Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У СТОЛИЦІ БУДЕ НОВА ОКРУЖНА ДОРОГА
Двадцять мільйонів гривень має намір наступного року витратити Київська область на проектування нової окружної дороги. Загалом її будівництво обійдеться регіону в кілька десятків мільярдів гривень.

За словами депутата столичної обласної ради, екс-голови Державної служби автомобільних доріг України Вадима Гуржоса, спорудження нової окружної дороги має початися найближчими роками. Першим етапом стане прокладання 33-кілометрової магістралі, що сполучає траси Київ–Ковель і Київ–Житомир.
Губернатор Київської області Віра Ульянченко повідомила, що нині на розгляді в адміністрації перебуває близько десяти пропозицій від потенційних інвесторів. За її словами, рішення про залучення тієї або іншої компанії поки не ухвалено. Проте є критерії відбору. За словами голови столичної ОДА, у інвестора повинно бути «відоме ім'я», він мусить запропонувати нові технології в дорожньому будівництві, а головне — залучати до підрядних робіт підприємства Київської області.
Не виключають в області й те, що після здавання в експлуатацію дорога може стати платною. Урядовці пояснюють цю ідею лише бажанням економити бюджетні кошти. Як сказала пані Ульянченко, платний статус її можливий і розмови про це вже ведуться, але присвоїти його новій окружній можуть тільки на державному рівні й за наявності альтернативних безкоштовних магістралей.

ТЕХНОГЕННІЙ КАТАСТРОФІ ЛЕГШЕ ЗАПОБІГТИ
У найближчі чотири роки в Україні буде прискорена утилізація 660 тисяч тонн непридатних боєприпасів і створено виробництво для переробки решти 1,84 мільйона тонн небезпечних «скарбів». Для цього слід сконцентрувати можливості державного бюджету, виробничих та науково-технічних підприємств різних форм власності. Таку мету визначено концепцією державної програми утилізації звичайних видів боєприпасів, не придатних для подальшого використання й зберігання, на 2006–2017 роки, схваленою урядом.

Програму передбачається виконати у два етапи. У 2006–2009 роках планується завершити пошукові, науково-дослідницькі та інші роботи із розроблення технологій з утилізації різних видів і типів боєприпасів. Буде створено спеціальне обладнання, технологічні лінії та запроваджено їх на існуючих та новостворених виробничих потужностях. Протягом цього етапу заплановано утилізувати 660 тисяч тонн боєприпасів, для чого потрібно 1,2 мільярда гривень.
Другий етап триватиме з 2010-го до 2017 року. За цей період буде завершено освоєння додатково створених виробничих потужностей та утилізовано до 1,84 мільйона тонн боєприпасів.
Таким чином, комплексне виконання програми мінімізує державні витрати на утилізацію боєприпасів і компенсує до 60% цих витрат. Окрім того, буде збережено основні виробничі потужності та інфраструктуру на підприємствах оборонно-промислового комплексу, залучено вітчизняні й іноземні інвестиції. Кількість робочих місць на державних підприємствах збільшиться до двох тисяч. Головне — ліквідація більшості арсеналів, баз і складів зменшить загрозу виникнення техногенно-екологічної катастрофи.
також у паперовій версії читайте:
  • «НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ ГУБЕРНАТОР — НЕ ЇЖТЕ...»
  • ДЕПУТАТА, ПІДОЗРЮВАНОГО У ВБИВСТВІ, ВІДПУСТИЛ
  • НАСЛІДКИ ДЕПОРТАЦІЇ «РОЗХЛЬОБУВАТИ» ВАЖКО...
  • НАЙМЕНША ШКОЛА — В КНИЗІ РЕКОРДІВ
  • У ЧЕРНІВЦЯХ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД МАРШРУТНИХ ТАКСІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».