Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
КРАВЧУК: «ВОНИ ДОШКІЛЬНЯТА В ПОЛІТИЦІ»
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що відставка міністрів від фракції партії «Наша Україна» допоможе прояснити внутрішньополітичну ситуацію в країні.

«Відставка міністрів-«нашоукраїнців» — це крок до розплутування складної внутрішньополітичної ситуації. Опозиції не місце в правлячому кабінеті. Після виходу президентського блоку відбудеться відмежування влади від опозиції. Президент збереже великі повноваження. В його квоту в уряді входять голови МЗС і Міноборони, а також голова Служби безпеки»,— сказав пан Кравчук у інтерв'ю газеті «Час новин», опублікованому в п'ятницю.
За його словами, «Президент має вплив на обрання генпрокурора і залишається вирішальною фігурою під час призначення губернаторів».
Леонід Кравчук вважає, що Президентові потрібно «відмовитися від посади почесного голови «Нашої України», порозумітися з Верховною Радою і урядом, діяти в інтересах українського народу».
«Якщо Президент піде шляхом загострення протистояння з командою Прем'єра, то конфронтація згори перекинеться на регіони, райони і міста. Тоді можлива криза влади і дострокові вибори, що призведе до погіршення становища народу. Якби навіть Президент пішов на розпуск Ради в разі загострення кризи, це б йому нічого не дало — Партія регіонів візьме 40%»,— сказав він.
Екс-президент вважає, що «розширити повноваження Президента також неможливо, для цього жодна сила не зможе набрати в нинішніх умовах 300 голосів у Раді». «Потрібно шукати варіанти домовленостей в рамках Конституції й законів, а не жити нездійсненними надіями»,— зауважив Кравчук, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
На запитання про те, що чекає Прем'єра Віктора Януковича, політик відповів: «Якщо уряд зможе мобілізувати ресурси, налагодити нормальні відносини з Росією, працювати в законодавчому полі, то у нього буде чудове майбутнє». «В його команді професіонали, менше схильні до ейфорії, ніж у Ющенка»,— додав він.
На думку Кравчука, «програш «помаранчевої» команди» пояснюється тим, що вона «розраховувала на демократію з повноваженнями Сталіна».
«Вони не змогли поділити крісла ні всередині своєї команди, ні з опозицією. Головний принцип успішної демократичної політики — не відкидати, не ставити людей на коліна, а об'єднувати зусилля. «Помаранчеві» цього не зрозуміли, через що втратили величезні можливості. Вони дошкільнята в політиці»,— сказав Кравчук.
також у паперовій версії читайте:
  • ШЛЯХ У ЄВРОПУ — ЧЕРЕЗ МОСКВУ
  • ВАКАНСІЇ ЗАПОВНИТЬ КОАЛІЦІЯ
  • СЕНСАЦІЙ НЕ БУДЕ?
  • ЛУЦЕНКО ЗАЛИШАЄТЬСЯ
  • ПРП — РАЗОМ ІЗ БЮТ
  • ВИННИХ НЕМАЄ. ТЕПЛА — ТАКОЖ...
  • ОБ'ЄДНУВАТИ ЗАВЖДИ СКЛАДНО
  • ТИМОШЕНКО ЗАПРОПОНУВАЛА БЕЗСМЕРТНОМУ СТАТИ ГЕНСЕКОМ ООН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».