Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЛІВЕРПУЛЬСЬКИЙ МАРАФОН
Перед тим, як відпустити найкращих гравців до національних збірних, провідні європейські футбольні клуби зіграли у чемпіонатах своїх країн. Для більшості фаворитів це були другі матчі за тиждень після поєдинків у Лізі чемпіонів чи Кубку УЄФА, тож подвійне навантаження для багатьох команд далося взнаки.

Англія
Найважче у вересні довелося «Ліверпулю». Команда Рафаеля Бенітеса після повернення до її лав гравців збірних (нагадаю, що матчі національних команд відбувалися 2 і 6 вересня) практично не мала відпочинку. У прем’єр-лізі «червоні» грали 9, 17, 20, 23 і 30 вересня, а під час тижневих пауз на внутрішній арені виступали в Лізі чемпіонів УЄФА 12 і 27 вересня. Сім матчів за три тижні спроможні зробити проблеми будь-якій команді. Краще пощастило виступити у континентальних змаганнях — виїзна нічия без забитих м’ячів у матчі з голландським ПСВ і непроста домашня перемога над «Галатасараєм». Та в матчі зі стамбульцями втрата концентрації нагадала про себе. Ведучи в рахунку 3:0, господарі стадіону «Енфілд Роуд» дали змогу гравцям турецького клубу скоротити відставання до мінімуму.
У прем’єр-лізі «Ліверпуль» програв у дербі з «Евертоном» (0:3), мінімально поступився «Челсі» (0:1), згодом два матчі завершив успішно — перемоги над «Ньюкаслом» (2:0) і «Тоттенгемом» (3:0). Закінчував тритижневе випробування виїзд на побачення з «Болтоном», який на міжнародній арені в цьому сезоні не виступає, а минулого понеділка поклав край лідерським амбіціям «Порт-смута», забивши цій команді першого в сезоні м’яча і перемігши її на виїзді. «Скальпи» фаворитів клуб-середняк продовжив збирати і в сьомому турі англійської прем’єр-ліги. Забивши по м’ячу в кожному з таймів (відзначилися Гарі Спід та Іван Кампо), «Болтон» завдав «Ліверпулю» третьої поразки в сезоні.
Лондонський «Челсі», у складі якого продовжує безуспішні спроби забити 30-річний форвард збірної України Андрій Шевченко, теж не зміг сконцентруватися після лігочемпіонського виїзду до Болгарії. Матч проти «Астон Вілли» підопічні Жозе Мурінью завершили внічию — 1:1. Натомість ще два англійські представники в головному клубному турнірі Європи завершили свої матчі успішно. «Манчестер Юнайтед» переграв «Ньюкасл» (2:0), а «Арсенал» у гостях був сильнішим за «Чарльтон» (2:1). Решта матчів принесли такі результати: «Евертон» — «Манчестер Сіті» — 1:1, «Шеффілд Юнайтед» — «Міддлсбро» — 2:1, «Вест Гем» — «Рідинг» — 0:1, «Блекберн» — «Віган» — 2:1, «Тоттенгем» — «Портсмут» — 2:1, «Вотфорд» — «Фулгем» — 3:3.
По 16 очок після семи матчів мають «Манчестер Юнайтед» і «Челсі», на два очки відстає від фаворитів «Болтон».

Італія
На Апеннінах тезу про втому провідних клубів після виступів на євроарені ілюструвати найлегше. «Інтер» на виїзді не зміг знайти гідних аргументів у протистоянні зі скромним «Кальярі» — 1:1, «Мілан» на стадіоні «Сан Сіро» не зміг забити «Сієні» (0:0). Тільки «Рома», опонент донецького «Шахтаря», спромоглася на переможний гол. У зустрічі з «Емполі» вирішальним став удар Вінченцо Монтелли.
Решта матчів Серії А завершилася так: «Аталанта» — «Реджина» — 1:1, «Торіно» — «Лаціо» — 0:4, «Сампдорія» — «Парма» — 3:2, «Удинезе» — «Асколі» — 0:0, «Фіорентина» — «Катанія» — 3:0, «Мессіна» — «Ліворно» — 0:1, «К’єво» — «Палермо» — 0:1. По 12 очок після п’яти турів мають «Рома» і «Палермо», 11 балів у активі «Інтера».

Іспанія
Прімера перебуває в центрі уваги українських уболівальників, адже в цій лізі виступають одразу дві команди-суперниці наших представників у Лізі чемпіонів. Після безпроблемного побачення з київським «Динамо» мадридський «Реал» отримав гідний опір у дербі. Менш популярний столичний клуб «Атлетико» забив першим (на 7-й хвилині відзначився Міста), Рауль відповів на 37-й хвилині. Рахунок 1:1 утримався до фінального свистка, хоча на 63-й хвилині у складі королівського клубу отримав червону картку «герой» матчу «Реал» — «Динамо» Серхіо Рамос.
Наступний суперник гірників на міжнародній арені — клуб «Валенсія» розгромив «Гімнастік» — 4:0 (голи на рахунку Морієнтеса, Вільї (дубль) і Ангуло), а «Барселона» вивезла три очки з Басконії після побачення з «Атлетиком» (3:1).
Інші матчі п’ятого туру принесли такі результати: «Еспаньйол» — «Осасуна» — 0:0, «Сарагоса» — «Леванте» — 2:2, «Рекреативо» — «Бетис» — 2:0, «Мальорка» — «Вільярреал» — 1:2, «Депортиво» — «Реал Сосьєдад» — 2:0, «Севілья» — «Гетафе» — 1:0, «Расинг» — «Сельта» — 1:1. «Барселона» і «Валенсія» залишилися на чолі таблиці (13 очок), «Севілья» стала третьою (12 балів), а «Реал» — четвертим (11).

Німеччина
У бундеслізі після шостого туру лідерів... аж п’ятеро! По десять очок набрали «Герта», «Вердер», «Нюрнберг», «Баварія» і «Шальке», по дев’ять мають «Алеманія» і «Боруссія» з Менхенгладбаха, по вісім балів — у «Байєра», «Айнтрахта», дортмундської «Боруссії», «Енергі» і «Штутгарта». Зважаючи на таку щільність, нічого фантастичного немає у варіанті, за якого після сьомого туру турнірну таблицю очолить команда, яка зараз іде... дванадцятою.
Після тріумфу в матчі Ліги чемпіонів (2:0 на виїзді з «Інтером») «Баварія» подарувала першу в сезоні перемогу аутсайдеру «Вольфсбургу» — 1:0. Інші зустрічі завершилися так: «Боруссія» (Дортмунд) — «Ганновер» — 2:2, «Вердер» — «Боруссія» (Менхенгладбах) — 3:0, «Нюрнберг» — «Майнц» — 1:1, «Алеманія» — «Бохум» — 2:1, «Армінія» — «Енергі» — 3:1, «Айнтрахт» — «Гамбург» — 2:2, «Байєр» — «Шальке» — 3:1, «Герта» — «Штутгарт» — 2:2.

Франція
Наступний опонент «Динамо» в Лізі чемпіонів продовжує безпрограшну серію в національному чемпіонаті. На старті змагання «Ліон» лише одного разу зіграв унічию. У восьмому турі команда Жерара Ульє на виїзді переграла «Сошо» (1:0). Для перемоги вистачило м’яча Сільвена Вільтора на 78-й хвилині. Марсельський «Олімпік», який відстає від чинних чемпіонів на три очки, не залишив жодного шансу «Тулузі» — 3:0.
В інших матчах зафіксовано такі результати: «Седан» — «Ренн» — 1:0, «Валансьєн» — «Бордо» — 2:0, «Монако» — «Ле Ман» — 2:1, «Лорьян» — «Труа» — 0:0, «Лілль» — «Ніцца» — 1:0, «Осер» — «Нант» — 1:0, «Нансі» — «Ланс» — 2:1, «Сент-Етьєнн» — ПСЖ — 1:0.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ШУМАХЕР — АЛОНСО: ВСЕ ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ
  • НЕВДАХИ ТЕЖ ПЕРЕМАГАЮТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».