Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«СОКІЛ» У ПЛЕЙ-ОФ: УЖЕ НЕ ФАНТАСТИКА?
Протягом останнього тижня єдиний український представник у білоруській хокейній екстралізі дістав підмогу від інших вітчизняних клубів — АТЕК і «Беркута». Тож у знайомих светрах «Сокола» знову виходять на майданчик Олександр Савицький, Тарас Бега, Андрій Ніколаєв і Євген Млинченко. Якісне поповнення одразу далося взнаки — київський клуб протягом дводенного циклу спромігся зробити те, чого в нинішньому відкритому чемпіонаті Білорусі ще не бувало: переміг двічі поспіль. Як наслідок — відстань до восьмого місця, яке гарантує участь у весняних матчах «на виліт», уже не здається космічною: вісім очок можна нівелювати трьома перемогами.

Спершу до передостаннього в турнірній таблиці «Сокола» приїхав абсолютний аутсайдер змагання хокейний клуб «Брест». На той момент команди розділяло сім очок, а в безпосередньому протистоянні кожний колектив здобув по одній перемозі на власних майданчиках — 4:3 у Бресті, 2:1 у Києві. Уже в першому періоді було зрозуміло, що і в третьому матчі великого відриву котрийсь із суперників не досягне. Перша шайба стала дебютною в білоруському сезоні для орендованого в броварському «Беркуті» захисника Олександра Савицького. Наприкінці періоду «Сокіл» отримав подвійну чисельну перевагу, і за хвилину до перерви Олександр Бобкін вивів партнера на завершальний кидок з середньої дистанції. Утримати перевагу господарі не змогли, і за якісь дві хвилини другого періоду, внаслідок помилок київського захисту, «Брест» вийшов уперед. Та й гості тішилися перевагою недовго: в середині двадцятихвилинки капітан «соколів» Василь Бобровников кидком майже з нульового кута покарав «Брест» за некоректність. Лідер у цій зустрічі змінювався ще кілька разів, а вирішальну п’яту командну шайбу (а свою другу) Олександр Матвійчук закинув за 2 хвилини 12 секунд до фінальної сирени. Перемога з рахунком 5:4 дала «Соколу» змогу збільшити відрив від аутсайдера до десяти очок.
За аналогічним сценарієм розвивалися події в зустрічі «Сокола» з «Німаном» — наприкінці першої двадцятихвилинки Бобкін вивів господарів уперед, але на старті другого періоду у воротах Селіверстова двічі поспіль «розписався» Соколов. Гродненська команда, яка перебуває в середині турнірної таблиці, стала хорошим тестом для новачків українського клубу. Виявилося, що не надто напружений змагальний графік внутрішньої першості не позначився на рівні майстерності досвідчених хокеїстів. Навпаки, відчувши, що тили стали надійнішими, активно заграла в нападі молодь, і третю в матчі шайбу юний Артем Бондарев закинув після передачі досвідченого Євгена Млинченка (а за кілька хвилин до цього моменту Бондарев асистував Млинченку в епізоді, коли «Сокіл» вирівняв становище в матчі). Коли ж за сім хвилин до фінальної сирени Василь Бобровников закинув четверту шайбу, здалося, що нервового закінчення матчу вдасться уникнути. Іншої думки були гості, але вони спромоглися тільки скоротити відставання в рахунку — 4:3. Протягом хвилини і 19 секунд вони грали навіть ушістьох проти четвірки «соколів», але відновити рівноваги не змогли.
Вигравши два матчі поспіль, «Сокіл» набрав 20 очок, у жлобинського «Металурга», який посідає восьме місце, 28 балів. Попереду в турнірній таблиці, як і раніше, мінські команди «Керамін» (51 очко), «Юність» (50) і «Динамо» (48).

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • А НА «ВІЙНІ» ФУТБОЛЬНІЙ...
  • ЛУЧЕСКУ — БЕЗ ОБІДУ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».