Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЦУГАРУДЖЯМІСЕН НЕ ПОТРЕБУЄ ПЕРЕКЛАДАЧІВ

Починаючи з вересня в Києві відбулися змагання з бойового мистецтва айкідо, майстер-класи з виготовлення оригамі й східні чайні церемонії. Довідатися більше про давню культуру мали можливість не лише мешканці столиці. Концерти й презентації відбулися в Одесі, Донецьку і Львові.
Та заключний акорд справив особливе враження на столичних меломанів. «Цугаруджямісен» — таку назву має один із найдавніших японських музичних інструментів. У давнину ця «кобза» слугувала незрячим музикам, що мандрували від домівки до домівки й в будь-яку погоду награвали мелодії, котрими супроводжували свої балади. На початку ХХ ст. інструмент перестав бути лише знаряддям акомпанементу, для нього почали створювати сольні твори. Цікаво, що сьогодні цугаруджямісен має чимало шанувальників серед молоді, його використовують навіть у рокових і джазових композиціях.
А запальний ритм вадайко? Так називають найдавніший з-поміж японських ударних музичних інструментів. Вважається, що він існував ще до початку нашої ери. Втім, насолодитися напрочуд пружним ритмом і видовищністю вистави барабанщиків можна й нині. Що і зробили кияни із задоволенням.
Під час заключного концерту класичної японської музики лунали твори з цікавими назвами — «Плин часу», «Місяць в руїнах замку». Хочеться вірити, що відкриття автентичної музики країни Сонця, що сходить, не остання зустріч українців із цими мелодіями.


ПРО ЩО РОЗПОВІСТЬ СМІХ
Уважна людина завжди може щось дізнатися про свого співрозмовника, спостерігаючи за його манерою сидіти, ходити чи користуватися певними речами. Такі деталі можуть повідомити про їхнього власника набагато більше, ніж слова і зовнішність.
У великих корпораціях навіть існує посада психолога, який бере участь у перемовах із діловими партнерами й клієнтами. Його обов'язок — уважно стежити за рухами та позами опонентів, робити певні висновки. Таке спостереження дає змогу багато чого дізнатися про наміри, позиції, щирість та надійність імовірних ділових партнерів. Такого фахівця вельми цінують, його думка іноді може стати вирішальною для ухвалення рішення.
Звичайно, навички такого спостереження набувають кропіткою працею, знаннями психологічних особливостей людини, багаторічною практикою й досвідом. Пересічній людині поведінка співрозмовника може здатися малоінформативною і незначущою, лише спостережливе око фахівця здатне зчитати мову жестів та рухів.
Ми розповідали, як можна розпізнати людину за її манерою ходити, сидіти, чекати або спати. Продовжимо озброювати вас знаннями, що допоможуть побачити те, що не лежить на поверхні. Психологи вважають, що те, як людина сміється, несе певну інформацію про неї, вказуючи на деякі риси характеру.
Потренуйтесь у спостережливості перед телевізором, переглядаючи реаліті-ток-шоу, у тому числі й політичні. Можливо, така інформація допоможе вам визначитись із кандидатурою, яку ви підтримуватимете на наступних виборах. Спостерігайте за тим, як сміються ваші друзі на святкуванні дня народження або колеги на корпоративній вечірці. Певно, ви дізнаєтесь про них щось нове.
Зверніть увагу, як людина сміється:
l торкаючись долонею обличчя;
l закидаючи голову вгору;
l зморщивши ніс і примружуючи очі;
l із широко відкритим ротом;
l злегка нахиляючи голову вниз;
l приклавши долоню до грудей.
Тепер дізнайтесь, що б це, на думку психологів, означало:

Якщо людина сміється:
— торкаючись долонею обличчя. Так сміється надмірно боязка й невпевнена в собі людина. До того ж, вона керується правилами хорошого тону — як потрібно правильно поводитися в певній ситуації. Така людина часто бентежиться і любить бути в «тіні», ніж у центрі уваги;
— закидаючи голову вгору. Так сміється щира, відверта людина із широкою натурою. Вона живе відчуттями й інтуїцією, а не розумом. Таку людину інколи можна назвати неотесаною, але ніколи — лицемірною й нещиросердною.
— зморщивши ніс і примружуючи очі. Так сміється надто емоційна людина, можливо, навіть вередлива. Її примхливість деколи доходить до деспотії. Та це не означає, що ви маєте справу з махровим егоцентриком. Просто така людина не завжди уміє впоратися зі своїми душевними поривами. Її пробачають за щирість, за те, що вона все робить від чистого серця: і любить, і ненавидить;
— із широко відкритим ротом. Так сміється людина несерйозна, бурхливого темпераменту й відчуттів. Помірність — це не про неї. Її життєвим гаслом може бути крилатий вислів: «Любити — так любити, стріляти — так стріляти»;
— злегка нахиляючи голову вниз. Так сміється людина добросердна й простодушна. Її емоції й думки постійно контролюються совістю. Вона не здатна заподіяти зло іншому, засмутити словом або вчинком;
— приклавши долоню до грудей. Так сміється людина урівноважена й організована. Вона діяльна й настирна, честолюбна і водночас азартна. Уміє бути зосередженою, але ніколи не втрачає голови. Якщо і втрачає, то протягом п'яти хвилин «знаходить» і «встановлює» на місце.

Підготувала Наталія БОЙКО, психолог

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗНАХІДКИ
  • КРОСВОРД
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».