Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
«ЧЕРЕЗ РІК ЦЯ ПАРТІЯ НІКОГО НЕ ЦІКАВИТИМЕ»
Таку думку стосовно подальшої долі «Нашої України» висловив екс-глава політвиконкому «НУ» Микола Катеринчук.

«Демократична платформа програла на з'їзді адміністративно-бізнесовій, якщо можна так сказати, платформі. На найближчий рік як мінімум більшість у партії втратила можливість щось змінити через перемогу меншості на з'їзді»,— сказав він в інтерв'ю газеті «Известия в Украине».
«А це означає тільки одне: через рік ця партія в суспільстві нікого не цікавитиме»,— додав депутат.
Микола Катеринчук заявив, що його рішення про вихід з «Нашої України» — це його особистий вибір, який він зробив принципово: «Я міг би продовжувати боротьбу за власну демплатформу в НСНУ, але тоді розкололася б партія, а я цього, повторюю, не хочу. По-моєму, це досить чесно в подібній ситуації — піти». Він додав, що ні за яких умов не повернеться в НСНУ: «Мій вихід — остаточне рішення».
За словами пана Катеринчука, багато хто з членів НСНУ йому зателефонував: «Підтримували. Казали, що такого рішення не очікували, але вважають мою позицію логічною. Адже мені давно говорили: ти, мовляв, і родиною менше цікавишся, ніж демократизацією партії, хто ж тепер цим зай-меться?».
На запитання, чи веде він переговори з БЮТ, політик відповів: «Я не веду переговорів з Тимошенко, але обов'язково з нею зустрінуся. Я ж тепер безпартійний!». При цьому він додав, що «в українській політиці нічого відкидати не можна». Микола Катеринчук зізнався, що в нього «немає бажання йти у фракцію БЮТ»: «Треба вибудовувати відносини з Тимошенко таким чином, щоб ми давали їй можливість реалізувати свою позицію, а вона давала нам можливість реалізувати свою. Щодо виступу Юрія Луценка на з'їзді НСНУ депутат зауважив, що він «і справді був знаковим, він показав делегатам якусь перспективу розвитку НСНУ». «Але після того, як Юрій Луценко заявив, що він не пов'язує своє майбутнє з «Нашою Україною», я зрозумів: президент озвучив через Луценка своє дистанціювання від НСНУ. Він, до речі, так і сказав на засіданні фракції: якщо не буде проведена демократизація партії, то він від неї дистанціюється. Так і відбувається»,— додав пан Катеринчук.
На запитання, яку нішу займе партія, котру має намір створити депутат, він відповів: «Однозначно — за економічними поглядами це буде праве крило, ліберальне. Говорити більш детально я поки що не готовий».
Серед людей, до яких він має намір звернутися, Катеринчук назвав «Князевича, Луценка, Яценюка, Стецьківа, багатьох-багатьох інших».
також у паперовій версії читайте:
  • «УКРАЇНА НА ІНФОРМАЦІЙНІЙ КАРТІ СВІТУ»
  • МІНІСТРІВ ЗАСЛУХАЛИ, «ОРГВИСНОВКИ» ВІДКЛАЛИ
  • ЕКСПЕРТИ ПРО 100 ДНІВ КАБМІНУ ЯНУКОВИЧА — БЕЗ ОПТИМІЗМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».