Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПОВЕРНЕННЯ ЩЕРБАНЯ: ТРІУМФ ЧИ ЕКСТРАДИЦІЯ?
Президент України називає взяття колишнього голови Сумської обласної держадміністрації Володимира Щербаня на поруки народними депутатами з парламентської більшості «красномовним, але вельми сумнівним жестом».
Про це УНІАН повідомили в офіційному Інтернет-представництві глави держави.

Віктор Ющенко застерігає політиків, насамперед із депутатськими мандатами, від втручання у слідство й судочинство. «Щербань всіляко ховався від правосуддя, втік від нього аж за океан, розшукувався Інтерполом»,— зауважив Президент. Взявши підозрюваного у кримінальних злочинах на поруки, народні депутати, очевидно, «добре усвідомлюють всі можливі правові та репутаційні наслідки такого кроку».
Глава держави вважає прибуття екс-посадовця до України «видворенням зі США людини, котра на батьківщині підозрюється у кількох серйозних злочинах».
Глава держави вдячний американській стороні, яка повернула українським правоохоронцям підслідного. Ющенко розглядає справу екс-губернатора винятково в юридичній площині, «без жодних політичних домішок»,— цитує слова глави держави його прес-секретар Ірина Ванникова. «Ті, хто називає у діях правоохоронців стосовно Щербаня інші мотиви, окрім вимог закону, свідомо вводять суспільство в оману»,— заявив Президент. На його думку, будь-які спроби представити справу колишнього губернатора Сумщини у політичному світлі — безвідповідальні й неприпустимі.
Президент наголошує, що остаточне слово у справі Щербаня має сказати тільки суд.
Як відомо, Володимир Щербань у суботу повернувся в Україну зі США, де його було затримано 12 жовтня 2005 року за порушення візового режиму.
Після прибуття до України екс-губернатора було доставлено в Генпрокуратуру, яка вирішила відпустити його на поруки народних депутатів.
У відповідній постанові зазначається, що 3 листопада до Генпрокуратури надійшло письмове клопотання від народних депутатів Яна Табачника, Євгена Гейллера, Михайла Мироненка, в якій вони просять органи досудового слідства в разі повернення Щербаня зі США до України обрати йому запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі, а саме передати екс-губернатора Сумщини під їхню особисту поруку.
В Україні Щербаня звинувачують у скоєнні тяжких злочинів, таких як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, вимагання, шахрайство з фінансовими ресурсами та інших.
Тим часом екс-губернатор Сумщини вважає, що обвинувачення проти нього були політичною розправою. «Гадаю, що до мене особливо, та й багатьох інших губернаторів, підходили політично»,— сказав він у ефірі «5-го каналу».
Водночас він уникнув відповіді на запитання, чи пов'язане його повернення зі зміною політичної ситуації в країні. Щербань сказав, що написав заяву з проханням про повернення ще влітку, і до цього часу вона розглядалася американським правосуддям.
Щербань висловив думку, що проти нього в Україні не буде висунуто обвинувачення.

СЬОГОДНІ У КИЄВІ СВЯТКУВАТИМУТЬ І ЗАСУДЖУВАТИМУТЬ. НА ЦИХ САМИХ ВУЛИЦЯХ
Дві партії, дві фізичні особи і три громадські організації подали заявки в Київську міську держадміністрацію на проведення масових акцій у центрі Києва 7 листопада.

Зокрема, міська організація Комуністичної партії має намір провести ходу-мітинг із нагоди 89-ї річниці Жовтневої революції. КПУ хоче провести акцію з 9:00 до 14:00 за маршрутом станція метро «Арсенальна» — вулиця Грушевського — площа Незалежності — пам'ятник Леніну. Компартія заявила участь в акції п'ятьох тисяч осіб.
Прогресивна соціалістична партія України планує провести ходу з 10:00 до 12:00 від Хрещатика до пам'ятника Леніну з наступним покладанням квітів. У цій акції братимуть участь лише 50 осіб.
Крім того, на площі Незалежності з 10:00 до 16:00 має намір провести мітинг суспільне об'єднання «Реформація».
Міська організація об'єднання «Свобода» планує патріотичну акцію «Заборона комуністичної ідеології — гостра потреба часу» з 9:00 до 16:00 маршрутом від станції метро «Арсенальна», по вулиці Грушевського, Європейській площі, Хрещатику до Бессарабської площі. Участь в акції заявлена у кількості трьох тисяч осіб.
З 9:00 до 16:00 від «Арсенальної», по площі Незалежності й до пам'ятника Леніну ходу-мітинг хоче провести також Всеукраїнський союз робітників.
Крім того, заявку на акцію щодо осуду злочинів комуністичного режиму подав депутат Верховної Ради від блоку «Наша Україна» Олексій Івченко. Акція відбудеться з 9:00 до 13:00 на площі Незалежності й Михайлівській площі.
Заявку на ходу від Києво-Печерської лаври до «Українського дому» на Європейській площі подав громадянин Кононов. Час акції — з 0:01 до 23:59.
також у паперовій версії читайте:
  • НА ВИБОРАХ У ЧЕРКАСАХ ПЕРЕМАГАЄ ОДАРИЧ
  • В УКРАЇНУ ПОВЕРТАЄТЬСЯ ТЕПЛО
  • КРИМ: ПОГОДА НЕ ДЛЯ ТУРИЗМУ
  • ОЛЕКСАНДР МОРОЗ: МОНІТОРИНГ — НЕ ТРАГЕДІЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».