Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«ЖУРНАЛІСТСЬКУ СОВІСТЬ РОСІЇ» РОЗСТРІЛЯНО...
Убивство Анни Політковської стало в Росії 23-ою кривавою розправою над журналістами за останні 10 років.
Як зазначають у світі, РФ стає однією із найнебезпечніших країн для журналістів. Це вбивство викликало великий резонанс не лише всередині країни, а й за кордоном. Із закликом до офіційної Москви — знайти вбивць і замовників злочину — звернулася Рада Європи, США, керівники МЗС країн Європи.

За оцінкою голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Бельгії Карела де Гухта, Анна Політковська була «одним з найкращих політичних коментаторів і журналістів, які ведуть розслідування». За свою кар'єру, що розпочалася по закінченні журфаку МДУ в 1980 році, вона отримала понад 10 журналістських і правозахисних нагород — російських і міжнародних.
Біля будинку, де мешкала журналістка-правозахисниця, нині велелюдно. До під'їзду несуть квіти — білі та червоні гвоздики, запалюють свічки.
Кілер застрелив 48-річну жінку в під'їзді її будинку. Головна версія правоохоронців — професійна діяльність. Політковська проводила журналістські розслідування в Чечні, досліджувала трагедію «Норд-Осту». Її книгу «Друга чеченська» (вийшла друком в Україні) у Росії заборонено. Напередодні трагедії в «Новой газете», де працювала журналістка, чекали на її статтю про застосування тортур щодо затриманих чеченців.
Лідер партії «Демократичний союз» Валерія Новодворська звинуватила у вбивстві верховну російську владу.
Злочин сколихнув інтелігенцію країни «керованої демократії». У Москві відбувся мітинг правозахисників. Запланований як акція протесту проти утисків грузинів, у зв'язку із страшною подією він став також акцією пам'яті журналістки. Учасники заходу тримали плакати «Мир — народам, війна — політикам!» і скандували: «Фашизм не пройде». Були й плакати з написами «Анна — велика дочка Росії» і «Вона захищала вас!».
Убивство відомої журналістки засудили міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів», генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс, голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Бельгії Карел де Гюхт і екс-президент СРСР Михайло Горбачов.
також у паперовій версії читайте:
  • У ПОЛЬЩІ — ДЕМОНСТРАЦІЇ
  • КНДР ПРОВЕЛА ЯДЕРНЕ ВИПРОБУВАННЯ
  • ВИБОРИ В БЕЛЬГІЇ ТА ЛАТВІЇ
  • ФРАНЦІЯ: ЧОТИРИ МУШКЕТЕРИ І ЖІНКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».