Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
КЛАВІАТУРА — ПРИТУЛОК ДЛЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ МІКРОБІВ

Звичайні пластикові клавіатури — вельми зручний притулок для хвороботворних мікробів. Поверхня її легко забруднюється, а численні виступи й щілини роблять дезінфекцію особливо трудомісткою.
Нові клавіатури, встановлені у мережі лікарень Університетського коледжу Лондона, є плоскими і, до того ж, вкриті силіконовою оболонкою, яку легко мити. Крім того, вони забезпечені електричним сигнальним маячком, що нагадуватиме санітарці про те, що їх потрібно промити дезінфікуючим засобом. Якщо експеримент удасться, нове устаткування отримають всі медичні установи, що належать Національній системі охорони здоров'я.
Автор ідеї стерильної клавіатури мікробіолог Пітер Вільсон зазначає, що найближчим часом кількість електронного устаткування в британських клініках різко збільшиться, оскільки традиційні карти пацієнтів замінять їхніми електронними аналогами. «Якщо зараз клавіатури можуть поширювати внутрішньолікарняні інфекції, то в майбутньому цей ризик збільшитися у два, три або чотири рази», — говорить винахідник.


ОЩАСЛИВИЛИ ЗООПАРК
Чеширські молодята вразили друзів і близьких списком весільних подарунків, який містив левів, слонів і тигрів... Демон і Джоана Барнард також просили подарувати їм зебр, мавп, носорогів і сім'ю пінгвінів, зазначає газета «Mirror».
Вони відмовилися від традиційних подарунків на кшталт тостерів і наборів столового срібла, натомість попросили, аби друзі купили акції Честерського зоопарку, що виступив з ініціативою підтримати «прийомних звірят».
Демон, адвокат із Варингтона, зазначає, що 1200 фунтів стерлінгів — це гроші, котрі можна гідно витратити на 27 представників фауни.
«Більшість тварин вибирала Джоана, вона віддавала перевагу найсимпатичнішим. Однак мені все ж таки вдалося «протягнути» до списку гігантську черепаху»,— зізнається наречений.
До повного весільного списку входять: кажани Родрігеса, чагарникова собака, очкові ведмеді, бонго, котячий лемур, капібари (водосвинки), коати, шимпанзе, азіатські слони, жирафи, ягуари, леви, сурикати, орангутанги, пінгвіни, байбаки, пуду, червоні панди, річкові свині, каліфорнійський морський лев, чорні носороги, ігрунки, тапіри, тигри, галапагоська черепаха та зебри.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • КІНОСВІТ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».