЕЗИДЕНТОВІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».