Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
У ЗАПАСНИКАХ ЗНАЙШЛИ ОРИГІНАЛ КАРАВАДЖО

До королівського зібрання картина потрапила за часів короля Карла I Стюарта (1625–1649). Малюнок, який багато разів поновлювали, за три з половиною століття був вкритий таким товстим шаром лаку і бруду, що про його автентичність забули. Гіпотезу про те, що картина належить пензлю Караваджо, висунув італійський експерт Мауриціо Маріні. Результати проведених ним розчищення й реставрації переконали всіх провідних мистецтвознавців.
До аутентифікації «Покликання апостолів Петра та Андрія» у королівському зібранні живопису, відомому шедеврами Рембрандта, Ван Дейка, Гольбейна, Тиціана, не було жодної роботи Караваджо.
«Покликання» виявилося четвертим полотном Караваджо, ідентифікованим 2006 року: у січні дві картини майстра знайшли у Франції, у жовтні ще одну — в Італії.


КАЖАНІВ «ПЕРЕПИСАЛИ»
Полювання на кажанів улаштували вчені Інституту екології Карпат НАН України. Та все обійшлося без пострілів — дослідники мали уточнити видовий склад і поширення представників фауни рукокрилих на території Сколовських Бескидів. Цей північно-західний район Карпат обраний невипадково — круті схили, значні перепади висот, густі ліси зумовили його важкодоступність для сільськогосподарського освоєння і перетворили на прихисток для цих не дуже симпатичних летючих звіряток, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Дослідження тривали з 1997 року. До них входили ретельні «обшуки» горищ, підвалів, дупел, детекторні обстеження з використанням ультразвукових приладів, а також виловлення рукокрилих павутинними сітками в прольотних «коридорах».
Хіроптерофауна українських Карпат налічує 23 види кажанів, що становить половину вітчизняного видового складу рукокрилих. Із них чотири види занесено до Червоної книги України. Найбільшу густоту «населення» кажанів зафіксовано на ділянках змішаних і листяних дерев. Дані також засвідчили, що популяція цих тварин останнім часом зазнала значних антропогенних трансформацій внаслідок вирубування дуплистих листяних дерев, а також створення хвойних монокультур, які менше приваблюють кажанів.

також у паперовій версії читайте:
  • ІМЕНИННИКИ В ГРУДНІ
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».