Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТРИНАДЦЯТЕРО МОЖУТЬ І НЕ ГРАТИ
Після матчів четвертого туру групового турніру футбольного Кубка УЄФА розіграно близько половини путівок до 1/16 фіналу цього турніру.

Тринадцять клубів мають перепустки до наступного раунду, ще одинадцять оформлять свої права 13 і 14 грудня, коли відбудуться поєдинки останнього туру. В другому за престижністю європейському клубному турнірі виступатимуть нинішні учасники Ліги чемпіонів румунський «Стяуа» і французький «Бордо», імена ще шістьох нових у цьому сезоні Кубка УЄФА колективів з’ясуються наступного тижня. Серед цих команд може опинитися донецький «Шахтар», якщо не програє у Греції «Олімпіакосу».
Цими днями елітарні клуби Європи відпочивають від баталій Ліги чемпіонів, тому учасники Кубка УЄФА отримали незвичну комфортну можливість грати протягом двох днів — у середу і четвер, до того ж, у звичний «лігочемпіонський» час — о 21.45 за Києвом.
У групі А стало відоме ім’я першого невдахи турніру. Сербський «Партизан» утратив будь-які шанси на продовження боротьби: белградці на власному полі першими забили у ворота французького «Осера», а згодом пропустили чотири м’ячі. В іншому поєдинку італійський «Ліворно» на доданих арбітром хвилинах дозволив ізраїльському «Маккабі» досягти нічиєї (1:1), яка дорівнює перемозі, бо команда з Хайфи за тур до завершення групового турніру знає: нижче від третього місця не буде. Турнірна ситуація стала такою: «Рейнджерс» — 7 очок (3 матчі), «Маккабі» — 7 (4), «Осер» — 4 (3), «Ліворно» — 3 (2), «Партизан» — 1 (3). В останньому турі «Осер» і «Ліворно» з’ясують ім’я володаря останньої путівки.
До групи В у нас інтерес особливий. Тут грає леверкузенський «Байєр», кольори якого захищає український форвард Андрій Воронін. У четвертому турі «фармацевти» програли в Бухаресті місцевим динамівцям. На гол боснійського ветерана німецького клубу Барбареза господарі спромоглися відповісти двома м’ячами Нікулеску. Андрій Воронін провів на полі трохи більше одного тайму. З аналогічним рахунком 2:1 турецький «Бешикташ» переграв бельгійський «Брюгге» і, таким чином, залишив колишній клуб Сергія Серебренникова без жодних шансів на продовження боротьби в турнірі. Таблиця змагання набула такого вигляду: «Тоттенгем» — 9 (3), «Динамо» — 7 (3), «Бешикташ» — 3 (3), «Брюгге» — 2 (4), «Байєр» — 1(3). Незважаючи на останнє місце в групі, леверкузенці зберігають шанси на вихід до 1/16 фіналу. Для цього на власному полі в п’ятому турі потрібно переграти «Бешикташ».
Із групи С вийшли до наступного раунду іспанська «Севілья» (для цього в Цюріху володар Кубка УЄФА розгромив швейцарський «Грассхопперс» — 4:0) і голландський АЗ, якому в домашньому матчі проти чеського «Слована» з Лібереца довелося відігруватися — нічия (1:1). АЗ і «Севілья» мають по сім очок після трьох матчів, а «Словану» (п’ять балів у чотирьох зустрічах) залишається сподіватися, що в останньому турі португальська «Брага» (три очки, три матчі) не виграє у «Грассхопперса» (0 — 3).
У групі D продовжує дивувати італійська «Парма». Команда, яка пасе задніх у національному чемпіонаті, на міжнародній арені виграла третій поєдинок поспіль. Таке досягнення варте на згадку, адже третій «скальп» — від не найслабшого французького клубу «Ланс». Італійці першими пропустили на виїзді, але наприкінці зустрічі спромоглися схилити шальки терезів на свою користь (2:1). В іншому поєдинку іспанська «Осасуна» переграла датський «Оденсе» з рахунком 3:1. «Парму», яка набрала дев’ять очок, з першого місця ніхто не посуне, натомість за ще дві путівки борються всі учасники змагання. По чотири очки мають «Ланс», Осасуна» і «Оденсе» (щоправда, датчани провели всі матчі), один бал — в активі голландського «Херенвена».
У групі Е польська «Вісла» з Кракова переграла швейцарський «Базель» — 3:1, а французький «Нансі» розгромив голландський «Феєноорд» (3:0). У буквальному розумінні це була перемога «зі сльозами на очах». Обурені суддівством фанати гостей настільки активно висловлювали свої почуття, що поліції довелося застосувати сльозогінний газ, і на 80-й хвилині поєдинок навіть було перервано. Вийшли з групи Е до наступного раунду «Нансі» й англійський «Блекберн», які набрали по сім очок у трьох зустрічах. «Вісла» (3 — 3) і «Феєноорд» (2 — 3) ще зберігають шанси поборотися за третю путівку, а «Базель» (2 — 4) завершив свій шлях у Кубку УЄФА.
У групі F гості поводилися по-домашньому, а господарі були надто гостинними. В результаті чеська «Спарта» у Відні виграла в «Аустрії» (1:0), а «Еспаньйол» в Амстердамі був сильнішим за «Аякс» (2:0). Здається, матчі п’ятого туру тріо команд-учасниць 1/16 фіналу Кубка УЄФА не змінять: по шість очок у трьох поєдинках набрали «Еспаньйол» і бельгійський «Зульте-Варегем», по чотири пункти в активі «Аякса» і «Спарти», але чеський клуб провів свої матчі. Віденська «Аустрія» програла три поєдинки.
Не залежить від результатів останнього туру вихід до 1/16 фіналу Кубка УЄФА грецького «Панатінаїкоса». Для цього колишньому суперникові запорізького «Металурга» вистачило нульової нічиєї з румунським «Рапідом». Такий же підсумок протистояння чеського клубу «Млада Болеслав» і французького ПСЖ. «Панатінаїкос» набрав сім очок (у трьох зустрічах), екс-опонент одеського «Чорноморця» тель-авівський «Хапоель» має чотири бали в трьох матчах, «Рапід» зіграв унічию всі чотири матчі (своєрідний рекорд!), два пункти після трьох поєдинків — в активі «Млади» і ПСЖ.
У групі Н зафіксовано такі результати: «Сельта» (Іспанія) — «Фенербахче» (Туреччина) — 1:0, «Айнтрахт» (Німеччина) — «Ньюкасл» (Англія) — 0:0. Англійський клуб точно завершить турнір на першому місці (десять очок у чотирьох зустрічах), а вибороти ще дві путівки можуть і «Сельта» (4–3), і «Фенербахче» з італійським «Палермо» (по 3–3), і навіть «Айнтрахт» (2–3).

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • НОВІ НАДІЇ РЕГБІСТІВ
  • «СПАРТАК» ЗАЙВИЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».