Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ОСТАННІЙ ПРИТУЛОК НЕАНДЕРТАЛЬЦІВ

Дослідження довели, що твердження, ніби неандертальські люди зникли в цьому регіоні у тридцять п'ятому тисячолітті до н. е., не підтвердилося. Вчені з Музею Гібралтару, які проводили спектральний аналіз залишків деревного вугілля, вважають, що результати свідчать на користь нової теорії. Гібралтар, де змішуються води Атлантики та Середземного моря, став останнім притулком для частини неандертальців, водночас, коли сотні тисяч із них загинули в тундрі з приходом у Європу Льодовикового періоду.
Іспанські дослідники зазначають, що перетинаючи Гібралтар на перших човнах або плавом, архаїчні неандертальські люди з Африки могли потрапити на європейський континент. Коли більшість фахівців вважає, що неандертальці швидше за все прибули до Європи з Близького Сходу, іспанські антропологи звертають увагу на схожість археологічних знахідок у іспанському анклаві Цеута та на півночі Марокко. За підтвердженням іспанської теорії науковий світ отримав би відповідь на запитання, як жили останні неандертальці-європейці на півдні континенту, перш ніж поступилися місцем для нових людей, котрі стали пращурами сучасної людини.


СПИС — У НОЗІ АРБІТРА
Бразильський арбітр Лія Мара Лоуренсо, що обслуговувала легкоатлетичні змагання в Сан-Паулу, отримала важке поранення списом. Під час розминки один із списометальників послав снаряд настільки невдало, що простромив ногу жінки наскрізь. Постраждалу доправили до лікарні й успішно прооперували, повідомляє lenta.ru.
Голова бригади арбітрів Рісієрі Дезем повідомив, що причиною інциденту стала неуважність Лоуренсо. «Арбітр була неуважна. Під час розминки перед початком змагань вона пішла підібрати спис і опустила голову», — наголосив він. Дезем також додав, що нічого подібного у Бразилії не траплялося.
Спис поранив арбітрові ліву ступню. За словами лікарів, які оперували Лоуренсо, життя жінки у безпеці. Нагадаємо: нещодавно на молодіжних змаганнях у Швеції списометальник улучив спортивним снарядом у голову одному з представників оргкомітету. На щастя, потерпілий залишився живий.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».