Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЮРІЙ КЛЮЧКОВСЬКИЙ: «НАРАЗІ МИ НЕ БАЧИМО МОЖЛИВОСТЕЙ ПРОДОВЖУВАТИ КОНСТИТУЦІЙНУ РЕФОРМУ»
Конституційне подання від «Нашої України» щодо скасування змін у Конституції, які було ухвалено 2004 року, без сумніву буде подано до кінця 2006-го. Про це Інтернет-виданню РБК-Україна повідомив народний депутат від «НУ» Юрій Ключковський, якому на засіданні ради партії було доручено розробити відповідний документ.

На запитання кореспондента, чому «Наша Україна» вибрала шлях скасування конституційної реформи, а не її впровадження, він відповів, що «на сьогодні у складі Верховної Ради ми не бачимо можливості для кон-структивного проведення та продовження конституційної реформи. Ми хочемо закрити це питання в один чи інший бік, поставивши його перед Конституційним Судом».
Пан Ключковський зазначив, що за ухвалення судом позитивного рішення щодо подання, жодної загрози скасування результатів виборів Президента, про яку кажуть деякі політики, немає. «Нині існує проблема, що робити з цими змінами в Конституції, щодо яких є серйозне суспільне неприйняття. Тому однозначно це питання має бути знято»,— наголосив депутат.
Політик повідомив, що у разі, якщо вдасться скасувати конституційну реформу 2004 року, «Наша Україна» не виключає можливості проведення конституційного референдуму. Нагадаємо, що з 1 січня 2006 року набрала чинності політична реформа, скерована на посилення ролі парламенту і уряду за рахунок обмеження повноважень Президента. У результаті Україна стає не президентсько-парламентською, а парламентсько-президентською республікою і прем'єр-міністром призначатиметься лідер сили, що перемогла на виборах у Верховну Раду.
Політреформу було схвалено ВР 8 грудня 2004 року. Спочатку планувалося, що її положення буде запроваджено з 1 вересня 2005-го. Проте донині парламент не ухвалив зміни до Конституції, що стосуються реформування системи місцевого самоврядування. Тому набрання чинності політреформою було перенесене на початок 2006 року.
також у паперовій версії читайте:
  • ГОЛОДОМОР БУВ. ЧИ БУДЕ ВИЗНАННЯ?
  • НРУ+УНП = ?
  • МОРОЗ НЕ ХОЧЕ «НАЛАШТОВУВАТИ УКРАЇНЦІВ ПРОТИ РОСІЯН»
  • КОСТЕНКО: «ЦЕ — НІСЕНІТНИЦЯ»
  • НУ, ЗА СВОБОДУ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».