Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРАВА НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ ПОРУШУЮТЬ. НА ЧЕРНІГІВЩИНІ — ОСОБЛИВО
На кожному другому підприємстві Чернігівщини (усіх форм власності й напрямів діяльності) порушують права найманих працівників. Таку заяву зробив головний державний інспектор праці області Михайло Іванов.

Більшість порушень, за його словами, стосується несвоєчасної виплати заробітної плати та заборгованості з неї. Кожне п'яте підприємство виплачує своїм робітникам платню, розмір якої менший за встановлений державою мінімум. Типовими є і ненарахування, невиплата індексації грошових доходів.
На попередження державної інспекції праці керівники підприємств зазвичай реагують, каже головний інспектор, але випадки, коли доводиться застосовувати більш жорсткі санкції,— непоодинокі. За дев'ять місяців поточного року до прокуратури передано справи на 143 роботодавці. Згідно із законодавством, на них чекають штрафи від 170 до 204 гривень. Такий розмір покарання, вважає пан Іванов, є невеликим, аби змусити дотримуватись вимог трудового законодавства. На його думку, вплинути на ситуацію можуть лише самі наймані працівники. Якщо вони не мовчатимуть і звертатимуться до державних органів соціального захисту, роботодавців можна буде привчити до порядку.

ДЕПУТАТИ — ПРОТИ АЛКОГОЛЮ Й ТЮТЮНУ. В СЕНСІ РЕКЛАМИ
Народний депутат, член фракції БЮТ Микола Томенко сподівається, що колеги ухвалять розроблений ним законопроект, що стосується внесення змін у закон про рекламу, зокрема щодо тютюнових виробів і алкогольних напоїв. Пан Томенко обурюється з приводу того, що в Україні кількість реклами тютюну і алкогольних напоїв із кожним роком зростає, а крім того, зовнішню рекламу розміщують уздовж доріг, що, за словами політика, збільшує аварійність, оскільки реклама відволікає водіїв.

Нардеп вважає неприпустимим те, що в Україні є нормальним той факт, що по місту розгулює молодь, яка тримає в одній руці пляшку з алкогольним напоєм, а в другій — цигарку. Депутат наголосив, що в Європі, куди прагне Україна, такі випадки неможливі.
Думку Миколи Томенка підтримав народний депутат Андрій Шкіль. Він, зокрема, незадоволений тим, що під час перерв у дитячих передачах серед іншого транслюється реклама алкоголю і тютюну.
Тим часом народний депутат, член фракції «Наша Україна» Борис Беспалий вніс на розгляд Верховної Ради свій проект закону із внесення змін у «Закон України про рекламу».
За словами нардепа, його законопроект відрізняється від проекту, внесеного Миколою Томенком, тим, що пропонується заборонити рекламу алкогольних напоїв не тільки на бігбордах, а й на телебаченні й радіо. «Горілка повинна «піти» з телебачення»,— наголосив парламентарій.
Борис Беспалий пропонує поширити на алкогольні напої й тютюнові вироби норму, так як і на зброю. Проте він вважає, що запроваджувати заборону на рекламу тютюнових виробів і алкогольних напоїв потрібно поетапно.
Учора Верховна Рада прийняла законопроекти Томенка і Беспалого за основу.
також у паперовій версії читайте:
  • ТЕЛЕДЕБАТИ — НЕ ГЕНПРОКУРОРСЬКА СПРАВА?
  • БІЙЦЯ «БЕРКУТА» ЗАСУДЖЕНО ЗА ПОБИТТЯ Й ПОГРАБУВАННЯ
  • МЕЛЬНИЧЕНКО ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ЙОГО НАМАГАЛИСЬ УБИТИ
  • КИТАЙСЬКІ САМОСКИДИ АДАПТУВАЛИСЯ НА ПОЛТАВЩИНІ
  • ХТОСЬ ПОГЛУМИВСЯ НАД ОФІСОМ НСНУ
  • РЕДАКТОР ТОРГУВАВ ПОСВІДЧЕННЯМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».