Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЛЬВІВЩИНА: «РОЗСТРІЛЯНО ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КЛІМАТ»
Зухвале вбивство генерального директора «Галімпекс–склодзеркальний завод» Богдана Дацка біля прохідної підприємства стало останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння львів'ян. Чимало партійних і громадських організацій оприлюднили заяви щодо невідповідності посаді начальника УМВС в області генерала Віталія Максимова. У них йдеться про те, що серія резонансних вбивств, які потрясли регіон за останній рік і з яких жодне не було розкрите, демонструє безпорадність правоохоронців на чолі з їхнім керівником у боротьбі із злочинцями.

У листопаді 2005 року у зоні відпочинку обласного центру був виявлений автомобіль з тілом голови наглядової ради корпорації «ЕкоЛан», екс-голови облдержадміністрації Степана Сенчука, якого розстріляли з автомата. Досі злочин не розкрито. Те саме стосується справи про вбивство начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міськради Ярослава Вовчака, котрого спалили в службовому автомобілі. А три тижні тому вибух пролунав під автомашиною генерального директора найбільшого гуртового ринку сільгосппродукції «Шувар» Романа Федишина. Він залишився живим, а 14-річна школярка загинула.
Учора до Львова прибув міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.
Як повідомили в центрі громадських зв'язків УМВС області, його приїзд пов'язаний зі складною криміногенною ситуацією на Львівщині.
Комітет місцевих підприємців обурений зухвалим убивством Богдана Дацка. Учора організація оприлюднила заяву такого змісту: «Кулі, що обірвали життя Богдана Дацка, не тільки відібрали в родини чоловіка і батька, а й розстріляли сприятливий для чесного бізнесу інвестиційний клімат.
Сама можливість демонстративних убивств на очах у численних свідків є свідчення того, що вбивці почуваються безкарними.
Комітет підприємців Львівщини стурбований тим, що мотивом для такої хвилі насильства може бути спроба створити сприятливе середовище для рейдерства, загнати чесний бізнес назад у тіньову економіку, де перевагу має не якість, а наявність сили й корупційних зв'язків.
Через брак твердої відповідальності представників виконавчої влади, охоронців порядку і чесних судових рішень бізнес буде змушений шукати ефективні неправові методи захисту».
Підприємство, яке очолював Богдан Дацко, справедливо вважають унікальним. Воно було створене в 1948 році для виробництва дзеркал, а в 1993 його придбала зовнішньоекономічна асоціація «Галімпекс». За короткий термін колектив став одним з найбільших продуцентів ялинкових прикрас, 97 відсотків яких йде на експорт — у Голландію, Німеччину, Італію, США, Канаду, Японію, В'єтнам та інші країни. Загалом же «Галімпекс» контролює понад третину європейського ринку і належить до п'ятірки світових лідерів з виробництва цього виду продукції.
В інтерв'ю «Німецькій хвилі» керівник головного управління промислової політики області Ростислав Сорока підтвердив, що підприємство є «ласим шматком».
Убивство директора львівського «Галімпекс» Богдана Дацка пов'язане, на думку правоохоронних органів, з перерозподілом акцій підприємства, повідомляє УНІАН.
Основна версія, що нині відпрацьовується правоохоронцями, є перерозподіл власності.
Про це УНІАН повідомив виконувач обов'язків начальника управління УМВС в області Денис Харчук. Він поінформував, що на цей час правоохоронні органи володіють інформацією про те, що коли Дацко на автомобілі «Мерседес» під'їхав до прохідної підприємства, до машини підійшов невідомий, котрий до цього ховався неподалік прохідної від дощу під парасолею, і в притул кілька разів вистрілив у бізнесмена.
За словами правоохоронця, кілер стріляв з пістолета, однак без експертизи марку зброї встановити поки що неможливо. Убивця не залишив зброї на місці злочину, не знайдено там і відстріляних гільз.
Учора в парламенті народний депутат-«бютівець» Олег Ляшко у своєму виступі звернув увагу на те, що пан Дацко був членом партії «Батьківщина». Прихильником БЮТ був і депутат львівської міськради Роман Федишин, замах на якого здійснено нещодавно.

ХЕРСОН МЕРЗНЕ. А ЗА ДВА РОКИ ЗАМЕРЗНЕ ЦІЛКОМ?
За два роки Херсон може залишитися зовсім без теплопостачання, а поки що місту гарантовано аварії через стан тепломереж. Такий невтішний висновок зробив голова Херсонської облдержадміністрації Борис Силенков, вислухавши прогнози керівників теплопостачальних підприємств міста. На засіданні обговорювали ситуацію з підготовкою обласного центру до роботи в осінньо-зимовий період. Теплопостачальним підприємствам бракує грошей на реконструкцію теплових мереж, модернізацію котелень, оскільки тарифи не відповідають реальній собівартості продукції, яку вони виробляють, а кошти, передбачені в бюджеті на підготовку житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період надто мізерні — 3–4 відсотки від потреби.

«Якщо ситуація, що склалася в житлово-комунальному господарстві Херсона така, як про це кажуть фахівці, за два роки ми не зможемо підключити до теплопостачання обласний центр, де живе 46% населення області, то це вже йде під грифом надзвичайної ситуації»,— дійшов висновку голова ОДА.
На сьогодні тепла немає в п'ятьох школах міста, без теплопостачання залишаються шість дитячих садочків. З-понад тисячі трьохсот багатоповерхових житлових будинків тепло надійшло в 970 будівель.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧАС ПОДУМАТИ ПРО ПРАВОВИЙ СТАТУС ЗАРОБІТЧАН
  • УНІКАЛЬНИЙ «ТЕАТР ЗНЕДОЛЕНИХ» ПОКЛИКАВ НА ПРЕМ'ЄРУ
  • СІЛЬСЬКИЙ ДЕТЕКТИВ НАВКОЛО КРИНИЦІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».