Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АПТЕКИ ВІДПУСКАТИМУТЬ ЛІКИ ПО-НОВОМУ
У країні набрали чинності нові правила видавання рецептів і відпускання лікарських засобів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. Діє наказ № 360 про порядок виписування рецептів і відпускання лікарських засобів, виробів медичного призначення в аптеках зі змінами і доповненнями, які Мінздоров'я розробило разом із лікарями.

З наказу вилучено вимогу про зберігання протягом певного періоду реєстраційних бланків у аптеках. Тепер аптекар має поставити на бланку штамп «відпущено» і може повернути його пацієнтові; замість трьох форм рецептурних бланків залишилися тільки дві; стоматологам знову дозволили виписувати рецепти на лікарські препарати, а на рецептурних бланках заборонено розміщувати рекламу фармацевтичних компаній.
Як йдеться у повідомленні прес-служби, нова редакція наказу № 360 «значно спростила процес виконання чинного законодавства в сфері виписування рецептів і відпущення ліків аптечними установами порівняно з попереднім наказом № 417».
Наказ не впливає на рецептурний або безрецептурний статус будь-яких лікарських засобів, тому що це визначається іншими нормативно-правовими актами. «Та це ніяк не обмежує доступність лікарських препаратів. Громадяни, як і раніше, можуть купувати в аптечній мережі потрібні ліки»,— йдеться у повідомленні.
Як відомо, Мінздоров'я з 20 жовтня 2005 року мало намір удосконалити порядок виписування, зберігання, обліку і знищення рецептурних бланків і вимог-замовлень. Однак цей наказ викликав неоднозначну реакцію громадськості й представників медичної галузі, і його дію було призупинено.
До цього часу над змінами до розпорядження працювала група фахівців, його обговорили лікарі, виробники, громадськість.

КИЇВ: 80% ДІЛЯНОК ДЛЯ БУДІВНИЦТВА «ЗАМІНОВАНО»
Саме така кількість ділянок, відведених під будівництво в столиці, представляє потенційні ризики для інвесторів через неправильне оформлення дозвільної документації,— заявив журналістам голова правління компанії «Фонд будівельних ресурсів України» Олексій Бутенко.

За його словами, недосконала система видавання дозвільної документації, а також відсутність інвестиційної активності призвели до того, що велику кількість землі в Києві продавали посередникам.
Фахівець твердить — в столиці посередники сформували вторинний ринок землі. До їхніх послуг вдаються будівельні компанії, які замість самостійного збирання дозвільної документації купують готові проекти і розпочинають будівельні роботи. Як зазначає пан Бутенко, придбана таким чином дозвільна документація містить безліч завуальованих вимог, які можуть виявитися після початку будівництва. Для інвесторів це обернеться величезними збитками. Така ситуація несе приховані ризики не лише для будівельних компаній, а й громадян, котрі вкладають власні кошти у будівництво житла.
Голова правління компанії припустив, що об'єктів житлового будівництва, рішення на видавання землі для яких будуть згодом скасовані, може бути не менше сотні. Тільки в Печерському районі видано щонайменше десять ордерів, будівництво за якими не може початися протягом півтора року.
«Це — реальна проблема для інвесторів і кредиторів, оскільки, навіть за приблизними підрахунками, в цих проектах «заморожено» не менш як 50–70 мільйонів доларів, витрачених інвесторами. А інвестиції, які могли бути вкладені на завершення будівництва, взагалі вимірюються 200–250 мільйонами доларів»,— сказав Олексій Бутенко.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦІНА «ЗІГРІВАЄ»
  • КУШНАРЬОВ БАЧИТЬ ЗАГРОЗУ...
  • ...А «НУ» НЕ БАЧИТЬ АРГУМЕНТІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».