Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«АНТИТАРИФНИЙ МАЙДАН» СТРУСОНУВ КИЇВ
Під будівлею Київської міської держадміністрації вчора зібрався багатотисячний мітинг: городяни протестували проти підвищення цін на житлово-комунальні послуги. Зранку на Хрещатик підходили численні колони демонстрантів із прапорами БЮТ, «Нашої України» і блоку Віталія Кличка. Було заплановано засідання сесії Київради, що скликано на вимогу трьох фракцій — БЮТ, «Нашої України» та блоку Кличка. До порядку денного сесії внесено одне питання, яке стосується скасування необґрунтованого, як вважають депутати і столичні мешканці, рішення міського голови щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 3,5 раза.

Перед протестувальниками виступили народний депутат від «Нашої України» Борис Беспалий, Віталій Кличко, депутат Київради Володимир Бондаренко, а також ще кілька депутатів, народний депутат Микола Томенко.
Він, зокрема, заявив, що найважливіше — це припинення експерименту над киянами стосовно підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги майже утричі.
Тим часом засідання позачергової сесії Київради так і не змогло розпочатися через відсутність кворуму.
За словами заступника Київського міського голови — секретаря Київради Олеся Довгого, до початку сесії зареєструвалося близько 40 депутатів Київради, водночас, як для початку засідання потрібна присутність в сесійній залі 61 депутата.
Як зазначив із цього приводу мер Леонід Черновецький, цю сесію не заплановано, але «оскільки ми дотримуємось демократичних принципів, ми все ж вирішили її провести. Однак усі кияни змогли побачити, що опозиція не змогла її розпочати, оскільки в залі не було 61 депутата Київради».
Керівництво міської ради запропонувало депутатам удруге спробувати зареєструватись, щоб позачергове пленарне засідання таки відбулося. Про це повідомив журналістам у холі сесійної зали Олесь Довгий. Сесія не розпочалася й після повторної реєстрації: у сесійній залі Київради зареєструвалося 50 депутатів, що, за регламентом, не дозволяє відкрити і провести пленарне засідання.
Секретар Київради Олесь Довгий оголосив позачергове пленарне засідання таким, що не відбулося, і повідомив, що наступне засідання Київради буде 7 грудня.
На короткій прес-конференції також виступив керівник фракції «Наша Україна» у Київраді Дмитро Андрієвський, який зазначив, що напередодні представники «Нашої України» зустрічалися з Президентом Віктором Ющенком. Після цієї зустрічі глава держави звернувся до Леоніда Черновецького з тим, аби провести пленарне засідання Київради та врегулювати питання підвищення тарифів із депутатами.
За словами Андрієвського, у Києві нині напружена ситуація через підняття тарифів, під мерією перебуває понад п'ять тисяч осіб, які виступають проти необґрунтованого підвищення тарифів.
Він також повідомив, що депутати від БЮТ, «Нашої України» та блоку Віталія Кличка не зареєструвалися в залі на відкритті пленарного засідання, оскільки перебували під стінами мерії. За його словами, на депутатів від «Нашої України» відбувається тиск з боку влади міста.
Учасники мітингу закликали Президента дати політичну оцінку роботі Київського міського голови Леоніда Черновецького та його команди й оголосили безстрокову акцію протесту.
За словами депутата Київради Володимира Бондаренка, навпроти мерії буде встановлено наметове містечко, воно стоятиме доти, доки не буде скасовано рішення про підвищення комунальних тарифів у столиці.
Коли номер газети готувався до друку, близько 1,5 тисячі осіб залишилися під будівлею мерії, скандуючи: «Геть Черновецького!» та «Ганьба!».

МАРІЯ БУРМАКА ЗНАЙШЛАСЯ
Про це УНІАН повідомив її директор Віталій Пастух. За його словами, співачка проти ночі на четвер сама йому зателефонувала з Єгипту.

Коментуючи інцидент зі зникненням, пан Пастух сказав, що виникла «життєва ситуація», коли співачка вирішила на деякий час «залишитися з друзями, яких вона зустріла», і була переконана, що попередила про це свій колектив: «вона хотіла попередити, була впевнена, що зробила це, і зі спокійною душею залишилася на два дні».
За словами Віталія Пастуха, про своє «зникнення» співачка дізналася з новин і одразу зателефонувала директорові. Найближчим часом Марія Бурмака повернеться до Києва.
також у паперовій версії читайте:
  • УРЯД «ВИТЯГАТИМЕ З ЯМИ» НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ»
  • МАКСИМ КУРОЧКІН – ПІД ВАРТОЮ
  • ВИБОРИ У ЧЕРНІГОВІ: РЕЗУЛЬТАТ НЕ ЗА ГОРАМИ
  • «МОЯ ТЕПЛА УКРАЇНА»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».