Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗУСТРІЧ ПРЕМ’ЄРІВ ВІДБУЛАСЯ. «ГАЗОВЕ ПИТАННЯ» ЧЕКАЄ НА ВИРІШЕННЯ
Російська урядова делегація на чолі з Головою уряду Російської Федерації Михайлом Фрадковим учора перебувала у Києві з офіційним візитом. Члени російського уряду взяли участь у засіданні Комітету з питань економічної співпраці українсько-російської міждержавної комісії.

У другій половині дня пан Фрадков відвідав Секретаріат Президента України, аби зустрітися з Віктором Ющенком.
На засіданні економічного комітету міждержавної українсько-російської комісії російський Прем’єр зазначив: основною запорукою успіху роботи з подолання «розриву в економічних відносинах» є повага економічних інтересів двох країн, а також поєднання їхніх інтересів у часі й просторі. «Доповнюючи один одного, об’єднуючи зусилля, ми можемо додати конкурентоспроможності нашим країнам на світових ринках»,— підкреслив він.
Зрозуміло, що від візиту російського Прем’єра в Україну очікувалася більш-менш прозора інформація про постачання російського «блакитного» палива у нашу країну та ціни на нього. Проте коли номер газети готувався до друку, інтрига зберігалася. Прем’єр-міністр України і Голова уряду Російської Федерації «з поваги один до одного не стали «зациклюватися» на питаннях ціни російського газу для України». Про це повідомив пан Фрадков, відповідаючи на запитання журналістів, що очікували анонсованого паном Януковичем підписання контракту.
Михайло Фрадков наголосив, що коло питань, які обговорювалися під час засідання комітету з питань економічного співробітництва, набагато ширше, ніж співпраця в паливно-енергетичній сфері. Він не спростував і не підтвердив інформацію, опубліковану напередодні його візиту в Україну щодо додаткових політичних умов ціни на російський газ.
Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на спільному брифінгу зі своїм російським колегою повідомив, що «стало відомо про те, що переговори про постачання російського газу в Україну наближаються до кінця».
«Ми отримали телефонне підтвердження того, що переговори завершуються в Росії, що обсяги газу, що постачається в Україну, становитимуть не менше 55 млрд кубічних метрів за ціною не вище 130 доларів за тисячу кубічних метрів»,— заявив він.
Глава українського уряду припустив, що як тільки учасники цих переговорів приїдуть в Україну, вони продемонструють всі укладені контракти. «Що ж до ціни, то я підтверджую слова мого російського колеги, що це — домовленості, які є між суб’єктами господарювання. Звичайно, ми створюємо умови і атмосферу для наших суб’єктів господарювання, щоб вони могли спокійно працювати»,— зауважив Прем’єр.

ГОРІЛКА ПОДОРОЖЧАЄ ПІСЛЯ НОВОГО РОКУ
Вітчизняні виробники алкоголю мають намір підвищити ціни на свою продукцію через зростання цін на спирт.

Як повідомив президент асоціації «Союз оптовиків і виробників алкоголю і тютюну — СОВАТ» В'ячеслав Сокерчак, виробники лікеро-горілчаних виробів переуклали договори на постачання спирту за вищими цінами, проте категорично не згодні з тим, що доводиться працювати через посередника, а не безпосередньо зі спиртозаводами.
«Ми підписали нові договори з «Київспиртом». Проте не згодні з тим, що нам доводиться працювати з третьою особою»,— повідомив фінансовий директор ЛВЗ «Хортиця» Юрій Сухіна, додавши, що спиртозаводи мають ліцензію на виробництво спирту, що, на його думку, передбачає дозвіл на продаж.
У прес-службі компанії «Олімп» повідомили, що після підвищення цін на спирт компанія також буде змушена підняти ціну на продукцію. «Та, напевно, це відбудеться після Нового року»,— зазначили в компанії. Це рішення аргументують тим, що на алкогольному ринку підвищувати ціну до Нового року недоцільно, оскільки це — пік продажу. При цьому наголошується, що фактично це означає, що компанія ухвалює рішення про зниження рентабельності виробництва на якийсь період часу і змушена буде компенсувати це в новому році.
Отже, після Нового року ціни підвищать усі виробники,— вважають фахівці.
також у паперовій версії читайте:
  • КІНОФІЛЬМ УКРАЇНСЬКОГО РЕЖИСЕРА — У СПИСКУ НА «ОСКАР»
  • КРИМСЬКІ «ДИВА»: ГРОШІ НА РЕМОНТ ЖКГ НЕ ПОТРІБНІ
  • У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАТРИМАНО ТОРГОВЦІВ БОЄПРИПАСАМИ Й ВИБУХІВКОЮ
  • «СПІШИТИ, НЕМОВ НА ПОЖЕЖУ» — ЦЕ НЕ ПРО РІВНЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».