Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ВІВТОРОК — ДЛЯ РЕВАНШІВ
Прелюдією до матчів національних футбольних збірних стали поєдинки серії плей-оф молодіжної першості Європи 2007 року. Влітку наступного року чинні чемпіони континенту голландці чекають у гості сім команд, які найкраще змогли сконцентруватися на чотирьох зустрічах: двох у надкороткому відбірному турнірі й ще двох стикових. П’ять учасників отримали путівки до Нідерландів у вівторок увечері, ще дві приєдналися до них напередодні.

Серед молодіжних збірних знайшлося два колективи, які діяли за сценарієм відомого українського прислів’я — три матчі «пливли-пливли», грали непогано, а в останньому протистоянні «втопилися на березі», програвши тоді, коли квитки до Арнема, Херенвеена, Гронінгена і Неймегена (саме ці міста прийматимуть турнір, який стартує 10-го, а завершиться 27 червня 2007 року) були майже отримані.
Російські хлопці після того, як переконливо виграли вдома (4:1), мали просто не програти розгромно в Португалії. Не вдалося, команда Жозе Кусейру виграла з потрібним рахунком 3:0. Цікаво, що, як і португальці в Москві, російська команда в містечку Віла-Нова-да-Гайа поблизу Порту залишилася в меншості наприкінці першого тайму. До цього моменту гості програвали з рахунком 0:1 після пенальті, призначеного за гру рукою у власному штрафному майданчику. По перерві продовжував творити дива у воротах голкіпер Хомич, але спинити португальців він був неспроможний. На 66-й хвилині Джалу ударом головою завершив фланговий навіс, а на 72-й хвилині автогол записав до свого пасиву захисник московських армійців Таранов.
Ще несподіванішим виглядає підсумок іншого протистояння. Коли в зустрічі Португалія — Росія гандикап у три м’ячі учасники Євро-2007 відіграли на своєму полі, то в матчі Швеція — Сербія балканці на виїзді зробили зі скандинавів посміховисько. Минулої п’ятниці балканці вдома поступилися з рахунком 0:3. На що можна сподіватися після такого провалу? Підопічні Мирослава Джукіча ще раз довели, що безвихідних ситуацій не буває. До 35-ї хвилини зустрічі серби відіграли три м’ячі. Відзначилися Драган Мрда (на 9-й хвилині), Бошко Янкович (на 11-й) і Стефан Бабович (за десять хвилин до перерви). Після відпочинку характер гри не змінився: деморалізовані шведи на 60-й і 65-й хвилинах дозволили Бабовичу оформити дубль, а форварду російського ЦСКА Мілошу Красичу остаточно зняти питання про переможця плей-оф — 5:0.
Могла залишитися без молодіжного чемпіонату Європи і збірна Чехії, яка на своєму полі здобула не надто переконливу перемогу з рахунком 2:1 над командою Боснії й Герцеговини. На початку другого тайму матчу-відповіді боснійці забили гол (відзначився Сеяд Саліхович), мінімальна перемога балканську команду цілком би влаштувала. Та на 83-й хвилині точний постріл Томаша Фрейлаха приніс чемпіонам Європи 2002 року путівку до фінальної частини нинішньої першості.
Італійці після нульової нічиєї вдома змогли переграти іспанців у гостях (2:1), а англійці до мінімальної домашньої перемоги додали переконливіший результат у Німеччині — 2:0.
Напередодні до шістки учасників Євро-2007 приєдналися переможці пар Болгарія — Бельгія і Франція — Ізраїль.
Тим часом молодіжна збірна України, яка втратила шанси на поїздку до Голландії, програвши вдома болгарам, готується до відбірного турніру Євро-2009. У зустрічах із білорусами й литовцями нове скликання команди Олексія Михайличенка виглядало переконливо. Дві перемоги з рахунком 3:0. Цікаво, що білорусам минулої п’ятниці наші співвітчизники забивали винятково в другому таймі, а в матчі з литовцями розгром оформили в першій половині гри. Наставник молодіжної збірної України максимально використовує можливості для експериментів, переглядаючи якомога більше потенційних учасників наступного відбірного циклу.
Здається, показовими будуть зміни складу в кожному з таймів тренувальних поєдинків.
Отже, Україна — Білорусь, перший тайм: Мартищук, Павло Пашаєв, Коротецький, Мандзюк, Максим Пашаєв, Скепський, Дедечко, Горбушин, Яковенко, Прийомов, Чичиков.
Другий тайм: Жук, Павло Пашаєв, Допілка, Мандзюк, Федорів, Ярошенко, Полянський, Кравченко, Зелді, Олійник, Фомін.
Авторами забитих м’ячів стали Федорів (на 47-й хвилині), Олійник (на 72-й) і Полянський (на 83-й).
Україна — Литва, перший тайм: Жук, Федорів, Допілка, Коротецький, Полянський, Зелді, Кравченко, Ярошенко, Фомін, Гладкий, Олійник.
Другий тайм: Мартищук, Максим Пашаєв, Допілка, Коротецький, Павло Пашаєв, Чичиков, Дедечко, Скепський, Прийомов, Яковенко, Горбушин.
Голи забивали Фомін (на 17-й хвилині), Олійник (на 39-й) і Ярошенко (на 43-й).
Зважаючи на підсумки матчів і склад футболістів, глобальних висновків робити не можна. Здається, сам Олексій Михайличенко має нині непогане уявлення про найсильніших нападників збірної (до їхнього числа варто зарахувати харків’ян Олександра Гладкого (ФК «Харків») і Руслана Фоміна «Металіст», а також київського динамівця Дениса Олійника). Для справжніх випробувань захисників потрібні кваліфікованіші опоненти.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ДИНАМО — В ХАРКІВ, ШАХТАР — У БОРИСПІЛЬ
  • ШЕВЧЕНКО — ПРЕТЕНДЕНТ
  • РІВНЯННЯ — НА ЗАПОРІЖЖЯ
  • МІЛЬЙОН — НЕ ГРОШІ?
  • ПРОГРАВАТИ ТАК РОЗГРОМНО
  • ІЗ ДУМКАМИ ПРО УСПІХ
  • ДОНЕЧЧАНИ РОЗПОЧИНАЮТЬ З ПЕРЕМОГИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».