Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПАРЛАМЕНТ «ЗНЯВ» МІНІСТРА ВНУТРІШНІХ СПРАВ?
Верховна Рада вчора створила чергову тимчасову слідчу комісію.
За постанову «Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку окремих посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, що викладені в статті «Інша міліція» газети «2000» від 8 вересня 2006 року» проголосувало 235 із 435 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Верховна Рада вчора створила чергову тимчасову слідчу комісію.
За постанову «Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку окремих посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, що викладені в статті «Інша міліція» газети «2000» від 8 вересня 2006 року» проголосувало 235 із 435 народних депутатів, зареєстрованих у залі.
Документ пропонує Кабінету Міністрів відсторонити на час діяльності комісії міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка від обов’язків. За пропозицію голови Верховної Ради Олександра Мороза зняти цей пункт з проекту постанови проголосувало лише 127 із 434 народних депутатів. Строк діяльності комісії — два місяці. Її головою призначено народного депутата Володимира Сівковича.
Як зазначив автор постанови, народний депутат від Партії регіонів Євген Кушнарьов, підставою для створення комісії послужила стаття у газеті «2000», у якій викладено факти про системне, масштабне зловживання службовим становищем, а також корупційні дії з боку високопосадових осіб МВС, а також його обласних підрозділів.
Депутат наголосив, що протягом двох місяців у газеті «2000» було опубліковано 19 матеріалів у розвиток цієї теми. За його словами, у цих матеріалах наведено велику кількість фактів системних зловживань службовим становищем і корупційних діянь. «Зокрема, йдеться про призначення на високі посади у системі МВС людей, які себе скомпрометували, при цьому йдеться про можливість хабарів при таких службових призначеннях; йдеться про відсутність реакцій на багаточисельні звернення громадян на свавілля працівників міліції; про незаконні звільнення з посад; про незаконний обіг наркотиків, які контролюються працівниками органів внутрішніх справ; незаконне зберігання вогнепальної зброї; схеми контрабандного ввозу і легалізації автотранспорту в Україні; незаконний продаж об’єктів, власності і земельних ділянок, які належать системі МВС, і можна продовжувати цей перелік»,— сказав Кушнарьов.
Голова комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович намагався переконати колег, що на засіданні комітету ухвалено рішення про перенесення розгляду даного питання. Він зауважив, що є порушення регламенту ВР, оскільки склад представників від фракції «Наша Україна», які входять до цієї комісії, не збігається зі списком кандидатур, які були запропоновані лідером фракції «НУ» Безсмертним.
Пан Стретович від імені комітету заявив, що необхідно виключити із проекту постанови пункт про звернення до Кабміну щодо відсторонення міністра внутрішніх справ від виконання обов’язків на час перевірки. Він зазначив, що, згідно із законодавством України, діє презумпція невинності.
Цікавим є й той факт, що 10 жовтня Генеральна прокуратура завершила перевірку інформації, викладеної у публікаціях газети «2000», і проінформувала про це комітет ВР. Але ніщо не переконало «антикризову більшість» відмовитися від атаки на «незручного» міністра...
Створення тимчасової слідчої комісії — «це політична розправа», заявив член фракції «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко.
За його словами, публікації в певних газетах тепер «будуть використовуватися для того, аби розправитися з людьми, які працюють на благо України і на благо реформування систем, які вони очолюють».
Пан Кириленко зазначив: виникає питання, чому по всіх минулих критичних публікаціях у мас-медіа ніхто ніколи не вносив пропозиції про створення таких комісій?
Депутат не виключає, що в подальшому для розправи із міністром оборони України та міністром закордонних справ України, з якими не збігається політична позиція Прем’єр-міністра, також можуть бути створені аналогічні комісії.
До речі, за Луценка заступилися колишні товариші по партії — соціалісти, які, як відомо, є членами антикризової коаліції. Лідер фракції СПУ Василь Цушко підкреслив, що фракція була проти включення в постанову пункту про відсторонення від обов’язків, й тому не підтримала постанову. За його словами, таке формулювання — це «прецедент із натяком на цькування», а також на «специфічне, упереджене ставлення до конкретної особи, конкретно до Луценка».
також у паперовій версії читайте:
  • ВІДСТАВКИ «УСКЛАДНЯТЬ МІЖПАРТІЙНИЙ ДІАЛОГ»
  • СКІЛЬКИ НЕ ПОВТОРЮЙ — «СОТ», У РОТІ СОЛОДШЕ НЕ СТАНЕ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».