Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РЕАЛьна ПЕРЕМОГА
У будь-якому національному чемпіонаті з футболу відбуваються поєдинки, до яких прикута основна увага. Чи то міланське «дербі», чи то битви англійської четвірки («Челсі», «Ліверпуль», «Манчестер Юнайтед», «Арсенал»). В Україні — це суперечки «Шахтаря» з «Динамо». А в Іспанії, звісно, матч за участю мадридського «Реала» та каталонської «Барселони». Двобій, який давно вже називають «Ель Класіко».

Іспанія
Місцем проведення 155-го протистояння «Реала» та «Барселони» став домашній стадіон «вершкових» «Сантьяго Бернабеу». На своєму полі «королівський» клуб у «Ель Класіко» виступає напрочуд непогано. З 77 зустрічей мадридці п’ятдесят разів святкували успіх і лише тринадцять разів поступалися. Щоправда, два з трьох останніх матчів у Мадриді вигравав каталонський клуб. Минулого сезону взагалі розгромив суперника з рахунком 3:0. До чергового очного двобою команди підійшли з певними втратами. У складі каталонців через травми не виступали такі зірки, як Ето’О та Беллетті, а мадридці натомість недорахувалися дискваліфікованого Роналдо.
Початок матчу можна назвати приголомшливим для каталонських уболівальників. На другій хвилині господарі поля відкрили рахунок. Рамос прорвався лівим флангом і виконав навіс у штрафний майданчик, де ворота Вальдеса уразив Рауль. Поки «Барселона» приходила до тями, «Реал» продовжував набирати обертів, і на чотирнадцятій хвилині шкіряна куля після удару Рауля влучила у поперечину. Далі «вершкові» організували ще кілька атак, але чудово діяв Вальдес. «Барселона» до середини першого тайму оговталася і протягом двох хвилин створила два небезпечні моменти. Спочатку Гудйонсен з п’яти метрів не влучив у площину воріт, а згодом Інйєста також схибив. У обох випадках асистентом був активний Мессі.
Останні хвилини першого тайму засвідчили, що каталонцям цілком до снаги врятувати двобій, але на початку другої 45-хвилинки «Барсу» відправили в нокаут. На 51-й хвилині швидка контратака господарів поля завершилася другим голом. Робіньйо виконав навіс у штрафний майданчик. Вальдес на перехоплення не встиг, а Ністелрой забивав у порожні ворота. Відразу «летючий голландець» ледь не оформив дубль, але влучив у поперечину. В час, що залишився, гості намагалися змінити рахунок на табло, проте фінальний свисток зафіксував упевнену перемогу «Реала».
Здобув перемогу і суперник донецького «Шахтаря» — «Валенсія». Вона виявилася сильнішою за «Осасуну». Єдиний гол у матчі забив Давід Вілья.
Результати решти матчів: «Севілья» — «Хімнастік» — 2:1, «Рекреативо» — «Гетафе» — 1:2, «Мальорка» — «Реал Сосьєдад» — 0:0, «Атлетік» — «Сельта» — 0:1, «Еспаньол» — «Расінг» — 2:2.

Італія
У Італії беззаперечні фаворити сезону — «Рома» та «Інтер» — знову втратили очки, зігравши внічию з «Удінезе» та «К’єво» відповідно. Гальмує й «Мілан», який поступився на «Сан Сіро» «Палермо». Футболісти «Мілана» впродовж двобою володіли ігровою перевагою, небезпечно комбінували, але забити не змогли. Проте «Палермо», виступав другим номером і дочекався свого шансу. Відразу після перерви Марко Брешіано відкрив рахунок.
Господарі відповіли на гол серією небезпечних атак, у яких м’яч кілька разів влучав у штанги, відтак знову одержали гол у свої ворота — Діда не зміг спинити Франческо Амаурі. «Інтер» дав черговий привід для відставки Роберто Манчіні. У поєдинку проти «Удінезе» команди обмінялися кількома небезпечними моментами, але більшу частину часу змусили глядачів нудьгувати. «Рома» також не може похвалитися результатами в останніх матчах. У двобої з «К’єво» підопічні Луччано Спалетті цілком могли розраховувати на перемогу, однак із трьох забитих ними м’ячів було зараховано лише один. У підсумку нічия (1:1).
Результати решти матчів: «Парма» — «Асколі» — 1:0, «Катанья» — «Лаціо» — 3:1, «Аталанта» — «Сампдорія» — 3:2, «Ліворно» — «Сієна» — 0:0, «Фіорентина» — «Реджина» — 3:0.

Англія
У центральному матчі дев’ятого туру англійської Прем’єр-ліги «Манчестер Юнайтед» обіграв «Ліверпуль» із рахунком 2:0. Цей поєдинок став ювілейним для Уейна Руні та Пола Скоулза. Перший проводив свій сотий двобій за «МЮ», у другого ця цифра сягнула позначки 500. «Ліверпуль» на перших хвилинах виглядав більш небезпечною командою. Спочатку непоганий шанс утратив Джеррард, а потім Ріїсе ударом здалеку спробував перекинути голландського голкіпера Едвіна Ван дер Сара, але ветеран не втрачав пильності. До середини тайму «Манчестер Юнайтед» перевів гру на чужу половину поля завдяки мобільним діям гравців середини поля, і на 39-й хвилині манкуніанці відкрили рахунок. Руні кинув у прорив лівим флангом Гігза, який зробив передачу на лінію воротарського майданчика, де вільний Скоулз переграв іспанського голкіпера Хосе Рейна.
Другу половину протистояння господарі поля розпочали надто активно. Після рикошету від Стіва Фіннана м’яч відскочив на Саа, але той з двадцяти метрів пробив поряд зі штангою. На 66-й хвилині після навісу Ґігза за м’яч поборолися Джемі Каррагер і Саа, однак шкіряна куля відскочила на вільного Фердінанда, який уразив ворота «Ліверпуля». Перемога господарів з рахунком 2:0.
Довгоочікуваний гол Андрія Шевченка допоміг «Челсі» здобути перемогу над «Портсмутом» (2:1). Цей успіх став для українського форварда першим на «Стемфорд Бридж», другим у Прем’єр-лізі та третім за лондонський клуб. Гольова «засуха» українця давно стала на туманному Альбіоні однією з головних тем для розмов. Хіба що ледачий не міркував про причини хвороби суперфорварда, який після переходу в «Челсі» ніяк не може забити. Яких тільки ліків йому не пропонували! На щастя, керівництво команди вирішило виявити розсудливість і не прислухатися до «порадників», котрі пропонували швидше відправити Шевченка до Мілана.
«Чорна» серія форварда завершилася в матчі з «Портсмутом», який на старті сезону став головною несподіванкою. Підтверджуючи статус несподіванки, гості впродовж перших двадцяти хвилин не поступалися своєму грізному суперникові. Але з 20-ї хвилини господарі різко перехопили ініціативу. Гра йшла в одні ворота, але господарям поля фатально не щастило під час завершення атак. На тридцятій хвилині лише фантастична реакція голкіпера гостей Джеймса не дозволила Шевченкові відзначитися. Через хвилину вихід віч-на-віч із воротарем не реалізував Роббен. На 35-й хвилині голландський хавбек знову вискочив на побачення з голкіпером і знову не переграв Джеймса.
Другий тайм розпочався з атак «Челсі» і на 55-й хвилині Роббен віддав передачу на вільного Шевченка, який з ходу пробив у кут воріт. Можливо, Джеймс відбив би і цей удар, але м’яч рикошетом від ноги Сола Кемпбелла дещо змінив напрямок і опинився в сітці воріт. У наступній своїй атаці «Челсі» знову досяг успіху. Після флангового навісу Роббена шкіряна куля від голови захисника відскочила на Дрогба, той виконав передачу на лінію воротарського майданчика, де Баллак забив свій перший гол у Прем’єр-лізі.
Через дві хвилини відзначився Дрогба, проте суддя через офсайд не зарахував третього гола у ворота гостей. На 69-й хвилині «Портсмут» зумів відіграв один м’яч. Відзначився Мваруварі. На більше у гостей не вистачило ні сил, ні майстерності.
Результати решти матчів: «Астон Вілла» — «Фулхем» — 1:1, «Евертон» — «Шеффілд Юнайтед» — 2:0, «Чарльтон» — «Уотфорд» — 0:0, «Уіган» — «Манчестер Сіті» — 4:0.

Німеччина
У центральному матчі восьмого туру бременський «Вердер» зустрічався з мюнхенською «Баварією». До звітного поєдинку обидва клуби утримували лідерство в турнірній таблиці, маючи, як і «Шальке-04», по тринадцять очок. «Вердер» з перших хвилин заволодів ігровою й територіальною перевагою. На четвертій хвилині під час реалізації штрафного Налдо влучив у «стінку», а Фрінгс запустив шкіряну кулю вище від воріт. На одинадцятій хвилині «музики» заслужено повели в рахунку. Дієго отримав передачу від Фрінгса і завдав чудового удару під поперечину (1:0). Перший по-справжньому небезпечний момент «Баварія» змогла створити лише в середині тайму, а «Вердер» постійно тримав напруження біля воріт Олівера Кана. На 34-й хвилині подвоїв свою перевагу. Воме гарматним пострілом зі штрафного уразив нижній кут воріт. Після другого пропущеного гола «Баварія» нарешті отямилася. У підсумку на 37-й хвилині після розіграшу штрафного Пісарро виконав передачу на Макая, який скоротив різницю в рахунку. Згодом голкіпер «Вердера» Візе парирував непростий удар Лусіо.
Початок другої половини зустрічі пройшов у атаках господарів. На 62-й хвилині «Вердер» забив третій гол, після чого команди відверто догравали. На сімдесятій хвилині господарі мали забивати четвертий м’яч, однак Арон Хант не реалізував виходу сам на сам з голкіпером суперника. Після завершення двобою наставник «Баварії» Фелікс Магат визнав закономірність поразки своєї команди: «З перших хвилин матчу стало зрозуміло, що бременці сьогодні виграють — вони це заслужили. Ми — ні».
Багатостраждальний «Гамбург» лише у восьмому турі здобув першу перемогу в сезоні. Жертвою «Гамбурга» став леверкузенський «Байєр». Перемогти в гостях гамбургцям допоміг Паоло Герреро, який оформив дубль. Однак це було в другому таймі, а в першому забили господарі. Відзначився українець Андрій Воронін, котрий опинився першим на добиванні. Ще в одному протистоянні «Айнтрахт» і «Нюрнберг» — дві команди, які дотепер не знають гіркоти поразок у бундеслізі, — цілком логічно зіграли внічию (2:2).
Результати решти матчів: «Шальке-04» — «Ганновер» — 2:1, «Герта» — «Боруссія» (М.) — 2:1, «Алеманія» — «Енергі» — 1:2, «Армінія» — «Майнц» — 1:0, «Боруссія» (Д.) — «Бохум» — 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ТАЙСОН ПОВЕРНУВСЯ
  • УНІКАЛЬНА ЧЕМПІОНКА
  • «СОКІЛ» В УКРАЇНІ НЕ ЛІТАЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».