Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«НЕПРОДУМАНУ» ПОСТАНОВУ УРЯДУ СКАСУВАВ СУД. ХТО ВІДШКОДУЄ ЗБИТКИ?
Господарський суд Києва видав ухвалу, яка скасовує постанови Кабінету Міністрів України щодо квотування і ліцензування експорту зерна.

— Важливим є те,— прокоментував неординарну для АПК подію президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко,— що вітчизняне судочинство створило прецедент, оскільки за останні 10–15 років це, мабуть, перший випадок, коли громадська організація — Українська зернова асоціація — зуміла в судовому порядку відстояти інтереси своїх членів, протестуючи проти незаконних дій уряду.
Подальший перебіг подій, за словами Леоніда Козаченка, залежатиме від того, наскільки оперативно із судовим рішенням зможуть ознайомитись посадові особи. «Сподіваюсь,— зазначив він,— що експортери зерна вчасно звернуться до позивача, Української зернової асоціації, з проханням надіслати рішення суду зацікавленим сторонам — насамперед в усі 16 українських портів, роботу яких паралізовано внаслідок введення в дію згаданих постанов про квотування й ліцензування».
За приблизними підрахунками, збитки від запровадження ліцензування та квотування експорту нині сягають близько двох мільярдів гривень. Якщо додати сюди непрямі збитки зернотрейдерів через надлишок продукції, яких вони зазнають наступного року, то ця цифра зросте до шести мільярдів. Приблизно таку суму закладено в бюджеті для підтримки агропромислового комплексу України. Таким чином, непродумані урядові постанови про квотування і ліцензування експорту зерна «з'їдають» кошти, надані українським аграріям, вважають фахівці.
Як повідомлялось, Україна з 17 жовтня запровадила квоти на експорт пшениці, ячменю, кукурудзи й жита до кінця поточного року.
Через затримку з видаванням ліцензій на експорт зерна його відвантаження на зовнішні ринки було припинено.

А ВИНОГРАД ТАКИ ВРОДИВ!
Національне виробничо-аграрне об'єднання «Масандра» перевиконало план валового збору винограду: зібрано майже 16,5 тисячі тонн ягід за планових 16. Про це повідомила прес-секретар голови Верховної Ради Криму Алла Горєва. За її словами, спікер кримського парламенту Анатолій Гриценко надіслав телеграму на адресу трудового колективу.

Збирання ще не закінчилось, очікується, що у «Масандрі» зберуть близько 20 тисяч тонн винограду. Ця інформація набуває особливої ваги, якщо згадати, що через морози минулої зими фахівці повідомляли про масову загибель лози.
Виробничо-аграрним об'єднанням «Масандра» зібрано виноград найвищої якості, що дало змогу виробити близько мільйона декалітрів виноматеріалів, у тому числі таких відомих марок, як «Столове червоне Алушта», «Мадера Масандра», «Портвейн червоний Лівадія», «Мускат білий Південнобережний», «Кагор Південнобережний». Сезон виноробства триває, підприємства об'єднання мають намір розпочати виробництво лікерних вин.
також у паперовій версії читайте:
  • ГЛАВА ДЕРЖАВИ КРИТИКУЄ ГАЗОВІ ДОМОВЛЕНОСТІ
  • «ПОМАРАНЧЕВИЙ» КІНОУСПІХ
  • КИЇВ: ДИРЕКТОРИ КІНОТЕАТРІВ ГОЛОДУВАТИМУТЬ
  • МИ «СИБІРКУ» НЕ ЕКСПОРТУВАЛИ
  • ЧЕРЕЗ ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ПОМЕР ПАЦІЄНТ ВІЙСЬКОВОГО ШПИТАЛЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».